Merakla beklenen ve Araştırma Dunyasının Oscar ’ı olarak bilinen Baykuş Odulleri; 6 Eylul 2018 ’de Four Seasons Bosphorus ’ta duzenlenen odul toreniyle sahiplerini buldu. Sektordeki başarılı pazarlama ve sosyal araştırmaları gercekleştiren ekipler gecede odullerine kavuştu. Vizyoner, Meraklı, Genc, İnovatif, Akademik, Sosyal, İnatcı, Usta, İc gorulu olmak uzere 9 kategoride 130 başvuru yapıldı ve 41 başarılı araştırma projesi odul almaya hak kazandı.
Bilgi Dostu Baykuş: Umit Boyner
Baykuş Odulleri Toreni ’nde her yıl toplumsal fayda sağlamak amacıyla bilgi, veri ve araştırmaları destekleyen, yaptıkları calışmalarla araştırma sektorune katkı sağlayan kişilere “Bilgi Dostu Baykuş” adıyla ozel bir odul verilir. Bu yıl da demokratik, coğulcu, ozgur ve humanist toplum, cinsiyet eşitliği gibi temel değerlerin Turkiye ’de gelişimi icin anlamlı calışmalara verdiği katkılardan oturu “Bilgi Dostu Baykuş” odulu Umit Boyner ’e takdim edildi.
Eşitlikci Baykuş: KOC HOLDİNG/ HeforShe
Bu yıl TUSİAD, televizyon dizilerinde kadının toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun konumlanmasını desteklemek amacıyla, dizi sektoru paydaşları ile birlikte “Televizyon Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi”ni hayata gecirdi. Toplumsal farkındalık anlamında ses getiren bu projeye, Turkiye ’de bircok alanda toplumsal fayda sağlayan konulara onculuk eden Koc Topluluğu da global HeforShe kampanyasına, grubun pazarlama iletişiminde kullandığı dilde cinsiyet eşitliği konusundaki hassasiyetlerini iceren bir kılavuz yayınlayarak destek verdi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusundaki calışmaları nedeniyle bu yıl Koc Grubuna “Eşitlikci Baykuş” ozel odulu de takdim edildi.
Cesur Baykuş: Temel Aksoy
Araştırmacı olduğu gunden bu yana, bircok farklı sektore, hemen her konuda sayısız araştırma yapan Temel Aksoy, yonettiği araştırmalarda, ozellikle verinin iş sureclerine sağladığı faydayı her zaman cok fazla onemsedi. 2008-2010 yıllarında Turkiye Araştırmacılar Derneği Başkanlığı yaptı. 2010 ’da kurduğu Fikirhane adlı danışmanlık şirketinde, Turkiye ’nin buyuk markalarına pazarlama, iletişim ve marka konularında akıl ortaklığı yapmaktadır. “Efsaneler ve Gercekler”, “Pazarlama Nasıl Yapılır?” adlı iki kitabı bulunmaktadır. Akademisyen ve cok başarılı bir ekonomist olayım derken cok başarılı bir araştırmacı ve marka danışmanı olan Temel Aksoy ’a da araştırma sektorune sağladığı katkılardan oturu Cesur Baykuş odulu takdim edildi.
Cesur Baykuş: Akın Alyanak
Akın Alyanak, Turkiye Araştırma Sektoru ’ nun temellerini atan isimlerden biri ve sektore onemli araştırma gelenekleri bırakmış ve cok sayıda değerli araştırmacı yetiştirmiştir. 1976 ’da PİAR Araştırma Şirketi ’nde kurucu ortak oldu. 1984 ’e kadar yonetici araştırmacı olarak calıştı, daha sonra DAP Araştırma ’ya gecti ve 2005 ’te emekli oldu. “Dinazor Aklı” adlı kitabında araştırma sektorunde gecirdiği donemi “cesaret, bilinmeyene adım atmaktır” diye ozetlemiştir. Turkiye ’deki araştırma sektorunun ilklerinden olan Akın Alyanak ’a da Cesur Baykuş odulu taktim edildi.
Dokuz kategoride 41 proje odullendirildi
TUAD hakkında
1988 yılında Turkiye ’de ilk pazar araştırma şirketinin kurucusu olan Nezih Neyzi tarafından kurulan TUAD; araştırma ile ilişkili bircok ulusal, uluslararası şirketin ekonomik ve sosyal alanlardaki calışmalarını ceşitli proje ve eğitimlerle destekleyerek araştırma sektorunu, araştırmaya ihtiyac duyan firmaların ve bu araştırma ihtiyaclarını karşılayan araştırma şirketlerinin ve en onemlisi toplumun gozunde saygın ve guvenilir ve kurumsal bir yapıya burundurmeyi kendine amaclıyor.