Her cağın kendine ozgu bir guzellik anlayışı vardır. Gecen yuzyıllarla birlikte, dunyanın değişimine, toplumun tarafından ikon olarak kabul goren kişilere bağlı olarak farklı fiziksel ozellikler, farklı giyim, sac, makyaj ve hatta aksesuar stilleri moda olur. Her mevsime ozgu yeni koleksiyonlar hazırlanır, moda trendleri belirlenir, defileler yapılır ve tum dunya ulkelerinde benzer moda anlayışı kabul gorur. Moda oyle cabuk yayılır ve tuketilir ki, ayak uydurmak cok zordur. Ozellikle gunumuz teknolojisiyle birlikte sosyal medyada tum trendler cok hızlı bir şekilde değişebiliyor. Ancak, ne olursa olsun moda trendleri zaman icerisinde kendini tekrarlıyor. Gecmiş donemin şıklığı, gunumuz stiline yansıyor. Değişen guzellik algısı ise, o cağda yaşayan nesilleri etkiliyor. Ronesans doneminde balık etli olmak modayken, 2000 ’li yılların başında sıfır beden populer haline geldi. Son donemde ise, Kardashian modeli ince bel, geniş kalca trendi var. Peki 20 ’nci yuzyılda yani 1900 ’lu yıllarda guzellik anlayışı nasıldı? Yurt dışında bircok internet kullanıcısı, o yıllarda yaşayan kadınların daha guzel olduğunu, cunku daha doğal olduklarını soylediler. Bunu kanıtlamak icinse bir forum sitesinde annelerinin ya da buyuk annelerinin fotoğraflarını paylaştılar. Hepsi birbirinden nostaljik olan siyah beyaz bu fotoğlaflarda, doğal guzellikleriyle dikkat ceken 26 kadını listeledik. İşte internet kullanıcılarının paylaştığı, guzelliğiyle buyuleyen 20 ’nci yuzyıl kadınları;
1. ”Buyukannem, 1950”

View this post on Instagram

🖤
A post shared by Мария Дризик (@goodkarma1312) on Apr 11, 2019 at 2:18pm PDT

2. ”50 ’li yıllarda guzel anneannem”
3. ”Buyukannem gencken boyle gorunuyordu” 4. ”Buyukannem Kazak, soylu kadın. 1942” 5. ”Ludmina Fedorovna, buyukannem, 1935”
6. ”Bu benim annem”
7. ”Buyukannem Raya, sınıf arkadaşlarının ortasında. Beyaz elbiseli olan, 1937”
8. ”Buyuk anneannem”
9. ”Buyukannem cok şık bir kızdı”
10. ”Sevgili anneannem, 1953”
11. ”Duğun gunu”
12. ”Buyukanne Ludmila, 50 ’li yılların ikinci yarısı”
13. ”Annem 19 yaşındayken, 1956”
14. ”Buyukannemin eski bir fotoğrafı”
15. ”Gecmişte normal olan şey, doğal bir gorunumdu”
16. ”Buyukannemin harika bir sac orgusu vardı”
17. ”Bu etkileyici sarışın benim buyukannem”
18. ”İşte benim annem. Guzelliği karşısında, Marilyn Monroe ’nun hic şansı yoktu.”
19. ”Riga ’dan bir kızın fotoğrafı”
20. ”Annem 1960 ’larda”
21. ”Bu benim buyukannem 1952 ’de”
22. ”1940 ’da, arkadaşlarıyla birlikte buyukannem”
23. ”1961 ’de buyukannemin gorunumu”
24. ”Bu guzel kadın, benim annem”
25. ”Bakarken boğulabileceğiniz guzellikte gozleri olan bir kızın fotoğrafı”
26. ”İşte benim guzel buyukannem”
Kaynak: 1