Arkadaşlar, İzmirde calıştığım yerde bir pcnin yerini değiştirdik. 15 pcli bir ağda Switchden 200 metre uzağa taşıdık. Bende 100 . metreye bir surecom switch daha koydum tam ortaya makineda win98 kurulu gerekli ağ bağlantılarını yaptım. Sorunsuz ve gayet hızlı calışıyordu. Bu işlemleri mart ayında yapmıştım. Fakat son bir aydan beri ozellikle bugunlerde inanılmaz bir sorun cıktı.
Hava ısındığı zaman yani oğle saatlerinde bu bilgisayarın bağlantısı aşırı derecede yavaşlıyor. Hatta duruyor. Sabah ve akşam saatlerinde bir problem yok. Switch bir plastik kutunun icinde ve uzerine 220 volt la calışan vantilator gibi bir fan taktım soğutsun diye hatta bu bağlantının cok yavaşladığı zaman switchi sokup entegresini soğutup tekrar taktım banamısın demedi. Yine yavaş yine yavaş daha sonra belki daha once cok ısındığından switch arıza yapmıştır diyerek yeni bir origo switch aldım daha buyuk plastik bir kutu icersinde yine iki tane baya bi buyuk 220 volt la calışan 2 adet fan taktım biri icerdeki havayı cekiyor. Diğeri ufluyor. Yani kutunun ici buzdolabı gibi. her şeyi kurdum bitirdim. Baktım sorun yok gayet iyi ağ bağlantısı brz yavaş gibi olsada en başta bir sonraki gun duzeldi. Fakat aradan 4 gun gectikten sonra yine aynı problem sanki ağ da veri aktarımı duruyor bu bilgisayarda . UTK nın Cat5 kablosunu kullandım. Sıcağın kablolara bir etkisi olurmu diye duşunuoorum . Kablo işinden anlayan bir arkım var hes kabloda calışmıştı. Olmaması gerekiyor falan dedi.
Sizce nerde hata yapıoorum veya cozum ne bana yardımcı olursanız cok sevinirim.