Reklam ajanslarındaki account insanları, muşteriler ve yaratıcı ekip arasında kopru olmaktan cok daha fazlasını yapar. Hem muşteriden hem de ajanstan gelecek tum tribin tum kaprisin yegane katlanıcısı, muşterinin “evet” manasında salladığı başının hangi durumlarda “hayır” anlamına geldiğini anlamak konusunda uzman, muşteri beklentilerini kestirmeye calışırken 3. gozu acılmış, 6. ve hatta 7. hissi gelişmiş, omrunu kreatif ekibin kendisi hakkındaki on yargıları kırmakla geciren, gergin toplantıların suspansiyonu, zorlu konkurların oncu kuvvetidir. Account insanı ajansın kalbidir. (Tamam siz de akciğersiniz, tamam.)
Bazen, muşteri insanı işlerin yolunda gitmesi icin yalan soyler. Yalan kotu bir şeydir. Ama kaderimizde jonglorluğe eş değer bu işi yapmak varmış. Hem inanırsak yalan olmaz.
1. Outbox ’ımda kalmış cnm ya!
Meali: Ya ben o mail ’i hic yazmadım. Unutmuşum.
2. Cıkan fikirler var ama 1 tur daha calışmak istiyoruz Arzucum
Meali: Arzu, biz bu işe hic bakmadık. Bize 2 gun daha ver cnm. Pls.
3. Kreatif direktorumuz bir alternatif daha gormek istedi
Meali: Ekip dun konkur yuzunden geceledi, hala ajansa intikal etmediler. İşe başlamadık, ne bok yicez bilmiyoruz.
4. Mesai saatleri icinde muhakkak paylaşıcam Ahmet Bey
Meali: Muhtemelen 23:38 ’den once gondermiycem Ahmet Bey, siz yatın lutfen, Allah rahatlık versin.
5. Kreatif direktorun onayını bekliyorum
Meali: Daha group head bile gormedi. Cunku daha iş bitmedi. Daha yazar art ’a metinleri bile atmadı abi.
6. Şu an başka bir toplantıdayım Alpercim
Meali: Cafe ’de geyik yapıyorum Alper, revizyon filan bakamıycam.
7. Bu brief bizi cok heyecanlanırdı. Bir de-briefing yapalım mı hafta başında?
Meali: Sacmasapan bir brief. Bi bok anlamadık. Zaten cok fazla mesaj var. Baştan yazın bunu. Hayır, yazdırıcaz zaten.
8. Uzerine conf. call yapalım lutfen
Meali: Şu an konuşmayalım, kapatır mısınız telefonu? Yarın da uygun değiliz, aa haftaya sen de tatilde misin? Ok bu konuyu nolur 2 ay daha konuşmayalım.
9. Yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz
Meali: “Logomuz kucuk kalmış” revizyonunu heyecanla beklediğimizi duşunmen cok tatlı Hande Hanımcım. Bu işi de Ecce Homo resmini maymuna ceviren nine gibi bok ederseniz ekipce intihar edicez.
10. Tum ekip cok heyecanlı
Meali: Ekibe yeni kampanya brief ’i var dediğimde beni tanımazlıktan geldiler.
11. Bu iş cok ses getirecek
Meali: Bu butceyle bu internet filminin gercekten bir işe yarayacağını duşunuyor musunuz?
12. Biz bu işi cok sahiplendik
Meali: İşin brief ’ini bile yazmış değiliz.
13. Bu konuyu status ’te konuşalım mı?
Meali: Şu an seni dinleyemem, ajansta happy hour var.
14. Bu habere cok sevindik Ferit Bey!
Meali: Kuki biskuvilerinin pazar payının %0,09 artması bize bir şey katmıyor Ferit Beycim be.
15. Bu akşam size konuyla ilgili bir update gecicem
Meali: Artık kapatabilir miyiz lutfen, 9 dakikadır konuşuyoruz, telefon kulağıma yapıştı.
16. “Bildiğiniz uzere…”
Meali: Bilmediğinizi biliyorum. Amacım size hava atmak.
17. Ben o mail ’i kacırmışım
Meali: Ben o mail ’i gormezden geldim.
18. Inbox ’ım dolmuş
Meali: Revizyonlara henuz bakamadım.
19. Sabahtan ilk iş gonderiyorum
Meali: Muhtemelen 23:38 ’e gondericem.
20. Mailin spam ’a duşmuş
Meali: 17 paragraf mail mi atılır canımınici, kafayı mı yedin sen? tl;dr!! Flag ’ledim duruyor sağda.
21. Brief gayet net duruyo, ama status ’te tekrar uzerinden gecelim muhakkak
Meali: Size brief yazmayı oğretemedik.
22. Seni duyamıyorum, mail atar mısın?
Meali: Şu an gercekten sana odaklanamıycam. Kapat şu telefonu, yaz ne istiyosan.
23. Tamamdır Nilaycım ben hemen aksiyon alıyorum. Sen konuştuklarımızı yazılı da gec istersen, herkesin gormesi acısından
Meali: Nilay ben seni pek dinlemedim. Yaz da işi sıraya koyalım anacım.
24. Evet evet not aldım ben zaten her şeyi
Meali: Defterimde tek bir manalı cumle yok.