Cumhuriyet gazetesine operasyon duzenlendi. Gazetenin sahibi vakıfta yonetici konumundaki 15 isim gozaltına alınmaya başladı. İlk olarak Genel Yayın Yonetmeni Murat Sabuncu ve yoneticiliğin yanısıra yazarlık da yapan eski genel yayın yonetmeni Aydın Engin ve Hikmet Cetinkaya da gozaltına alındı.
Cumhuriyet ’in haberine gore hakkında gozaltı kararı verilen isimler şoyle: Murat Sabuncu, Hikmet Cetinkaya, Akın Atalay, Onder Celik, Bulent Utku, Bulent Yener, Mustafa Kemal Gungor , Eser Sevinc, Hakan Kara, Guray Oz, Muslum Ozışık, Turhan Gunay, Nebil Ozgenturk, Musa Kart ve Aydın Engin.
Bu isimler, gazetenin bağlı olduğu Cumhuriyet Vakfı ’nın yonetim kurulu uyeleri. Aynı zamanda gazeteye yazar, idareci ve cizer olarak katkıda bulunuyorlar. Gozaltına alınan isimlerin evlerinde de arama yapıldı. Cumhuriyet, operasyonda gozaltına alınan yazar ve yoneticilerine beş gun boyunca avukat yasağı konulduğunu duyurdu.
Butun bu gelişmelerin ardından sosyal medyada Can Dundar, Hikmet Cetinkaya, Aydın Engin ve Musa Kart isimleri TT oldu ve sosyal medya Cumhuriyet Gazetesi ’ne yonelik operasyona ilk tepkilerini gosterdi.
1. Cumhuriyet Gazetesindeyiz.
Butun yoneticilerine,avukatlarına gozaltı kararı var.
Gozaltı gerekcesi aynı anda FETO-PYD ve KCK operasyonu…
— Sezgin Tanrıkulu (@MSTanrikulu) October 31, 2016
2. Cumhuriyet Gazetesi'ne yonelik operasyon başlatıldı. Murat Sabuncu gozaltına alındı. Guray Oz ve Akın Atalay'ın evi aranıyor.
— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) October 31, 2016
3. https://twitter.com/canertuna/status/792986368209281024
4. Musa Kart'ın kedi karikaturu ile başlamıştı her şey…. Unuttunuz tabii…
— Kurbağa Kral ? (@uarpak) October 31, 2016
5. Cumhuriyet Gazetesi Turkiye'dir… Susturulamaz!!!
— Erdal Aksunger (@EAksunger) October 31, 2016
6. Cumhuriyet'te bir avuc insanız.. Herkes elini uzatmalı. Yarın cok gec olacak #GazetecilikSucDeğildir
— Bulent Mumay (@bulentmumay) October 31, 2016
7. Cumhuriyet gazetesi 1 temmuz 2008 gunu Zekariya Oz'un talimatıyla ergenekoncu olmaktan baslımıştı, bugun fetocu olmaktan basıldı.
— Placebo Etkisi ? (@Jokerce_) October 31, 2016
8. Ergenekoncu ve Balyozcu olup bunun yanında FETO'yu desteklerken PKK ile işbirliği yapan DHKPC'li Cumhuriyet gazetesi.
— diazepam (@dzepm) October 31, 2016
9. hikmet cetinkaya bu ulkede feto tehdidine en once ve en cok dikkat ceken gazetecilerdendir. şupheli değil, ancak bilirkişi olur
— İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) October 31, 2016
10. #DarbeYineMuhaliflere #SusmaSustucaSıraSanaGelecek
Şimdilik sizin olmadığınız gozaltı listesi! pic.twitter.com/paElXRdKfd
— Ali Şeker (@draliseker) October 31, 2016
11. Başka…. Birgun, Evrensel, t24, diken… Hatta Karar ve Milli Gazete'ye kadar uzanırlarsa şaşmayın…
— Mehmet Bekaroğlu (@MBekaroglu) October 31, 2016
12. Tam gununde doğru manşet! pic.twitter.com/0XX9ilT67k
— Can Dundar (@candundaradasi) October 31, 2016
13. ya sacmalamayın hic oyle şey olur mu (oldu) hic o kadar ileri gidebilir mi (gitti) o kadar sacma bir şey yapabilirler mi (yaptılar)
— Karı Kuvvetleri (@smuggled_life) March 6, 2014
14. darbe başarılı olsaydı, off duşunemiyorum bile. neyse ki demokrasi kazandı. pic.twitter.com/NMehUEahJ9
— varcharian (@varcharian) October 31, 2016
15. Nefes alan her muhalif tutuklanıyor!
Ey iktidar ehli tatmin oldunuz mu? Kabusunuz bitti mi? Rahatladınız mı?
— Fehim Taştekin (@fehimtastekin) October 31, 2016
16. Cumhuriyet cizeri Musa Kart: "Yaşanan gulunc bir durum. Sadece karikatur cizdiğim icin gozaltına alınıyorum. Ben teslim olmaya gidiyorum." pic.twitter.com/oODfSU3WLy
— 140journos (@140journos) October 31, 2016
17. Gozaltına alınan Cumhuriyet yazarları ve yoneticileri icin 5 gun boyunca avukat goruş yasağı konulduhttps://t.co/mdtrIWngaS pic.twitter.com/lVinSfSaKc
— T24 (@t24comtr) October 31, 2016
18. Can Dundar'ın da evine terorle mucadele gitmiş. Eşi Dilek İstanbul dışındaydı, apar topar donuyor.
— BanuGuven (@banuguven) October 31, 2016
19. Tuğrul Turkeş'de, Can Dundar'da O ''TIR'lar Turkmenlere gitmiyordu'' dediler birisi bakan oldu digeri kacak durumda.Komedi budur

— ϜϓſϞ Ali Arslan ?? (@aliarslan3460) October 31, 2016
20. https://twitter.com/verbakam/status/792976675134926848
21. Cumhuriyet gazetesine donuk operasyonu protesto etmek icin gazetenin Ankara burosu onunde 15.00'de buluşuyoruz.
— Haziran Hareketi (@BirlesikHaziran) October 31, 2016
22. Cumhuriyet'in son donem yayın cizgisinde tasvip etmediğiniz şeyler olabilir. Benim de var. Ancak bu şu an icin gercekten kucuk bir detay.
— harunkaranfilci (@harunkaranfilci) October 31, 2016
23. gozaLtı cumhuriyet'i.
— kutLu esendemir (@kutLuesendemir) October 31, 2016
24. hala olan biteni, "cumhuriyet zaten son donem kurt ve cemaat angajmanına girdi" diye savunan, gercekle bağını koparan şuursuz bir kesim var.
— Kirkor Narsistyan (@bunsenbeki) October 31, 2016
25. Dun Ozgur Gundem bugun Cumhuriyet yarınsa bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında olup bunlara sessiz kalanlar. O yılan sizi de sokar
— Ersan (@DouglesMortimer) October 31, 2016
26. Binali Yıldırım bir espri patlatır ulkedeki gerginliği alır şimdi herkes rahat olsun
— Férit Davout (@kaplanfat) October 31, 2016