Merhaba arkadaşlar. Konuyu doğru yere mi actım tam olarak bilmiyorum ama yanlış yere actıysam şimdiden ozur dilerim. Benim şoyle bir sorunum var; 2 gun oncesine kadar sorunsuz calışan bilgisayarım 2 gun once mavi ekran verdi. Mavi ekranda " a problem has been detected and windows shut down... " gibi bir yazı yazdı. Acılışta da windows bekleyen bir hatayla karşılaştı dedi. Sorunun ayrıntılı incelenmesinde de şu yazı yazıyordu;
Kod:Panoya kopyala
Sorun imzası: Sorunlu Olay Adı: BlueScreen OS Surumu: 6.1.7600.2.0.0.256.1 Yerel Kimlik: 1055 Sorun hakkında ek bilgiler: BCCode: 124 BCP1: 0000000000000000 BCP2: FFFFFA8004B016A8 BCP3: 0000000000000000 BCP4: 0000000000000000 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1 Sorunu acıklamaya yardımcı olan dosyalar: C:WindowsMinidump31614-21496-01.dmp C:UsersCemAppDataLocalTempWER-53305-0.sysdata.xml Cevrimici gizlilik bildirimimizi okuyun: http://go.microsoft.com...kid=104288&clcid=0x041f Cevrimici gizlilik bildirimi yoksa, lutfen cevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun: C:Windowssystem32tr-TRerofflps.txt
Bu olay olduktan sonra pek onemsemedim. Bir kac kez daha olmuştu onceden, bir şey olmaz dedim ama yarım saat sonra tekrar mavi ekran verdi. Sonra bu sure gitgide duştu ve 4-5 dk da bir hata vermeye başladı. O gun bilgisayarıma sadece AirTies 2315'in driverını yuklemişim ve herhangi bir virus yoktu. En sonunda dayanamadım ve bilgisayarıma format attım. Formattan sonra 1-2 saat duzgun calıştı fakat ekran kartı driverlarını yuklemeye calışınca pc kendine rest atmaya başladı. Ekran kartını cıkardım, bilgisayar duzgun calışmaya başladı herhangi bir sorun mavi ekran veya kendi kendine rest atma gibi bir olay olmadı. İnternetten azıcık araştırınca mavi ekran sorunlarının genelde ekran kartı suruculerinden veya ramlerden kaynaklı olduğunu farkettim. Ram'im duzgundu, herhangi bir yanlış takılma veya başka bir hata yoktu. Birde zaten format atmadan onceki sistemimde ekran kartı driverı yoktu. (CCC silinmişti, hata verip acılmıyordu. Silip tekrar yuklemiştim ama yine acılmadı. Bende oylece bırakmıştım driversız kullanıyordum, anakartın driverlarınıda yuklememiştim uşengeclikten ama hic bir sıkıntı yoktu). Neyse onboard uzerinden CCC kurdum. Microsof frame.net yazılımınıda istedi onuda indirip kurdum. CCC acıldı. Bilgisayarı kapatıp ekran kartını taktım ve tekrar actım. Monitorun ustunde ekran cozunurluğu 800 x 600 yazdı, masaustu de piksel piksel gozukuyordu. Masaustune sağ tıklayıp ekran cozunurluğu dedim, gelişmiş ozellikleri sectim. Driverını yuklemediğim halde orada Amd readon hd 6670 yazarken, şimdi standart vga uzerinde grafik bağdaştırıcısı gibi bir yazı yazdı. Sonra CCC acmaya calışırken ekranda değişik cizgiler, desenler cıktı ve bilgisayar mavi ekran vermeden kendine reset attı. Tekrar acmaya calıştığımda ya hoşgeldiniz yazısında reset atıyor yada masaustunde beklerken rastgele desenler cıkıp pc kendine rest atıyor. Pc ekran kartını da gormuyor.( Bundan bir onceki format atışımda da gormemişti 1 hafta sonra rastgele kendi kendine gormuştu).
Yapacak bir şeyim kalmadı 2 gundur uğraşıyorum kafayı yiyeceğim. Biraz uzun oldu ama eğer bunu gibi şeylerden anlıyorsanız lutfen bi yardımcı olun
Windows minidump icindeki hata dosyası;
Dosya.tc - Ucretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
Sistemim;
AMD Athlon X2 270 3.4 GHz MSI 760 GM P21(FX) Corsair XMS3 4 GB RAM Xilence 400W PSU Powercolor HD6670