Bir suredir (birkac saat) gundeme gelmeyen Tuğce Kazaz, attığı son tweetle, Twitter ’da tekrar TT oldu. Genellikle Ramazan ayında karşılaştığımız “Orucum/abdestim bozulur mu?” sorularına bir yenisi daha eklendi.
“Elektronik cihazlarımıza Kuran ’ı Kerim uygulamasını indirdikten sonra, abdestsiz dokunabilir miyiz?” sorusuyla Diyanet ’ten fetva bekleyen Kazaz ’a, Diyanet İşleri ’inden once Twitter kullanıcıları cevap verdi.
Karşınızda Tuğce Kazaz ’a cevap niteliğinde atılmış 13 tweet.
1. Okumadan once yan cevirip format atmak gerekebilir UC KERE USBYE UC KERE HDMI ’A SU DOKERSENİZ ACABİLİRSİNİZ @Tugce_official
— Zıbın (@berkingham) 7 Mart 2016
2. Cozum olarak elektronik abdest Once şu gif ile abdest almanız gerekiyor diye biliyorum? @Tugce_official pic.twitter.com/f7HqGVL8L1
— Alper (@_alpercelik) 7 Mart 2016
3. Resmi olmayan Diyanet acıklaması diyanet olarak Cevabımızdır @Tugce_official @ozyonetimoglu pic.twitter.com/cFjVSBCm59
— Rındo (@Rindo01) 7 Mart 2016
4. Dini vecibelere elektronik kolaylık Hocam şimdi, telefonumun ekranında Kabe fotosu var diyelim, telefonun etrafında donsem Kabe'yi tavaf etmiş olur muyum, abdestli?
Tuğce Kazaz
— Fatma Saka (@fatmaasaka) 7 Mart 2016
5. Boyle de olabilir mi? @Tugce_official bende şey sormuştum. Flash belleğe cevşen atıp yanımızda taşısak muska gorevi gorur mu diye ?
— Cağrı K. (@Forminck) 7 Mart 2016
6. Senaristler icin ilham kaynağı Eşofmanlı Şevket Hoca'daki karakterler sanal..
Tuğce Kazaz gercek! pic.twitter.com/th46xL39Y0
— Faruk Celiksoy (@TCceliksoy) 7 Mart 2016
7. Cok hızlıydı ben de anlamadım #tuğce kazaz sesden hızlı din değiştiren biri olarak anca boyle mantıksız bi soru sorabilirdin
— Vehbi Ertav (@ErtavVehbi) 7 Mart 2016
8. Kac tane kaldı? Ne oldu laaa Tuğce Kazaz yine mi din değiştirdi?
— Hetman Omeri (@HetmanOmeri) 7 Mart 2016
9. Sağlığa zarar Din Degistirmeyi acilen birakman gerek "Tuğce Kazaz"
— BEYZA (@beyza_3434_123) 7 Mart 2016
10. Hemen hemen aynısı ama laciverti Uyanır uyanmaz halı desenlerini incelemem gerekirken kendimi twitterda Tuğce Kazaz goy goyunun icinde buldum
— Mahmut Ekrem (@asparagaszade) 7 Mart 2016
11. Kafamda yine deli sorular Hocam telefonumda kesilen kurban videosu var diyelim, kurban kesmesini bilmiyorum videoyu abdestsiz acsam kuban kabul olur mu?
Tuğce Kazaz
— Nav_Roj (@Nav_Roj) 7 Mart 2016
12. Teknolojiye ayak uydurmak gerek Diyanete soru( Tuğce Kazaz'ın ki kadar zor değil!!)…
-Hocam, Kabeyi hologram kullanarak tavaf etsek Hacı olur muyuz??
— ender yılmaz (@enderylmaz34) 7 Mart 2016
13. Wow, haram mıdır? Sevgili diyanet!
Gecmişte tost makinemde domuz jambon kullanmıştım. Makineyi atmalı mıyım, gusul abdesti aldırsam olur mu? -Tuğce Kazaz-
— Yeşil Fil (@YesilFil) 7 Mart 2016