Universite tercih sonucları acıklandı; bircok kişi mutlu şu aralar. Gelecek senelerde yaşayacaklarını, “Bu okul bitmeyeceeekkkk” diye feryat figÂn bağıracaklarını şimdiden bilmiyorlar, biz de cok şeyapmayalım şimdi, daralmasın cocukcağızlar. Gerci mezun olduktan sonra, o gunleri de ozleyip “Ah okul bitmeseydi, ne guzelmiş oğrencilik” diyecekleri gunler gelecek arkasından. Yani bayağı inişli cıkışlı bir yaşam psikolojisi esir aldı, almaya devam ediyor hepimizi bu konuda. Giriş var, cıkış yok. 🙁
Biliyoruz, biliyoruz, cok fazla insan işinden de memnun değil, her izin gunu onlar icin altın değerinde falan. Ama işsizlik de zor be. Valla bakın, cok zor. Oyle boyle değil, cok zor. Offfff, cok zor. Hatta biraz daha acalım bu mevzuyu dedik ve sizlere, Muslum Baba şarkılarını aratmayacak bir liste hazırladık.
1. Boşluğa duşmenin babasını yaşar, anasını ağlatırsınız…
Ne yapsanız da gecse vakit? Neye saracağınızı şaşırırsınız.
2. Tibrik idirim cınım yiii : İş bulan arkadaşlarınızı tebrik ederken aslında icten ice curuyorsunuzdur
Bir de arkasından mutlaka “maaş ne kadar?” sorusu. Eğer azsa, gonlunuz biraz ferahlayacak cunku. Kıskanclık değil de, “Onun yerinde ben olabilirdim” psikolojisi biraz. Hele de torpille falan iyi bir yerlerde işe girdiyse, bayağı sinirlenirsiniz ama belli edemezsiniz işte.
3. Fiiuuuuvv! Freelance, gunluk iş gibi harclık getirisi olan işlerden kazandığınız paralar daha cebinize girmeden ucup gider
X Bankası ’nın ATM ’sinden cektiğiniz para, hemen yanındaki Y Bankası ’nın ATM ’sine doğru savrulur. Elinize gecen parayı azıcık sevin mevin ya, en az 1 ay daha goremeyeceksiniz.
4. Hayat duzeni miiii? O da neee? Duzensiz yaşam uzerine kitap yazacak boyuta gelmişsinizdir…
Duzen neydi? Yenilir mi, icilir mi?
5. Tuzağa duşeceğinizi bile bile “İnternetten para kazanma yolları – enter” yapmamak icin kendinizi zor tutarsınız
“En azından bir işim varmış gibi olur, para kazanırım falan” demeyin. Amaaan dikkat.
6. Sesli dile getirilmiyorsa bile “Evde otur diye mi okuttum lan ben seni?” bakışları hÂkimdir
Sesli de dile getiriliyorsa, bittinizzz.
7. Kucuk Emrah mod: Hele bir de kapıda evlilik bekliyorsaaa, vay hÂlinize!
Ozellikle erkekseniz ve ozellikle de uzun soluklu bir ilişki icerisindeyseniz, artık karşı taraftan 7/24 evlilikle ilgili laf sokmalarına karşı gardınızı alın. İş bulamadıkca bu sureci cok daha zor atlatacaksınız. Ama evlilikten korkanlarınız icin, erteleme acısından iyi bahaneniz var resmen. Ayrıca sevgilinizle dışarı cıkarken maddi konularda ciddi zorluklar yaşıyor olmanız da ilişkinizde catırdamalar yaşatır zaman zaman. Fakat olaya bazı kadınlar acısından bakacak olursak, evlilik, bu zor surecten kurtuluş niteliği de taşıyor olabiliyor.
8. Bir umutla girdiğiniz sınavların sonuclarından da artık umudunuzu kesmiş, icinizdeki Pollyanna ’yı katletmişsinizdir
Beş karış bir suratla: Sınav sonucları – enter
TC kimlik no / Şifre – enter
“Başarılı olamadınız.”
YİNE Mİ LAAAAANNN ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
9. “Pazartesi sendromu” hakkındaki isyanları okudukca “İşiniz var, şukredin bee” dersiniz
Bakın, icinizdeki Pollyanna burada canlandı.
10. “Biz sizi ararız” cumlesiyle alakalı bir suru acı dolu espri geliştirmişsinizdir 🙁
– Biz sizi ararız.
+ Hahahahahahah
– Anlamadım hanımefendi?
+ Adsgdjsklsksjsksnsxnsjmzhd ay sinirlerim bozuldu, yok bişiiiii
11. Komşunun cocuğu cıraklık yapıyor bile olsa, “Bak o iş buldu” diye yine yeni yeniden kıyaslanırsınız
Aslında herkes bir komşu cocuğu; kendi evlerinde soytarı ilan edilirken başka evlerde kral statusundeler mubarek.
