Kırmızı ruju, beyaz elbisesi ve efsane rolleri ile Hollywood ’un en ikonik isimlerinden biri hic şuphesiz ki Marilyn Monroe. Ozellikle de “Sarışın Bomba” filmindeki karakteriyle 20. yuzyılın en unlu sinema yıldızlarından biri haline gelen Monroe, olumunden yıllar sonra bile adından bahsettiriyor. Oyuncunun kult sacı, makyajı ve mukemmel tarzı hala bircok kişiye ornek oluyor. Bu yazımızda Marilyn Monroe ’nun 8 guzellik imzasından bahsedeceğiz. Detayları birlikte inceleyelim👇
1. İkonik kırmızı ruj Marilyn Monroe denince akla kırmızı dudaklarının gelmemesi mumkun değil. Hatta unlu oyuncunun bu ruju o kadar ikonik ki hala bazı markalar kırmızı rujlarını “Marilyn ruju” olarak tanımlıyor. Marilyn Monroe ’nun bir zamanlar surduğu o guzeller guzeli ruj ne yazık ki artık uretilmiyor. Ancak internette bazı muadilleri bulunabilir. Şu anda kusursuz cercevelenmiş dudaklar modasını yitirse de Marilyn bu goruntusu sonsuza kadar akıllarda kalacak.
2. Hollywood sarısı Marilyn Monroe ’nun sarı sacları da en az ruju kadar ikonik. Oyle ki sarının bu spesifik tonuna “Hollywood sarısı” deniyor. Elbette, Monroe ’nun bunda buyuk bir rolu var. Bu platin renge ulaşmak icin unlu oyuncu saclarını her uc haftada bir actırıyormuş.
3. Porselen cilt Marilyn ’in cildi adeta porselen bebek gibi. Bu puruzsuz ancak ışıltılı goruntuyu elde etmek icin makyajının altına vazelin ya da Nivea krem surduğu soyleniyor. Ayrıca dermatolojist Erno Laszlo ’nun ozel botanik balsamını da kullanıyormuş. Ustune elmacık kemiklerine surduğu ışıltılı pembe allık da porselen bebek gorunumune ulaşmasına yardım ediyor.
4. Belirgin kaşlar Marilyn Monroe ’nun ikonik gorunumunu yaratmaya yardımcı olan tek şey kırmızı dudakları ve sarı bukleleri değildi; dramatik gorunumlu kaşları da 50 ’li yıllarda yaşayan kadınları bir hayli etkiledi. Marilyn ’in yuksek kavisli, bakımlı kaşları, şuphesiz onun “seks ikonu” gorunumune katkıda bulundu. O zamanlar daha koyu kaşlar tercih edildiği icin, kadınlar genellikle doğal kaşlarının uzerine kalem cekerdi.
5. İkonik ben Monroe ’nun kariyerinin başında yuzundeki o ikonik beni kapattığını biliyor muydunuz? Şimdi duyunca cok ilginc geliyor. Neyseki sonrasında doğal gorunumunu kucaklamış ve hatta kaş kalemiyle beni daha da belirginleştirmiş.
6. Chanel No.5 Chanel ’in bircok ikonik parfumu var, ancak Chanel No.5 belki de bunlardan en bilineni. Bu durum tabii ki Marilyn Monroe sayesinde. Oyle ki unlu yıldız “Gece uyurken ne giyiyorsunuz?” sorusuna “Sadece Chanel No.5” cevabını vermiş.
7. Katlı ve hacimli saclar Monroe ’nun sacları sadece platin rengiyle unlu değil. Cene hizasında katlı ve hacimli sacları, gunumuz icin biraz demode kalsa da Marilyn Monroe ’ya cok ama cok yakışıyor. Kırmızı halıda daha heykelimsi bir gorunumu tercih eden yıldız, gunluk hayatında buklelerini serbest bırakıyordu.
8. Badem gozler Marilyn gozlerini buyuk ve badem şeklinde gostermek icin kucuk bir hile kullanıyormuş. Kuyruklu eyeliner ile birlikte alt kirpik diplerine de ikinci bir cizgi cekerek bakışlarını daha da belirginleştiriyor.
İlginizi cekebilir:
Marilyn Monroe ’yu Ağlatan Film: “Erkekler Sarışınları Sever” Hakkında 15 İlginc Gercek
Kaynak: 1 2 3