
Konu iş hayatı olduğunda pek cok calışan yoneticileriyle rahat bir şekilde iletişime gecmekte zorlanır. Yeni nesil şirketlerle birlikte bu duvarlar bir bir yıkılsa da tamamen ortadan kalktıklarını soylemek pek de mumkun değil. Halbuki iş hayatınızda size rehberlik eden yoneticinizle olumlu/olumsuz duşuncelerinizi paylaşabilmeniz gerekir. Hele bir de bu olumsuzlukların hayatınızın tum alanlarını etkilediğini duşununce! Eğer siz de iş yerinde mutsuzsanız ancak bunu nasıl dile getireceğinizi bilmiyorsanız doğru yerdesiniz! İşte patronunuza iş yerinde mutsuz olduğunuzu soylemenin yolları…
Ruhsal olarak nasıl hissettiğinizi netleştirerek başlayalım Mutsuzluğunuz hakkında konuşmak, ofke, hayal kırıklığı ve endişeye neden olabilir. Bu nedenle patronunuzla hislerinizi paylaşmadan once bu duyguları kendi başınıza işleyebilmek cok onemlidir. Derin bir nefes alın ve yoğun duygulardan arınmaya calışın. Kırılma noktasına yakınken patronunuzla konuşmaktan kacının.
Patronunuz bu hislerinizi duymaya hazır mı? Kimi patronlar iş yerindeki mutsuzluğu kişisel bir ihanet gibi algılarlar. Diğer calışanlara danışarak patronunuzun kotu haberlerle nasıl başa cıktığını anlamaya calışabilirsiniz. Benzer bir şekilde patronunuzla aranızdaki iletişimin kalitesini duşunmenizde de fayda var. Eğer hislerinizi soylemek icin yeterince guvende hissetmiyorsanız bu yuzleşmeden kacınmanız oldukca doğal.
Mutsuzluğunuzun kaynağını duşunmeye calışın Mutsuz hissetmenize neden olan etkenlerle ilgili emin değilseniz patronunuzla konuşmaya da hazır olamayabilirsiniz. Zira patronunuz da size nasıl yardımcı olması gerektiğini bilmeyecektir. Sorunlarınızın ana nedenini belirlemek onemlidir. İş arkadaşlarınız mı, duşuk ucret ya da diğer eksiklikler mi? Kimi sorunlar, patronunuzun kontrolu dışında gercekleşebilir. Yoneticinize cozum onerileri sunmak da cok onemlidir. Orneğin “Pozisyonum icin minnettar olsam da son zamanlarda tukenmiş durumdayım ve daha tatmin edici işler yapmanın bir yolunu bulmak istiyorum. Bu konuda da rehberliğinizi rica ediyorum…” diyebilirsiniz.
İhtiyaclarınız sunduklarınızla ortuşuyor mu? Eğer ortuşmuyorsa başka bir iş yeri bulmanın vakti gelmiş olabilir. Yoneticinizle paylaştığınız sorunlar mudahale edilebilir ve duzeltilebilir sorunlar mı? Duzeltildikleri takdirde işinizle ilgili şikayetleriniz ortadan kalkacak mı? Patronunuzla konuşmadan once bu gibi soruların yanıtlarını duşunmeniz gerekiyor. Yoneticinizin ihtiyacları ile sizin ihtiyaclarınız ortuşmuyorsa yeni bir iş bulmanız her iki taraf icin de daha faydalı olacaktır.
İlginizi cekebilir:
İş Goruşmesi Sırasında Cevabını Bilmediğiniz Bir Soruyla Karşılaşırsanız Ne Yapmalısınız?
Kaynak: 1