12. İnternet ana sayfanız kariyer siteleriyle dolup taşmış, ilÂnlarındaki “Prezentabl, esnek iş saatlerine uygun” vs gibi cumleleri ezberlemişsinizdir
Copy paste iş ilanları yav. Birkac şirket var sadece, samimi ve eğlenceli iş ilanları metinleri hazırlayan.
13. Takım/klasik elbise giyerek iş goruşmelerine gitmek, hayatınızın “batsın bu dunya” temalı parcası hÂline gelmiştir
Ağlatıp da gulen işverenlere yazıklar olsuunn. 🙁
14. Universitelerde “Mulakat Teknikleri” dersine sizi hoca olarak koysalar ders mers verebilirsiniz artık alimallah
1. dersimiz: Burunlarından getirin. Annesinin kızlık soyadına kadar sorgulayın.
2. dersimiz: Maraş dondurmacısı modeli uygulayın, tam işe alacakmış gibi yapıp son anda almayın.
3. dersimiz: İngilizce mulakatta aşırı hızlı konuşarak karşı tarafı ter su icerisinde bırakın.
Bugunluk dersimiz bu kadardır geleceğin melek yuzlu piskoları, haftaya goruşmek uzere.
15. Calışan arkadaşlarınızdan “Ohh mis gibi evde uyuyorsun” gibi laflar duymaktan bık-mış-sı-nız-dır
Aslına bakarsanız, şu an değerini anlayamadığınız ama iş hayatına başlayınca en ozleyeceğiniz şey uyku olacak. Ama depolanan bir şey de değil ki bu karşiiim. Keşke olsa.
16. Boş işler muduru: Bu donemler, genelde kadınların stalkta, erkeklerin oyunlar konusunda zirveye ulaştığı zamanlardır
– Uğraştığın şeylere bak, amma işsizsin he.
+ Vurmasana yuzume işsizliğimi 🙁
17. İş ilanlarındaki “1626142728 yıllık iş tecrubesi isteme” maddesi, beyninizde fişekler cakmasına sebep olur
Sen beni işe almazsan, o beni işe almazsa, nasıl tecrubeli olacak bu genc kardeşiniz?
18. Dışarı cıkarken falan aileden para istemek = Eciş bucuş olma hÂli…
Zaman ilerledikce “yerle butun olmak” olarak da acıklanabilir.
19. Dağ oldu beeee! Kredi kartı borcları boyunuzu posunuzu gecmiş durumdadır
Kredi kartı mevzuatını bankacılardan daha ezbere bilmeniz muhtemel hÂle gelmiştir. Bankaların numaraları telefonunuzda kayıtlıdır ve aradıklarında ya acmazsınız ya da başkalarına actırırsınız. Yuzleşmekten olabildiğince kacarsınız yani.
20. Survivor başlıyor: Akrabalarla biraraya gelindiği icin, işsizken, bayramlar seyranlar Âdeta bir mahşer meydanına donuşur
Okuduğunuz bolumu, neden iş bulamadığınızı falan cok iyi acıklamak zorundasınız. Son zamanlarda tureyen ve adı cok bilinmeyen bir bolumden mezunsanız, işiniz cok cok daha zor. İş bulsanız, bu sefer de “Evlilik ne zaman guzel oğlum?” diye diye ruhunuzu emerler. Ayyyhhh!
21. İşsiz kalmanın derdi yanında bir de ne yapmak istediğinize karar veremiyor oluşunuz sizi ruhen surum surum surundurur
Boşuna cok fazla duşunmeyin, ne iş olsa yapacak hÂle geleceksiniz zamanla nasıl olsa.
22. İyi şirketlerde iyi pozisyonlara yerleştiğini duyduğunuz arkadaşlarınıza karşı “nedense” aşırı bir sempati duymaya başlarsınız
“Sende notlar var mı cınım ya ” nın evrimleşmiş versiyonu:
– Esracım nasılsın birtanem?
+ Birtanem? Merve hayırdır sen hic beni arayıp sormazdın. Yolda selam bile vermiyorsun bana.
– Aaaa tatlım olur mu ya oyle şey, gormemişimdir ben seni. İnan valla hep aklımdasın, surekli aklımdasın yani ama hic musait olup da mesaj atamıyorum inanır mısın? Eeee, sen de X Holding ’te mudur olmuşsun diye duydum. E gelir bi kahveni icerim artık, işten gucten konuşuruz falan ))))))
+ (Biiiiiiiiiiippppp) …
23. Calışanların olum marşı olan “alarm sesi”nin sizin hayatınızda yeri yoktur, alarm sesinizi bilmiyor bile olabilirsiniz
Birkac avantajdan biri işte.
Bonus: Charles Bukowski ’den, uzerine uzun uzadıya duşunulme gerektiren bir yaşam tasviri
Bayağı onemli uyarı: Bunalıma girmeden bu sureci atlatabildiyseniz, yaşamsal faaliyetlerinizi kontrol ettiriniz
“Oluyorum anlasanaaaa…”