Her zaman soyluyoruz; dunya uzerinde bir cocuğun yuzundeki tebessumun nedeni olmaktan daha değerli hicbir şey olamaz. Ve bazen bunu yapmak, hic de zor değildir. İnsan birilerini mutlu etmek istemeye gorsun; ne engel kalır yolunda; ne de zor gelir ona mesafeler.
Şimdi size bahsedeceğimiz hikayenin kahramanı da melek gibi bir kadın. Tek derdi, birilerinin yuzundeki tebessumun kaynağı olabilmek. İşte Yıldız Tutal Ozlutaş ’ın icinizi ısıtacak hikayesi.
Yıldız Tutal Ozlutaş, Mersin ’de yaşıyor ve 37 yıldır kuaforluk yapıyor
19 yaşından beri kendi işini yapmakta olan Yıldız Hanım ’ın kendine ait bir dukkanı var. Emekli olmasına rağmen hala severek işini yapıyor. Cunku o sadece sac kesmiyor; bir suru insanın da yuzunu gulduruyor. Bu fotoğraf bir huzurevi ziyaretinden mesela.
Yıldız Hanım ayda bir kez dukkanını kapatıp Mersin ’in koylerine gidiyor, oradaki cocukların saclarını ucretsiz olarak kesiyor
Ve yuzlerindeki tatlı tebessumun nedeni oluyor.
Cocukların saclarını kesme fikri, sık sık yaptığı koy gezintileri sırasında duşmuş aklına…
Boş zamanlarında doğada vakit gecirmeyi sevdiğini soyleyen Yıldız Hanım, işten fırsat buldukca koylere gidiyormuş gezmeye. Bu gezintiler sırasında, koydeki kız cocuklarının saclarının dağınıklığı cekmiş ilk once dikkatini.
“Gezip dolaşıyordum ama bir yandan da cevredeki cocukların sacları dikkatimi cekiyordu. Herkes bildiği işe dikkat kesilir, benim de mesleğimden oturu ister istemez gozum kayıyordu.”
İlk başlarda bir şey yapmamış ama sonra hazırlıklı gitmeye başlamış koylere…
Cocuklara saclarını kesmek istediğini soylediğinde ise, hepsi sevincle karşılaşmış bu teklifi. Yıldız Hanım da zamanla bu işi bir rutine bindirmiş. Şimdi mutlaka ayda bir dukkatını kapatıp calışanlarıyla birlikte bir koye gidiyor ve oradaki cocukların saclarını kesiyor.
“O cocukların yanına gittiğimde tum sıkıntılarımı unutuyorum…”
“İnanılmaz bir şey bu, sadece mutlu hissediyorum kendimi. Cocukların mutluluğu, cocuklarının mutluluğunu goren anne babaların mutluluğu milyarlara değişilmez.” Boyle soyluyor, yaptığı guzel davranış icin bu iyi kalpli kadın.
“İnsanlar beni tebrik etmeye başlayınca şaşırdım. Yahu ben ne yapıyorum ki diye sordum kendime.”
Yıldız Hanım ’ın bu anlamlı davranışının duyulmasını ekşi sozluk yazarı “everestttl” sağladı; cunku bu tatlı kadın aynı zamanda onun annesi. Kısa zamanda hızla yayılan bu paylaşım sonucunda ise OT dergisi, kendisiyle bir roportaj gercekleştirdi. Boylece Yıldız Hanım hakkında bilgi sahibi olabildik hepimiz.
Ve haliyle tebrikler almaya başladı Yıldız Hanım. Cunku hepimizin boyle iyi insanların olduğunu bilmeye cok fazla ihtiyacı var. İlk başta bu tebriklere anlam veremeyen Yıldız Hanım, kısa zamanda anladığını soyluyor insanların bu şaşkınlığının sebebini.
“Artık anlıyorum ki insanlar boyle şeyleri onemsiyorlar ve ilgi cekici buluyorlar. Cunku hic kimse bir şey yapmıyor, herkes seyirci kalmayı tercih ediyor.”
Hic de haksız sayılmaz değil mi?
Yararlanılan Kaynaklar: OT dergi