Ramazan Velieceoğlu Biyografisi Araştırmacı Yazar Ramazan Velieceoğlu 28 Ekim 1938 yılında dunyaya geldi. Baba adı Mustafa, ana adı Fatma ’dır. Yaşayan beşi kız, ikisi erkek yedi kardeşin ikinci cocuğudur.
Yazar 1966 yılında Ayşe Merih Ersoy ile evlendi. İki kızı, uc torunu vardır. İngilizce konuşur, yazar. Az Almanca anlar, konuşur. 28 Ekim 1938 gunu Osmaniye ’nin Akyar koylusu Kelleci ’nin tarlasında kara kıl cadır icinde doğdu. 9 Ocak 1950 Pazartesi gunu on iki yaşında iken ilkokul birinci sınıfa yazıldı. O zaman Kadirli ’ye bağlı olup daha sonra Osmaniye ’ye bağlanmış olan Hemite (Gokcedam) koyunde Nisan 1950 başlarına kadar uc ay kadar okudu, sonra ayrıldı. Kadirli-Araplı, Kadirli-Aşağıciyanlı ve Kadirli-Harkactığı ilkokullarında okudu. 1953-1954 oğretim yılında Harkactığı ilkokulundan diploma aldı.

Aynı yıl beşinci sınıftaki oğretmeni değeri bicilmez buyuk insan Mahmut BOZDOĞAN ’ın yonlendirmesiyle Duzici İlkoğretmen Okulu giriş sınavlarına girdi, eleme sınavlarını kazanarak (o zaman Adana) Duzici İlkoğretmen Okulu ’na girdi. Bu okulda altı yıl boyunca ustun başarı ile okudu.
Gene değerli oğretmeni Mahmut BOZDOĞAN ’ın ilkokuldayken onermiş olduğu İngilizce oğrenmeyi kafasına koymuştu. Oğretmen okulundaki cok değerli başka bir oğretmeni Omer Er ’in destekleri ve cesaretlendirmesiyle İngilizce oğrenmeye başladı. Okuldaki ve yaz tatillerindeki cobanlıktan arta kalan boş zamanlarında sadece İngilizce kitap, İngilizce-Turkce sozluk, defter, kalem ve silgi yardımlarıyla İngilizce oğrenmeye cabaladı. İngilizce sınavını kolayca kazanabilecek kadar İngilizce oğrendiğine inandı.
1958 yılında unlu Romancı-yazar Yaşar Kemal ’in senaryosunu yazdığı “Karacaoğlan ’ın Kara Sevdası” adlı filmin cekilebilmesi icin Kadirli ’nin saygın halk aydını İsmail Sefa Vayisoğlu ’nun da ricasıyla kendi babası ve amcalarının kara cadırları ve surulerini yapımcı Atıf Yılmaz ’ın hizmetine sundu.
1959-1960 yılında sınıfının en ustun başarılı uc oğrencisinden biri olarak oğretmenlik diploması aldı. Gazi Eğitim Enstitusu İngilizce Oğretmenliği bolumunun ilk eleme sınavını kazandı. Ancak okul harclığı yetersiz olduğu icin ikinci sınava girmedi. Bir yıl oğretmenlik yaparak para biriktirmeye karar verdi. Babasına yuk olmayı kendisine yediremiyordu.
Babasının uğradığı haksızlıklarla mucadele etmek icin avukat olmayı aklına koymuştu. O yuzden 1960-1961 yılında Adana Erkek Lisesi bitirme sınavlarına girdi, lise diploması aldı. Ancak Hukuk Fakultesi ’ni dışarıdan bitirmekten vazgecti. Cunku oğrencilerini ve onlara İngilizce oğretmeyi pek cok sevmişti. Bu yuzden daha sonraki yıllarda kendisine onerilen mudur yardımcılıkları, lise mudurlukleri, hatta genel mudurluk tekliflerini hep geri cevirdi.
