Cilt bakım rutininin kişiden kişiye değiştiğini bircoğumuz biliyoruz. Bu yuzden başkasında işe yarayan bir urunun ya da bir yontemin sizde işe yaramaması cok olası. Ancak her konuda olduğu gibi cilt bakımında da değişmeyen bazı altın kurallar mevcut. Instagram ’ın yukselen influencer ’larına cilt bakımı konusundaki değişmez kuralları sorulmuş. Cevaplar mı? Hemen aşağıda! Uygulamaya başladığınızda cildinizdeki etkilerini kolaylıkla gorebileceğiniz birbirinden onemli guzellik sırlarını duymaya hazır olun!
1. Amanda Jo – @organicbunny
Bu gonderiyi Instagram'da gor
Organic Beauty Blogger (@organicbunny)'in paylaştığı bir gonderi (21 Haz, 2019, 1:32os PDT)
“Beslenme duzeni kesinlikle en onemli nokta! Kaliteli cilt bakım urunleri kullanıyor ve buyuk etkiler bekliyor olabilirsiniz. Ancak cildiniz icin yapabileceğiniz en buyuk iyilik sağlıklı ve dengeli beslenmek! İyi bir beslenme duzeniniz yoksa kullandığınız cilt bakım urunlerinin bir işe yaramayacağını unutmayın.”
2. Anna Yu – @maskaddict
Anna (@maskaddict)'in paylaştığı bir gonderi (9 Ağu, 2019, 1:55os PDT)
“Dunya uzerindeki en pahalı ya da en iyi urunleri kullanıyor olabilirsiniz ancak stresli bir yaşantınız varsa, uykunuzu alamıyorsanız ya da iyi beslenmiyorsanız cildinizin hayallerinizdeki gibi olmasını beklemeyin. Hayatımın bazı donemleri gercekten stresli geciyor, oyle donemlerde en iyi urunleri kullanmama ve cilt bakımıma dikkat etmeme rağmen cildimdeki aknelerde artış gorebiliyorum. Bu durum oldukca normal. Bu donemleri atlatabilmek icin meditasyon yapıyorum, beslenmeme dikkat ediyorum, sporumu aksatmıyorum ve her şey cozuluveriyor. Ayrıca duzenli olarak yastık kılıflarınızı ve makyaj fırcalarınızı temizlemeniz gerektiğini de unutmayın.”
3. Anthea Persaud – @wing.it.beauty
ᴀɴᴛʜᴇᴀ ♥ ᴡɪɴɢ ɪᴛ ʙᴇᴀᴜᴛʏ🧿 (@wing.it.beauty)'in paylaştığı bir gonderi (5 Ağu, 2019, 1:15os PDT)
“Onemli bir planınız yoksa ama yine de makyaj yapmak istiyorsanız hafif bir makyaj tercih edin. Gunluk bir makyaj yapmak icin yeni cıkan urunleri satın almak zorunda değilsiniz. Elinizdekilerle de yetinebilirsiniz. Orneğin BB krem almak, duşunduğunuz kadar mantıklı olmayabilir. Ben BB krem kullanmak yerine fondotenimi nemlendirici kremle karıştırarak kullanıyorum. Hem hafif bir goruntu oluyor hem de kapatmak istediğim lekeleri kapatıyor.”
4. Ari Fitz – @itsarifitz
ari fitz (@itsarifitz)'in paylaştığı bir gonderi (16 Şub, 2019, 8:37oo PST)
“Hata yapmaktan korkmayın! Bugune kadar en guzel makyajlarımı, deneysel calıştığım gunlerde yaptım. Aklımda bir fikir oluyor ve deniyorum! Hata yapmaktan korkmuyorum.”
5. Emily Jacob – @emily_snips
Emily Jacob (@emily_snips)'in paylaştığı bir gonderi (6 Ağu, 2019, 7:50oo PDT)
“Denemekten korkma! Gorduğun bir sac kesimini, bir sac rengini, makyajı ya da kombini cok beğenmiş olabilirsin. O zaman sen de dene! Kendine guven ve yeni bir şey denemekten cekinme.”
6. Sassy Latte – @sassy_latte
Political Creative – Sassy (@sassy_latte)'in paylaştığı bir gonderi (10 Ağu, 2019, 9:15oo PDT)
“Dene! Keyif al, eğlen, kuralları yık, kendi kurallarını koy… Gunun sonunda goreceksin ki her şey cok daha iyi olacak. Kendi yontemlerini keşfet ve kendi cizgini bul. Zamanlar insanlar bunun senin tarzın olduğunu anlayıp seni takdir etmeye başlayacak. Ama denemekten korkarsan bunların hicbirini elde edemessin. Bu yuzden korkma ve dene!”
7. Michelle Wong – @labmuffinbeautyscience
Michelle – Beauty Science Blog (@labmuffinbeautyscience)'in paylaştığı bir gonderi (21 Eyl, 2018, 6:43oo PDT)
“Cildine en uygun guneş kremini bul ve bunu her gun ama her gun kullan!”
