Reklamcılık dışarıdan cok eğlenceli gozuken ama bir o kadar da yorucu, stresli olan bir sektor, şimdi yalan yok. Markalar icin canını dişine takan ama bu sırada hayatlarının %90 ’ını ajans icine tıkılı, kendi hayatını yaşayamadan geciren reklamcıların hemen hepsinden şu cumleyi duyabilirsiniz: “Yaşamak bu değil! İstifa edip bir sahil kasabasına yerleşeceğim, kafamı dinleyeceğim.”
Ama bunu ne kadarı yapabiliyor? Cok azı… Cunku para lazım, para icin de harıl harıl proje uretmek, kampanya yapmak, markaları memnun etmek gerekiyor.
Şimdi bu paradoksu cozebilen bir reklamcı, bir metin yazarı ile tanıştıracağız sizleri: Jonay Sosa. Joney oyle guzel bir yontem bulmuş ki insan gercekten gıpta ediyor ve ben neden yapmıyorum ki diyor.
İşte Joney Sosa ’nın ozendiren hikayesi…
Metin yazarı Joney Sosa sektorun dar kalıplarından sıkılıyor ve minibusune binip Avrupa ’yı dolaşmaya karar veriyor
Joney gezerken ihtiyacı olacak parayı bulma konusunda ise yaratıcı bir cozum buluyor
Gittiği ulkelerdeki ajanslara fikirlerini sunmaya başlıyor ve…
Saat başına 10 litrelik benzin karşılığında o ajanslarla calışıyor
Boylelikle benzin parasını cıkaran reklamcı hem geziyor, hem de calışıyor
Şimdiye kadar 14538 kilometre yol kat eden, 16 ulke gezen reklamcı 19 ajansa iş yapmış ve 813 şişe bira icmiş 🙂
Ustelik Joney bu macerasını Ideas For Fuel adını verdiği bir projeye donuşturmuş
Ee, meslek hastalığı 🙂
Hepimizi ozendiren, ben neden yapmıyorum ulen dedirten Joney ’i kıskanclıkla oturduğumuz koltuktan alkışlıyoruz
Joney ’in projesini buradan takip edebilirsiniz.
Bi ’kafalar bonusu: Bu da bizim gezgin reklamcı Cağrı Cankaya