1960-1961 oğretim yılında Adana-Karaisalı-Karsantı-Eğner koyu ilkokulunda bir yıl mudurluk ve oğretmenlik yaptı. Ancak o bir yıl boyunca bir kuruş bile biriktiremedi. Duşundu, taşındı. En sonunda cok değerli uc candan sınıf arkadaşı oğretmen Omer Kucukduran, oğretmen Buyuk Ali Kızıltepe ve oğretmen Ali Bilhan ’a birer mektup yazıp derdini anlattı. Her birisi uc ayda bir kendisine beşer (5 ’er) lira yolladılar Ekim-Haziran ayları arasında.
1961-1962 oğretim yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitusu İngilizce Oğretmenliği bolumune yuz kişinin 21.si (yirmi birincisi) olarak girdi. Bu okulda uc yıl okudu ve 1963-1964 oğretim yılında İngilizce oğretmeni oldu.
Giresun-Şebinkarahisar Lisesi ’nde dort yıl, Adana-Kadirli Lisesi ’nde bir yıl, Adana-Osmaniye Lisesi ’nde 1974 ’e kadar, Ankara-Yapı Meslek Lisesi ’nde bir yıl calıştı. 1975-1976 oğretim yılında Hacettepe Universitesi Yabancı Diller Yuksek Okulu ’na İngilizce oğretim gorevlisi olarak geciş yaptı. Orada 15 yıl calıştı.
Hacettepe Universitesi ’nde calıştığı sure icinde PDR (Psikolojik Danışma ve Rehberlik) Anabilim Dalı ’nda yuksek lisans yaptı. Gazi Eğitim Enstitusu ’nde de değişik yıllarda İngilizce dersleri verdi.
1984 yılında ortaokulların her bir sınıfı icin birer İngilizce Alıştırma kitabı, 1985 yılında da liselerin her bir sınıfı icin gene birer tane İngilizce Alıştırma kitabı yazdı. O kitaplar İngilizce oğretmenleri tarafından cok buyuk ilgi gordu. Satılan kitaplar kendisinin yuzunu guldurdu. Boylece amator olarak yayıncılık yaşamına başlamış oldu.
1984-1992 arasında boş zamanlarını bu amator yayıncılık işiyle doldurdu. Bu amator yayıncılık sırasında “GUNEŞ Yayıncılık” adını kullandı.
1992 yılında Hacettepe Universitesi ’nden kendi isteği ile erkenden emekli oldu. Boylece profesyonel yayıncılığa gecmiş oldu. Profesyonel yayıncılığa gecince “ECEM Yayıncılık” adını kullandı.
1992 ’den 1998 yılına kadar ceşitli ilkoğretim ve lise ders kitapları, ilkoğretim ve lise oğrencileri duzeyinde Turkce-Turkce sozluk, Atasozleri ve Deyimler sozluğu, Turkce Yazım Kılavuzu, İngilizce-Turkce sozluk, ayrıca cocukların yaş duzeylerine gore duzenlenmiş (coğunluğu Dunya Klasiklerinden uyarlanmış) yuzlerce cocuk kitapları… yayınladı.
2016 yılı başında yayıncılık işini noktaladı. Yıllardan beri yazmak isteyip de bir turlu zaman ayıramadığı kendisinin yaşam oykusunu, ailesinin ve buyuk atalarının yakın ve uzak tarihlerini yazmaya başladı.

Haziran 2017 ’de “Sacıkara Yorukleri ’nin Yakın Tarihi”ni, Kasım 2018 ’de “Cete Kara Mehmet ve Dortyol ’da İlk Kurşun” adlı ikinci ata tarihi kitabını yayınladı. Ata tarihi kitaplarının ucuncusu olan “Katırcıoğlu Mehmet Paşa Tarihi” adlı kitabını 2019 ’da yayınlamak icin şu gunlerde uzerinde calışmaktadır. “Sacıkara Yorukleri ’nin Uzak Tarihi”ni ise 2020 yılında yayınlamayı duşunmektedir. Ankara, 17.08.2019.
