Belki de yaşadığımız dunyada en cok beklediğimiz şeylerden birisi de empati. İnsanların duydukları inanclara karışmadan onları anlamaya calışıp saygı duymak belki de şu donemde ihtiyac duyduğumuz en onemli şeylerden biri.
Ozellikle kapitalizmin dunyamızı bu kadar fazla işgal ettiği donemde patronların işcilere davranışları ve anlayışsızlıkları bir hayli gundemdeyken Hyundai ’nin Turkiye şirketinin CEO ’su Yoon Mong Hyun, oruc tutan işcileri anlamak adına oruc tutmuş. Elbette dahası da var.
Hyundai ’nin CEO ’su Mong Hyun Yoon, 1964 yılında Kore ’nin tarihi şehirlerinden biri olan Jeolla ’da doğdu.
Yoon, Sogan Universitesi İşletme Fakultesi ’nden mezun olduktan sonra kariyerine 1985 yılında Hyundai Motor Company ’de başladı ve yaklaşık 30 yıllık tecrubesi bulunuyor.
2016 yılında Hyundai Assan ’ın CEO ’su olarak goreve başlayan Yoon Mong Hyun, Ramazan hassasiyetini calışanlarına gonderdiği bir mesaj ile paylaştı.
Yoon, Hyundai ailesi ile aynı duşunceleri ve hislerini paylaşmak icin aynı gecen yıl olduğu gibi bu yıl da oruc tuttuğunu acıkladı.
Yoon acıklamasında “Ben ofiste calışmama rağmen oruc tutmak kolay olmazken, uretim hattında calışan arkadaşlarımızın su bile icmeden calışmaları beni bir yabancı olarak hayretler icinde bıraktı.”
“Memnuniyetimi dile getirip sizlerle gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Beni en cok şaşırtan ise orucu zorluk olarak gormeden, vazife olarak gonulden yerine getirmenizdir.”
“Calışan arkadaşlarımızın oruc tutmalarını gormem sayesinde, Kuran-ı Kerim ’in oğretisi olan yoksul ve ihtiyac sahibi kimseleri anlamayı ben de oruc tutarak oğrenmiş oldum.”
Ayrıca acıklamasında menulere ozel iftariyelikler ve ozel dinlenme alanlarının genişletilmesi gibi kolaylıklar sağladığını vurgulayan Yoon, şirketini adeta ailesi gibi goruyor.
Acıklamasında ise “Ramazan bereketini evlerinize, hayrını ailenize getirmesini temenni ederim.” cumlesiyle bitiriyor. Kendisini duyarlı davranışından dolayı tebrik ediyoruz. ?