İstanbul ’un gundeminde aylardır yerel secimler var. 31 Mart ’ta yapılan secimin kazananı olan ve goreve başladıktan kısa bir sure sonra mazbatası alınan Ekrem İmamoğlu da aylardır gundemden duşmuyor. 23 Haziran secimlerine hazırlanan İmamoğlu ekranlarda sık sık ailesiyle goruluyor. Her zaman yanında olan ve desteğini esirgemeyen eşi Dilek İmamoğlu ise en az Ekrem İmamoğlu kadar merak ediliyor. Şu sıralar Dilek İmamoğlu, 2014 yılında engelli vatandaşlarla empati kurabilmek ve yaşadıkları zorlukları anlayabilmek icin Beylikduzu ’nu tekerlekli sandalyeyle gezmediği projeyle konuşuluyor…
23 Haziran ’da yapılacak secim oncesi tum gozler Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım ’da. Vatandaşlar adaylar kadar adayların ailelerinin hayatlarını ve kim olduklarını da merak ediyor
Bu konuda one cıkanlardan biri Ekrem İmamoğlu ’nun eşi Dilek İmamoğlu. Eşine tam destek veren ve neredeyse yanından hic ayrılmayan Dilek İmamoğlu şu sıralar sosyal medyanın da gundeminde
Once “Dilek İmamoğlu kimdir?” sorusuna cevap verelim ve hayatına yakından bakalım…
18 Kasım 1974 yılında Trabzon ’da doğan Dilek İmamoğlu ilkokulu Trabzon ’da okudu. Orta okul ve lise eğitimi İstanbul ’da tamamlayan Dilek İmamoğlu 1995 yılında Ekrem İmamoğlu ile evlendi. Evlendikten sonra eğitimine devam etti ve ilk cocuğu Selim ’i kucağına aldıktan sonra İstanbul Universitesi ’ne başladı. Universite eğitimini tamamladıktan sonra yuksek lisans yapmaya karar verdi. MBA yaptığı sırada ikinci oğluna hamile kalınca eğitimini dondurmaya karar verdi. Ancak sonrasında eğitimine kaldığı yerden devam etti ve tamamladı. Yuksek Lisans tezi genellikle kadınların yaşadığı Cam Tavan Sendromuyla ilgiliydi. Ucuncu cocuğu Beren dunyaya geldikten sonra doktora eğitimine başladı. Doktora tezinin konusunu ise “Demokratik ve Otokratik Liderlik Yapılarının Butunleşik Kalkınmaya Etkisi” olarak belirledi. Hala uzerine calışmakta… Ciftin Semih , Mehmet Selim ve Beren adında 3 cocukları var.
Eşinin Beylikduzu Belediye Başkanı olduğu donemde bircok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Dilek İmamoğlu Engelliler Gunu ’nde tekerlekli sandalyeyle ilceyi dolaşmıştı Ekrem İmamoğlu Beylikduzu Belediye Başkanlığı gorevinde iken eşi Dilek İmamoğlu,bedensel engelli vatandaşların sorunlarını anlamak icin 1 tam gun tekerlekli sandalye ile dolaşıp toplu taşıma kullanmış ve gozlemlediği sorunları rapor etmiş. Alın bu bilgiyle ne yaparsanız yapın
— LORYA (@Iorrryaa) June 18, 2019
2014 yılında tum gun tekerlekli sandalyeyle dolaşıp engellilerin yaşadığı sorunları anlamaya calışan ve sorunlu yerleri araştıran Dilek İmamoğlu şimdilerde bu projeyle gundemde Bir roportajda engelliler icin yer aldığı proje sorulduğunda Dilek İmamoğlu yaşadığı deneyimi boyle anlatıyor: “Dolaştığımız noktalarda yapılması gerekenleri not ettik. Zaten Beylikduzu ’nun yolları cok da engelliler icin kotu değil. Ufak tefek değişimler yapmak gerekiyordu. Rampa eğimlerini ayarlamak, belirli noktalarda engelli tuvateli yapmak gerekiyor. Yani engellinin bakkala gitmesi kolaylaşsın, ATM ’den para cekmesi kolaylaşsın, apartmandan cıkması kolaylaşsın; yani o şehirde rahatlıkla yaşasın. Bunların bir coğu yapıldı. Şu anda bile mahalle mahalle calışmalar devam ediyor. Amac buydu zaten. Farkındalık bence oluştu.”
Dilek İmamoğlu bir roportajda siyasetle ilgili duşuncelerinin sorulduğu soruya ise şu şekilde yanıt veriyor:
“Benim lise yıllarından beri siyasete ilgim vardı. Tabii boyle aktif olarak değil. Oğrenci grupları olarak bir araya gelir memleket meselelerini konuşurduk. (Guluyor) Duşuncelerimde aktif siyasetin icinde olmak soz konusu muydu diye sorarsanız, hayır. Cunku bu işin icinde olmak aile yaşantısından cok fedakarlık yapmayı gerektiriyor. Ben aile yaşantısına cok onem veren bir insanım. Akşam yemek saatimiz belli olsun, herkes o saatte sofrada bulunsun, hafta sonları herkes beraber kahvaltı yapsın… Ben bunlara cok onem veren biriyim. Hala da onem veriyorum ama maalesef Başkan haric biz onu gercekleştiriyoruz. (Guluyor) Aslına bakarsanız cok da mucadele ettim. Hani, bir yere gideceksen bile o saatte gel, yemeğimizi yiyelim, tekrar cık dedim. Tabii ki olmadı. Ben de bir sure sonra artık mucadeleyi bıraktım. Siyasette değil de ben daha cok derneklerde, sosyal calışmalarda bulunmayı seviyorum.”
“Kafada, beyinde ve kalpte ozgurleşmemiz lazım.”
Dilek İmamoğlu ’nun kadına şiddet ve kadın haklarıyla ilgili duşunceleri: “Kadına şiddet olayında once kadınların farkındalığının artması gerekiyor. Kadınlarımız şunu bilmeli, ben bir bireyim. Karşı cins veya kendi cinsimiz tarafından ozgurluğumuzun kısıtlanmasına musaade edemeyiz. Kadınların once bunu benimsemesi lazım. Kafada, beyinde ve kalpte ozgurleşmemiz lazım. Yoksa başka turlu aşamayız. Eğitimler verseniz de, anlatsanız da; kapıdan cıktığı anda yine eskisi gibi olacak. Bize yuklenen bazı şeyler var, onlar bizim gorevimiz haline geldi. Ama kadın onları yaparken aslında bir anlamda hayattan uzaklaştırılıyor. Yani bu yetiştirilmeden tutun olunceye kadar cok uzun bir mesele. Kız evladı olarak doğuyorsunuz anne babanızın yetiştirme tarzıyla karşı karşıya kalıyorsunuz, evleniyorsunuz eşiniz var karşınızda, eğer erkek cocuğu doğuruyorsanız size karışan biri olarak bir de onu goruyorsunuz. Konu komşu eş dostun soyledikleri, bakışları, lafları ayrıca baskı unsuru. Kadın hep, yuva yapan dişi kuş olarak goruluyor. Aslında bizim butun tutsaklıklarımız ‘yuvayı dişi kuş yapar ’ın icinde. Kadınlarımızın kendi guclerinin farkında olması gerekiyor.”
Kaynak: 1 2 3