Orhan Ozokur Biyografisi Ulker Grubu Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. Orhan Ozokur, 1946 yılında Balıkesir ’de doğmuştur. Annesi Şukran Ozokur idi. İlk ve orta oğrenimini İstanbul Uskudar ’da yaptı. Haydarpaşa Lisesinden mezun oldu. İş hayatına 1960 yılında lise eğitimi sırasında Karakoy Hırdavatcılar Carşısı'nda calışarak başladı. Universite oğrenimi suresinde okul ve iş hayatını birlikte surdurdu. Şişli İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu.
Askerlik hizmetini yedek subay olarak once Polatlı Topcu Okulu, ardından Kars Kağızman Topcu Birliği ’nde bitirdi
Ulker Grubu'na Aralık 1973 ayında Ticaret Muduru olarak katılan Orhan Ozokur, 1987–1993 yılları arasında gruba bağlı ceşitli şirketlerde Yonetim Kurulu Uyesi olarak gorev yaptı.
Orhan Ozokur, 2000 yılında Ulker Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. 2008 yılından itibaren Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. 2005-2015 yılları arasında yine gruba ait Ulker Golf Dondurma Şirketi Yonetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
Orhan Ozokur ’un kardeşi Atilla Ozokur, 2003 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte ortaklaşa 2003 yılı aralık ayında “Yenidoğan Gıda Pazarlama Şirketi”ni kurmuştur. Bu şirket daha sonra 2 Şubat 2005 tarihinde yaklaşık 3 trilyon liraya satıldı.
Tenis oynamak, gitar calmak ve muzik dinlemekten hoşlanmaktadır. Basketbola buyuk ilgi duymaktadır.
Sporcu kimliği ile başta tenis olmak uzere ceşitli spor dallarında faaliyetlerine devam etmektedir. Musiki sevgisi nedeniyle ceşitli saz aletlerine de ilgi duyan Orhan OZOKUR, gitar ve ud calmaktan keyif almakta, aynı zamanda İstanbul Musiki Vakfı ’nın da başkanlığını yurutmektedir.
1993 yılında Kurduğu Ulkerspor Basketbol Takımının 2005 yılına kadar başkanlığını yaptı. Bu sure icerisinde Ulker grubuna bircok başarılar kazandırdı.
Orhan Ozokur, 1973 yılında Yıldız Holding ’in kurucusu Sabri Ulker'in kızı Ahsen Ozokur ile evlendi. Uc cocuğu vardır. Ali Ulker (d.1969), Omer Ozokur ve Ahmet Ozokur (d. 1980) adında 3 oğlu vardır. Sabri Ulker kendi nufusuna gecirdiği icin Ulker soyadını taşıyan oğlu Ali Ulker Ulker Grubu İcra Kurulu uyesidir. Oğlu Ahmet Ozokur Başbakan Ahmet Davutoğlu ’nun kızı Sefure ile evli idi, 9 Mart 2015 tarihinde boşandılar. Yıldız Holding ’in yonetim kurulu başkanı Murat Ulker kayınbiraderidir.