Artık dunya gelişiyor ve kadınlar icin daha olumlu gelişmeler her yerde olmaya devam ediyor. Bu guzel gelişmelere en iyi ornekler de kuresel ve buyuk şirketlerden geliyor. Guzelliğin dış gorunuşten ibaret olmadığının, yaş aldıkca hicbir kadının cirkinleşmeyeceğinin ve duygularımızın seksi olmamızdan cok daha değerli olduğunun, her gun daha fazla insan farkına varıyor. Pirelli ’nin yeni yıl icin tasarladığı takvim, bu farkındalığı yaymak icin cok guzel bir calışma.
Hepimizin tanıdığı unlu kadınların, bu sefer seksi bedenlerine değil, yuz cizgilerine odaklanan fotoğraflar, 2017 Pirelli takvimini susleyecek. Bize de o muhteşem takvimi sizinle paylaşmak duştu tabii ki. ❤
1. Pirelli ’nin unlu yeni yıl takvimini, 2017 icin Alman fotoğrafcı Peter Lindbergh hazırladı
Nicole Kidman
2. Ama 2017 Pirelli takvimi oncekilerden biraz farklı. Cunku Lindbergh, fotoğraflarını cektiği kadınlar objektif karşısına gecmeden once, onlara makyaj yapılmasını istemedi
Robin Wright
3. 2017 Pirelli takvimini susleyen kadınlarda ne makyaj, ne de photoshop var
Lupita Nyong ’o
4. Lindbergh ’in 2017 takvimi icin hazırladığı bu siyah-beyaz fotoğraf serisinin adı “Emotional” yani; duygusal
Penelope Cruz
5. Lindbergh; “Amacım kadınları farklı bir şekilde gostermekti ve bunu hayatımda onemli rolleri olan oyuncuları cağırarak yaptım.”
Helen Mirren
6. “Kadınların mukemmelliklerinin değil, duygu ve heyecanlarının portresini cıkarmak istedim…”
Kate Winslet
7. “…Seriye işte bu yuzden duygusal adını verdim: Gostermek istediğim şey yapay mukemmellik değil; gercek dunya ve kadınların yuzlerinin arkasında yatan duygular.”
Jessica Chastain
8. Nicole Kidman, Uma Thurman ve Penelope Cruz gibi dunyaca tanınan yuzlerin yer aldığı fotoğraf serisinin cekimleri, Londra, New York, Berlin ve Los Angeles ’da, ayrıca Fransa ’da bir sahilde cekildi
Uma Thurman
9. Lindbergh; “Bir sanatcı olarak, kadınların ebediyen genc kalma ve mukemmel olma zorunda hissetmelerinden kurtarma sorumluluğu duyuyorum.”
Julianne Moore
10. Fotoğrafların tamamı, guzelliğin medyada gosterildiği gibi genc ve mukemmel olmak olmadığını, kadınların iclerindeki saf duygular olduğu fikrini one cıkarıyor
11. 2017 Pirelli takviminde bu sefer alıştığımız gibi cıplaklık ve seks teması gormeyecek olmamız mutluluk verici ❤
Bonus: Cekimlerin kısa bir videosunu izlemek isteyenlere… Kaynak; 1, 2