HP Pavilion g6-2204st bilgisayarım var. Bilgisayarımın iki ekran kartı var ( Intel hd graphics 4000 ve harici olarak AMD Radeon 7670M ) . Intel tamamen guc tasarrufu icin tasarlanmış olan bir ekran kartı. Benim sorunum bilgisayarımın ne yaparsam yapayım herzaman sadece intel ekran kartını kabul etmesi. (oyunlar icin amd ekran kartına ihtiyacım var fakat kullanamıyorum )

Denediğim yolları tek tek yazıyorum;

1- AMD ekran kartının surucusunu en guncel hale getirdim. Sonuc yok.

2- Masaustu sağtık ile Catalyst Control Center'dan calıştırdığımda maksimum performans icin manuel olarak programların exe dosyalarını sectim. Sonuc yok.

3- Bilgisayarım, ozellikler, aygıt yoneticisi, goruntu bağdaştırıcılarından intel ekran kartını devre dışı bıraktım. Sonuc yok (ekran kartı yokmuş gibi davranıyor pc)

4- BIOS'tan switchable graphics mode seceneğini 'fixed' yapmak istedim fakat boyle bir secenek yok. Yani yine sonuc yok.

Kısacası aklıma gelen heryolu denedim fakat harici ekran kartımı kullanmayı başaramadım. Intel kartıyla ise hicbir oyunu doğru durust kasmadan oynayamıyorum. Cok berbat bir kart oyunlar icin.

Bu sorunu nasıl cozebilirim ?