8. María Isabel Gomez – @bigapplebeauty
María Isabel Gomez (@bigapplebeauty)'in paylaştığı bir gonderi (2 Ağu, 2019, 12:08os PDT)
“Kendi kendini eğiten bir makyaj sanatcısı olarak her zaman belli başlı makyaj yontemleri olduğunu duşundum. Ancak bazı hileler ve pratik yontemler de yok değil. Onemli olan kendi tuvalini yani cildini iyi tanımak. Boylelikle kendinde en iyi duracak urunleri en iyi sen bilebilirsin. Yuz şeklini, cilt tipini ve cilt tonunu incele!”
9. Adri – @sortofobsessed
Adri (@sortofobsessed)'in paylaştığı bir gonderi (3 Tem, 2019, 7:39os PDT)
“Bana gore en onemli şey cildini dinlemek! Cildini dinle ve neye ihtiyacı olduğunu anlamaya calış. Kuru mu gozukuyor, yağlı mı? Akne problemleri mi yaşıyorsun, gozeneklerin cok mu buyuk? Bunları bilmeden hareket edemessin. Cildini gozlemle! Ve asla ama asla guneş kremi surmeyi ihmal etme!”
10. Lexington Hartman – @LooksByLexington
Lexington (@looksbylexington)'in paylaştığı bir gonderi (21 Tem, 2019, 10:56oo PDT)
“Herkesin cildi birbirinden farklı, bu yuzden o insanı tanımadan oneri vermek cok zor. Bende işe yarayan bir yontem sizde işe yaramayabilir. Ancak herkesin işine yarayacak temel bir oneri verecek olsaydım kesinlikle cilt bakımınıza ozen gosterin derdim. Her gun, cildini daha parlak ya da daha yumuşak gostermek isteyen insanlardan sorular alıyorum. Unutmayın, makyajdan once cildinizi temizlemeli ve nemlendirmelisiniz. Gerekirse cok basit bir temizleyiciyle temizleyin ve nemlendirin. Bu bile yeterli olacaktır. Farkı goreceksiniz!”
11. Hemali Mistry – @ready.to.glow
Ready to Glow – Hemali Mistry (@ready.to.glow)'in paylaştığı bir gonderi (9 Haz, 2019, 9:27oo PDT)
“Eğer yanlışlıkla maskaranızı yuzunuze bulaştırdıysanız kurumasını bekleyin. Sonrasında bir kaş fırcası ile temizleyebilirsiniz. Hala iz kaldıysa bir kapatıcı yardımıyla o bolgeyi nazikce kapatabilirsiniz. Bu yontem makyajınızı tamamen temizlemekten ya da maskarayı hemen silmekten cok daha iyi olacak! Maskaranız kurumadan hemen silerseniz orada gri-siyah bir iz kalabilir. Ya da makyajınızı tamamen cıkartırsanız duşunduğunuzden cok daha fazla vakit kaybedersiniz.”
12. Cashmere Nicole – @cakeandcashmere
Cashmere (@cakeandcashmere)'in paylaştığı bir gonderi (25 Tem, 2019, 5:33os PDT)
“Cilt bakımınıza dikkat edin. İnsanlar cilt bakımının onemini otuzlu ya da kırklı yaşlarda fark ediyor. Ama geriye donup baktığımda keşke gencken cildime daha cok dikkat etseymişim diyorum. Şu anda aynı durumu yaşamaması icin kızıma cilt bakım onerileri veriyorum ve onu teşvik ediyorum. Beslenme duzeni de cilt sağlığınızda onemli bir rol oynuyor. Eskiden cildimde egzama olduğunun duşunuyordum, meğer yokmuş! Mısıra ve glutene alerjim varmış. Bunu fark ettiğim anda beslenme duzenimi değiştirdim ve cildim sağlıklı bir goruntuye kavuştu. Ayrıca cilt bakımı gibi aktiviteleri sevdiğiniz insanlarla beraber bir grup aktivitesine donuşturebilirsiniz. Orneğin ailecek cilt bakımı yapmak gibi!”
13. Melissa A. Fabello, PhD – @fyeahmfabello
Melissa A. Fabello, PhD (@fyeahmfabello)'in paylaştığı bir gonderi (20 Haz, 2019, 6:01oo PDT)
“Her gorduğunuze inanmayın. Ozellikle de sosyal medyada. Ve her cilt bakımı rutininin kişiye ozel olduğunu unutmayın. O rutinlerin sizde de aynı sonucu vermesini bekleyemessiniz. İnsanlar bana surekli cilt bakım rutinimi sorup duruyor. Doğrusunu bilmek ister misiniz? Fotoğraflarımda filtre kullanıyorum, makyaj yapıyorum ve genetik olarak aknesiz bir cildim var.”
14. Sitting Pretty Lolo – @itslololove
Lauren “Lolo” Spencer (@itslololove)'in paylaştığı bir gonderi (8 Eki, 2018, 9:11oo PDT)
“Sizlere verebileceğim en iyi oneri butcenize uygun urunler satın almanız! Etrafta hem cok iyi olan hem de cok uygun olan bircok urun var. Bu urunlerin uygun fiyatlı olması kotu olduğu anlamına gelmiyor.”
Kaynak: 1