Merhaba arkadaşlar,
Bende Asus marka k53sv bir laptop var. On panel ve ekranı hasar gordu, elimde calışmayan eski Acer marka laptobum'un panelini taktım. Yetişmeyen ekran kablolarına ek kablolar yaptım, elektirik bantıyla sağlamladım, demirciden menteşe bile yaptırdım. (Donanımla ilgili bilgim nerdeyse sıfırdı). Herneyse hic umidim yokken ortaya modifiyeli, goze cok hoş gelen bir laptop cıktı ve dahada tuhafı calıştı.
Fakat yazılımsal bir sorunu halledemedim. Sorun gt 540m marka ekran kartımı kullanarak bir uygulama, video hatta Nvidia denetim masasına bile girmeye kalktıgımda mavi ekran almamla başladı. Oysa ki aygıt yoneticisinde "bu donanım duzgun calışıyor" yazıyordu. Surucuyu kaldırdım, sildim, yukledim, İnteli ekran kartımı sildim tekrar denedim, bios guncellemesi yaptım. Orjinal driver cdlerinden tutun, en guncellerini yukledim sonuc aynı. Mavi ekran. (İşletim sistemi win 7 ultimate)
Sonra Recep abinin videolarına baktım ve belki win 8.1 kurarsam duzelebilir diye duşundum ve yukledim. Şuanda başıma gelenleri sırasıyla yazıyorum,
1- Win 7'de denediğim video acma yada benzeri uygulamarı Win 8 ile gt 540'la denediğimde, uzgun bir ifade yanında da uzgunuz bir hata oluştu pc yeniden başlayacak vs diye bir hata aldım.
(daha sonra)
2- Aygıt yoneticisinde gt 540 ın yanında sarı unlem cıktı
(daha sonra)
3- "(Kod 31) Başlatılmaya calışılan surucu POSTed goruntu bağdaştırıcısı surucusuyle aynı değil." hatası aldım
(cok daha sonra)
4- Aygıt yoneticisinde sadece İntel Ekran kartı kaldı.
Umarım verdiğim bilgiler doğrultusunda bana yardımcı olabilirsiniz. Sanki yazılımsal değilde donanımsal gibi geliyor, fakat bence donanımsal değil. Oyle olsaydı sanıyorum "bu aygıt duzgun calışıyor" demezdi. Yardımlarınızı bekliyorum.