28 Haziran gecesi, bir kez daha ulkece terorle sarsıldık. Daha bir toplumsal travmayı atlatamadan yenisine maruz kalıyoruz. Herkes guvende olmadığı endişesiyle ilgili yorumlar paylaşıyor ve herkes cok tedirgin…
Buyuk bir uzuntuyle uyandığımız bu sabah, tek umudumuz onceki geceden daha fazla can kaybı olmamasıydı. Ama ne yazık ki umduğumuz gibi olmadı.
Hala yaşananların şokundayken, olay hakkında elimizden gelen ilk şey, daha cok insanın net bilgileri edinebileceği bir yazı paylaşmak oldu.
Ataturk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ’nde dun gece, 3 canlı bomba saldırdı. Guncel bilgilere gore 41 kişi yaşamını yitirdi, 239 kişi yaralandı
İlk resmi acıklamalardan birini yapan Başbakan Binali Yıldırım, ilk bilgilere gore saldırıyı teror orgutu IŞİD ’in (DAEŞ) yaptığını soyledi
İddialara gore, can kaybını arttırmak icin x-ray cihazından gecen teroristlerden biri, “Birazdan burada bomba patlayacak.” diye bağırdı
Boylece, panik yaratarak insanları kapıya yonlendirdi. Ve kapıda bekleyen teroristlerden biri, once etrafa ateş actı
Bir polis memurunun ateş eden teroristi vurmasının ardından, terorist yaralanıp yere duştu ve hemen uzerindeki bombayı patlattı
Ucuncu saldırgan, alandan cıkan yolcuların araclara bindiği yerde, once etrafa ateş etti. Polislerle catışmaya girdikten sonra da uzerindeki bombayı patlattı
Teror saldırısının ardından, ic ve dış ucuşlar ertelendi. Gece saat 3.00 itibarı ile ucuşlar tekrar başlatıldı
Teror saldırılarıyla ilgili yayın yasağı getirildi
Olay yerinde bulunan gorgu tanıklarının ifadelerinden bazıları:
Paul Roos; “Dış hatlara geldiğimizde bir kişinin rastgele ateş ettiğini gordum. Onune gelene ateş ediyordu. Siyahlar giymişti. Yuzunde ise maske yoktu, 50 metre uzağındaydım.”
Otfah Muhammed Abdullah; “Birisi gelip uzerimize ateş actı ve kız kardeşim koşarak kacmaya başladı. Ne tarafa gittiğini goremedim. Silah sesleri susana kadar yerde yatıp bekledim… Ama kız kardeşimi bulamıyorum.”
Saldırı sırasında pasaport kontrol bolgesinde olan bir Alman vatandaşı; “Herkes kacışmaya başladı. Her yerde kan ve cesetler vardı. Kopmuş vucut parcaları gordum. Kapılarda bir suru kurşun deliği vardı.”
Ali Tekin; “Cok buyuk bir patlama oldu. Cok yuksek sesliydi. Tavandaki sıvalar dokuldu. Havalimanının ici tanınmaz halde, buyuk hasar var.”
Hayatını kaybedenlerin acısından dolayı başbakanlık tarafından bir gun sureyle milli yas ilan edildi
Haberle ilgili gelişmeleri liste icinde guncelleyeceğiz.
Tum Listelist ekibi olarak yakınlarını kaybedenlerin acısını kalbimizde hissediyor, kendilerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.