Hikayemizin baş karakteri Jason Kingsley İngiltere ’nin koklu oyun şirketlerinden birinin sahibi ve CEO ’su. Bir şirket CEO ’sundan takım elbiseli, kravatlı ve imajındaki ciddiyeti bozmamasını bekliyorsanız baştan belirtelim; yanılıyorsunuz. Jason son derece alışılagelmişin otesinde yaşayan ve giyinen ve hatta bunu ozel yaşamından iş yaşamına taşıyan kelimenin tam anlamıyla bir cılgın. Mel Gibson ’ın “Bravehart”ından fırlamışcasına şirketinin kapısından şovalye kılığıyla girip calışanlarının yanından usulca odasına ilerleyebiliyor. Biz de bu zamanın otesinden teknoloji dolu iş yaşamına sahip cılgın CEO ’dan bahsedelim istedik.
Şovalyemiz Jason Kingsley İngiltere ’nin en buyuk oyun şirketlerinden Rebellion Development ’ın sahibi ve CEO ’su.
Kingsley ozel yaşamında, ozellikle hafta sonları orta cağ şovalyeleri gibi dolaşıyor. Elinde mızrakları ve uzerinde zırhıyla at ustunde dolaşıyor ve mızrak savaşları yapıyor.
53 yaşındaki CEO, girdiği duellolarda hic atından duşmediğini ve 3.7 metre uzunluğundaki mızrağıyla rakiplerini yere duşurduğunu buyuk bir gururla anlatıyor.
25 bin sterline(yaklaşık 115 bin Turk Lirası) ozel olarak yaptırdığı zırhını iş yerinde de zaman zaman giyen CEO, şovalye ruhunu iş yaşamına da yansıtıyor.
Jason ’ın 1992 yılında kardeşi Chris Kingsley ile kurduğu şirketi Rebellion Development ’in yıllık cirosu 25 milyon sterlin civarında ve şirketin 220 calışanı var.
Cocukken kardeşiyle surekli şovalyecilik oynadığını belirten Kingsley, Oxford Universitesi ’nden mezun olduktan sonra şirket kurmaya karar verdi.
Kingsley şovalye ruhunun iş dunyasına rehber olabileceğini duşunuyor.
Kingsley ’e gore, şovalyeliğin iş dunyasına rehber olabilecek uc temel ozelliği var: Cesaret, durustluk ve nezaket.
Kingsley, ayrıca cesaretini şu sozlerle acıklıyor;
“İş yaşamında şuphesiz cesur olmak gerekiyor. Girişimci olmak ve fırsatları yakalamaktan soz ediyorum. Yeni alanlar keşfetmek, yeni pazarlar aramak. Cesaret, lider olmanın temel unsuru. Durustluk sırlarınızı başkalarına vermek demek değildir. İnsanlara adil davranmaktır. İşimde sadece kendim icin en iyi olanı değil, iki taraf icin de iyi olanı hedefliyorum. Bu adilane ve doğru bir şey. Karşı taraf fayda sağlarsa, yeniden gelir ve benimle iş yapmaya devam eder. Nezaket de insanlara iyi davranmayı kastediyorum.”
Kaynak; 1