Pantene Altın Kelebek Odul Toreni ’nde En İyi Komedi Kadın Oyuncu ve En İyi Komedi Erkek Oyuncu odullerini vermek icin sahneye gelen Cuney Arkın yaptığı konuşmayla, salona toreni izlemek icin gelenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

İşte o konuşma. Ardından bir TV programında Nihat Doğan, yılların sinema oyuncusu Cuneyt Arkın icin haddini aşan bir uslup ve ses tonuyla birkac kelam etti.
İşte Nihat Doğan ’ın o konuşması: Bu konuşmanın ardından Cuneyt Arkın ’ın oğlu Murat Cureklibatır Nihat Doğan ’a kısa, oz, nazik ama anlayanı sarsacak bir cevap verdi.
Ekşi Sozluk ’te de sıkca soylendiği uzere bu cevap icimizin yağlarını eritti diyebiliriz.
İnsan ne oldum değil ne olacağım demeli ve 80 yaşındaki bu ulkenin cok sevilen emektar bir sanatcısı hakkında konuşmadan once 2 dakika duşunme becerisi gosterebilmeli diye duşunuyoruz. En azından bu cevap sonrasında “Ataturk ile Cuneyt Arkın ’ın ne alakası var?” sorusuna bir cevap bulabilmiştir.
İşte Murat Cureklibatır ’ın, Nihat Doğan ’a verdiği efsane cevap.
“Tum takipcilerimden ozur dileyerek bu paylaşımı yapıyorum. Ancak sizden gelen uzuntunuzu dile getiren binlerce mesaj sonucunda iki kelime etmeye karar verdim.
Nihatcım, bu soylediklerinden kesinlikle seni suclu tutmuyorum. Uc tane kaset cıkarmaya calışırken 100 yıllık Turk Sinemasının 50 yılına emek vermiş Cuneyt Arkın ’ı fark etmemiş olmak senin sucun değil.
Cuneyt Arkın Turkiye ’nin her dağında her ovasında her bozkırında Mehmetciğe moral ziyaretleri yaparken bir adada aylarca patates odulu icin mucadele vermiş olman da senin sucun değil.
Cuneyt Arkın ona akil insanlık teklif edildiğinde “Halkıma akıl vermek benim haddim değil” derken bu ses tonunla Turk Halkına akıl vermeye kalkman da senin sucun değil.
Cuneyt Arkın sadece filmlerinde değil olağan hayatındada ezilenin mazlumun yanında yer alırken tecavuze uğrayıp katledilen gencecik bir kız ardından “Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız” demen de senin sucun değil.
Cuneyt Arkın Turk Halkına hizmet ederken vucudunda kırılmadık kemik kalmamış olmasına rağmen oğlunun yardımı ile sahnede dim dik yururken Turk Halkının karşısına cıktığın bir programda koltukta bile yayılarak oturman senin sucun değil.
Suclu bizleriz. Suclu seni senin bildiğin Nihat Doğan yapanlar. Seni para odeyerek oraya oturtanlar ve seni izleyemeye ayıracak vakti olanlar.”
Bu cevabın ardından klasik tabirle sosyal medya yıkıldı. İşte ekşisozluk ’ten ve Twitter ’dan bazı tepkiler.
1. “Ayar Nihat ’a değil, bize verilmiştir. Nihat ’ı adam yerine koyan bizleriz“.
2. “Efendilik, insanlık, kıvrak zeka ve kulturun tek potada eriyip Nihat Doğan kalıpsızının munasip yerlerine girdiği ayar.”
“Kusura bakma Murat Cureklibatır, lafa duzgun başladım ama senin kadar efendi bir şekilde bitiremedim.
Fahrettin Abi ’nin ellerinden oper, saygılarımı sunarım…”
3. “Adam filmleri gercek sanıyormuş ya la…”
4. Helal olsun diyorum sadece
Helal olsun…
Cuneyt Arkın'ın buyuk oğlundan Nihat Doğan'a cevap https://t.co/OM3uRFptWE
— volkaNN (@volkaNN_1923) November 21, 2016
5. “Oncelikle belirtmek isterim ki son yılların en sağlam ayarıdır. Tek acı olan kısım koskoca bir cınar olan Cuneyt Arkın ’ın isminin Nihat Doğan ’la aynı satırlarda gecmesi.”
6. “Ayar değildir. Bambaşka, apayrı, enteresan bir şeydir. Boylesini ilk defa goruyorum.”
7. “Harp esnasında duşmana gondersen boyle bir mektup, beyaz bayrak cekip teslim olur. Oyle bir ayar.”
8. “Şimdi normalde bu sozlerden sonra insan olan biraz utanır, hatta “Hakkımda soylenenler doğru, biraz kendimi geliştireyim, yancılığı bırakayım” falan der ama hepimiz gayet iyi biliyoruz ki rezil bir uslup ve ezik insan portresi cizerek ajitasyon dolu bir cevap verecek, hadi Nihat tutma kendini, kus icindekileri…”
9. https://twitter.com/ada_190566/status/800625094737412096
10. “Sadece Nihat Doğan ’ın değil herkesin uzerine alınması, duşunmesi ve ders cıkarması gereken tarihi bir ayardır.”
Değerlerimizi unuttuğumuz, değer namına bir şey bırakmadığımız, en cahilinden en ahlaksızına herkese alkış tuttuğumuz bu gunlerde bu ayar Nihat Doğan ’a değil Nihat Doğan uzerinden hepimize yapılmıştır. Nefes nefese okudum ve okuduktan sonra yutkunamadım.
11. “Nihat Doğan ’ın muhtemelen anlamayacağı, anlamadığı icin de ”bunlar paralel ’in oyunu” diyerek yırtmaya calışacağı kapak olayıdır.”
Adam zeki bir yazı yazmış. Keşke karşısındakini duşunerek yazsaydı. Şoyle mahalle ağzıyla falan…
12. “Dunyanın en nazik ve tırtıklı ayarıdır. İcimin yağları eridi.”
Murat Cureklibatur ’un yazısının sonuna eklediği, Cuneyt Arkın ’a ait şiiri de buraya koyalım.
Babamın guzel bir şiiri vardır.
Anadan doğma Turk oğlu Turk
Ama dehşetli Amerikan
Mart sonu
Ne guzel acar bahar cicekleri
Hur ve yiğit
Anadolu cicekleri, Turk mu Turk
Ama adam dehşetli Amerikalı
Anadan doğma Turk ama Amerikalı
Umurunda mı vatanı
Ayağında kovboy cizmeleri
Hain ve zalim