Lady gaga yıllardır moda konusundaki tercihleriyle gundeme oturmayı başarıyor. Et elbisesinden tutun da kendisini Picasso tablosuna cevirdiği kıyafet ve makyajına…Gectiğimiz gunlerde Elle Dergisi ’nin Women in Hollywood etkinliğine giydiği kıyafetle yine gorenlerin kafasında soru işaretleri oluşturdu. İlk başta komik ve baştan savma bulunan bu kıyafetin hikayesini Lady Gaga yaptığı konuşmada acıkladı.
Bu sene 25. ’si duzenlenen Women in Hollywood etkinliği her sene Los Angeles ’da yapılıyor
Lady Gaga bu etkinliğe oldukca buyuk beden bir Marc Jacobs takımla katıldı
İnsanlar sosyal medyada bu kıyafet hakkında yorum yapmakta hic gecikmedi
“A Star is Born son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden bir tanesi. O kadar ki Lady Gaga ’ya takımlarımdan birini odunc verdim.”
Aslında bu kıyafetin verdiği onemli bir mesaj vardı
“Bu etkinlikte giymek icin 10 ’dan fazla elbise denerken, kalbimde gercek bir uzuntuyle farkettim ki onemi olan tek şey benim buraya ne giydiğimdi. O sırada kenarda duran buyuk beden bir Marc Jacobs takım elbiseyi gordum. Herkes kafası karışmış bir şekilde beni izlerken takımı uzerime gecirdim.”
“Biri ‘Ama Rodarte cok guzeldi! ’ dedi. Başka biri ‘Raf Simmons sana cok yakışmıştı. ’dedi. Brandon Maxwell ’e ne dersin? Peki ya Dior? Bir suru soru. Hepsi elbiseydi.”
“Bu ise kadın icin yapılmış oversize bir erkek takımı. Bir elbise değil. Bunun uzerine ağlamaya başladım. Bu takımın icinde şu anki halim gibi hissettim ve bu akşam soyleyeceklerim netleşti.
Lady Gaga bunun uzerine dikkatleri cinsel saldırı mağdurlarına cekti ve kendisinin de o kadınlardan biri olduğunu acıkladı
“İcinde bulunduğum eğlence sektorunden biri tarafından cinsel saldırıya uğrayan ve hala onun ismini soyleyecek cesareti bulamayan bir kadın olarak, kronik ağrılarla yaşayan bir kadın olarak, cok erken yaşlarda erkeklerin dediklerini yapması soylenen bir kadın olarak, bugun gucu elime almak istedim. Bugun pantolonları ben giyiyorum!”
Lady Gaga yaptığı konuşma ile hem salondakilerden hem de butun sosyal medyadan destek gordu.
Kıyafet secimiyle Hollywood ’daki tum kadınlar adına aktivist bir duruş sergiledi.
Eğlence sektorunde sesi duyulan bir kadın olduğu icin bir değişim yaratmak adına sorumluluk hissettiğini belirtti
Konuşmanın tamamını izlemek isterseniz buraya bırakıyoruz