Paul Allen Biyografisi Paul Gardner Allen, 1953 doğumlu Amerikalı unlu iş adamı. Servetini, Bill Gates ile birlikte Microsoft'un kurucusu olmaya borclu. Forbes Dergisi'nin 2006 "Milyarderler Listesi"ne gore 22.7 milyar dolarlık servetiyle dunyanın en zengin altıncı insanı. Servetinin 5 milyar doları Microsoft hisseleri olan Allen, aynı zamanda Charter Communications'da yonetici ve Dreamworks Animation'da da ortak yonetim gorevlerinde bulunuyor. Paul Allen'ın iki de profosyonel spor takımı var: Seattle Seahawks ve Portland Trail Blazers.
Paul Gardner Allen, Kenneth S. Allen ve Faye G. Allen'ın cocukları olarak 21 Ocak 1953 de Seattle, Washington'da dunyaya geldi. Allen, Bill Gates'le tanışıp arkadaş olacağı Seattle'ın saygın ozel okullarından biri olan Lakeside School'a başladı. Gates, Allen'dan 2 sınıf alttaydı ancak bilgisayar uzerine olan ortak duyguları, tanışıp sıkı birer dost olmalarını sağlamakta gecikmiyordu.
Okulun ufak bilgisayarını birlikte, aralıksız meşgul ediyorlardı. Ancak daha guclu ve cok yonlu bir bilgisayar olan ihtiyacları onları Washington Universitesi bilgisayar laboratuvarlarına cekiyordu. Laboratuvarlara gizlice giren Allen ve Gates'in yakalanması uzun surmedi. Ancak universite yonetimiyle yaptıkları "oğrencilere ucretsiz bilgisayar desteği" anlaşması sayesinde laboratuvarlara girişlerine izin verildi.
Mezuniyetlerinin ardından Allen Washington State University'e, Getes ise Harvard College'e girdi. Ancak Allen iki seneyi henuz tamamlamıştıki eğitimine devam etmek istemedi. Eğitimini yarım bırakmasındaki sebep belliydi: Kişisel bilgisayarlar ( Personal Computers ) icin yazılım uretmek. Cok gecmeden Gates'i de okulunu bırakması ve kendisiyle birlikte calışması icin ikna etti.
1975 yılında Gates ile birlikte, Albuquerque, New Mexico'da, Microsoft'u ( Micro-soft ) kurdu ve Basic Interpreter satmaya başladı. 1980 senesinde Allen, Microsoft'un, QDOS adı verilen işletim sistemini satın alması icin onculuk etti.
Microsoft'un QDOS'u 59.000 dolara almasından sonra Gates ve Allen, QDOS uzerinde tekrar calışarak, işletim sistemini IBM'in ihtiyaclarına gore duzenledi. IBM ile yapılan kontrat, Microsfot'un IBM'in yeni PC'lerinin işletim sistemlerini ureteceği uzerineydi. Bu gelişme Microsoft icin buyuk tırmanışın ilk adımıydı.
Paul Allen, tum hayatı boyunca bekÂr yaşadı. 2005'te New York Daily News gazetesinin haberine gore Mulholland Drive filminin aktrist'i Laura Harring ile 6 aydır suren bir birlikteliği vardı.