Ulkemizde ve dunyada genelde itfaiyeciler erkek olur diye duşunuyor olabilirsiniz. Cunku yangını durdurmaya gelen itfaiye arabalarında şofor koltuğunda bir erkek, su hortumunu tutan bir erkek, yangından insanları kurtaran bir erkek goruruz. Ama Molly ’e cevap olarak atılan fotoğraflarda durum hic de oyle değil.☺
Karşınızda duran bu sevimli cocuğun adı Molly, kendisi 4 yaşında. Her cocuk gibi gelecekte ne olacağını duşunuyor
Molly ’nin hayali bir itfaiye şoforu olmak. Ancak bu noktada annesine soyledikleri onemli
Molly ’nin annesi Rebecca Pender Twitter ’da kızının itafiyeci olmak istediğini ancak daha once bir itfaiyeci kadın gormediğini soyledi ve tum itfaiyeci kadınlardan kucuk bir yardım istedi
“Hey Twitter. Molly ’den gelen istek. Yaş 4. Buyuduğu zaman itfaiye aracı surmek istiyor ama daha once hic itfaiye aracı suren bir kadın gormediğini soyledi. Tum muhteşem kadın itfaiyeciler; bana yardım eder misiniz ?
Ardından Turkiye, Kanada, ABD, İsvec, İngiltere ve daha bir suru yerden kadın itfaiyeciler Molly icin fotoğraflarını gonderdi
Turkiye ’den İzmir Buyukşehir Belediyesi ’nin kadın itfaiyecileri de Molly icin fotoğraflarını yolladı
Gelen yuzlerce fotoğraf dışında Molly, İskocya itfaiye ekibiyle bir gun gecirme şansı elde etti
Molly icin gonderilen fotoğrafların arasından yurek acıtan bir hikaye acığa cıktı
İtfaiyeci kadın fotoğrafları arasında Elisabeth Thompson adında bir kız da annesinin fotoğrafını paylaştı fakat bu diğer fotoğraflardan biraz farklıydı. Simply ’nin annesi 2015 ’te kanser sebebiyle hayatını kaybeden eski bir kadın itfaiyeci. Elisabeth annesini hep hayat kurtaran bir melek olarak hatırlayacak!
Kimi kadın itfaiyeciler gorevde cekilmiş fotoğraflarını gonderdi
Bazıları da itfaiye aracında şofor koltuğunda olan fotoğraflarını yolladı
İtfaiye aracının onundeki pozlarını Molly ’le paylaşanlar da oldu
Kadın itfaiyecileri kucuk bir kızın hayalleri icin beraber gormek cok guzel
Gelin birlikte Molly icin gonderilen diğer fotoğraflara bakalım…
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Hayat kurtaran kadınlar siz hep guclu kalacaksınız ve Molly gibi başkalarına da umut olacaksınız!