ESERLERİ:
1. English Exercises And Tests (Orta 1)
2. English Exercises And Tests (Orta 2)
3. English Exercises And Tests (Orta 3)
4. English Exercises And Tests (Lise 1)
5. English Exercises And Tests (Lise 2)
6. English Exercises And Tests (Lise 3)
7. Turkce 1 Ders Kitabı (İlkoğretim Okulları İcin)-Fevzi Cimen ’le
8. Turkce 2 Ders Kitabı (İlkoğretim Okulları İcin)-Fevzi Cimen ’le
9. Turkce 3 Ders Kitabı (İlkoğretim Okulları İcin)-Fevzi Cimen ’le
10.Turkce 4 Ders Kitabı (İlkoğretim Okulları icin)-Fevzi Cimen ’le
11.Turkce 5 Ders Kitabı (İlkoğretim Okulları icin)-Fevzi Cimen ’le
12. Anadolu Liselerine Hazırlık (İlkokul 1)
13. Anadolu Liselerine Hazırlık (İlkokul 2)
14. Anadolu Liselerine Hazırlık (İlkokul 3)
15. Anadolu Liselerine Hazırlık (İlkokul 4)
16. Anadolu Liselerine Hazırlık (İlkokul 5)
17. Fen Liselerine Hazırlık (Turkce Bolumu)
18. Turkce Sozluk
19. Atasozleri ve Deyimler Sozluğu
20. Turkce Yazım Kılavuzu
21. İngilizce-Turkce Sozluk
22. En Guzel Cocuk Şiirleri (Antoloji)
23. Kelile ve Dimne – Fabl, Beydeba (Gunumuz Turkcesine uyarladı)
24. ECEM Ali (10 ceşit 16 sayfalık İlk Okuma kitapları)
25. Omer Seyfettin Dizisi 01 Yalnız Efe (Gunumuz Turkcesine uyarladı, resimletti)
26. Omer Seyfettin Dizisi 02 Pembe İncili Kaftan (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
27. Omer Seyfettin Dizisi 03 Topuz (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
28. Omer Seyfettin Dizisi 04 İlk Duşen Ak (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
29. Omer Seyfettin Dizisi 05 Perili Koşk (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
30. Omer Seyfettin Dizisi 06 Gizli Mabet (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
31. Omer Seyfettin Dizisi 07 Diyet (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
32. Omer Seyfettin Dizisi 08 Canakkale ’den S. (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
33. Omer Seyfettin Dizisi 09 Kutuk (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
34. Omer Seyfettin Dizisi 10 Uc Nasihat (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
35. Omer Seyfettin Dizisi 11 Aşk Dalgası (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
36. Omer Seyfettin Dizisi 12 Hurriyet Bayrakları (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
37. Behrengi Dizisi 01 Kar Tanesinin Bir Tanesi (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
38. Behrengi Dizisi 02 Bir Gunluk Duş ve Gercek (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
39. Behrengi Dizisi 03 Koroğlu Geliyor (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
40. Behrengi Dizisi 04 Yıldız ve Kargalar (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
41. Behrengi Dizisi 05 Pancarcı Cocuk (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
42. Behrengi Dizisi 06 Konuşan Bebek (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
43. Behrengi Dizisi 07 Keloğlan ve Guvercinler (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
44. Behrengi Dizisi 08 Sevgi Masalı (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
45. Behrengi Dizisi 09 Kucuk Kara Balık (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
46. Behrengi Dizisi 10 Bir Şeftali Bin Şeftali (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
47. Dede Korkut 01 Boğac Han (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
48. Dede Korkut 02 Bamsı Beyrek ve Olumu (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
49. Dede Korkut 03 Deli Dumrul (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
50. Dede Korkut 04 Salur Kazan (Gunumuz Turkcesine uyarladı, Resimletti)
51. Manas Destanı 1 Manas ’ın Cocukluğu (Gunumuz Turcesine uyarladı, Resimletti)
52. Manas Destanı 2 Manas ’ın Gencliği (Gunumuz Turcesine uyarladı, Resimletti)
53. Manas Destanı 3 Manas ’ın Anayurduna Donuşu (Gunumuz Turcesine uy., Resimletti)
54. Sacıkara Yorukleri ’nin Yakın Tarihi (Anı-Tarih)
55. Cete Kara Mehmet ve Dortyol ’da İlk Kurşun (Tarih-Araştırma)
56. Katırcıoğlu Mehmet Paşa Tarihi (Tarih-Araştırma) 2019 ’da yayınlanacak.
57. Sacıkara Yorukleri ’nin Uzak Tarihi (Tarih-Araştırma) 2020 ’de yayınlanacak.