Oğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz ve surekli dile getiriyoruz. Ancak bu mesleği kutsal kılan şey, elbette bu işi hakkını vererek yapan insanlar. Hatta belki de bu sozun ortaya cıkmasına sebep olan şey de, bu tarife uyan birkac oğretmendir; kim bilir?
İşini hakkını vererek yapmak, her meslek icin cok onemli tabii; ama hepimiz kabul edelim ki, malzeme insan olduğunda; bu iş cok daha ciddi bir anlam kazanıyor…
Bizim bu tarife uyan oğretmenlerimize saygımız, sevgimiz sonsuz. İyi ki, bizler onların yetiştirdiği cocuklarız; iyi ki onlardan hala var ve bizim cocuklarımız da onlarla buyuyecek.
İşte bu tarife uyan ve bu ovgu dolu sozlerden cok daha fazlasan hak eden bir oğretmen…
Yahya Celep, Sakarya ’nın Karasu İlcesi ’nde beden eğitimi oğretmeni olarak gorev yapıyor…
Yahya Oğretmen ’in gorev yaptığı okul Karasu Limandere Ortaokulu.
Onunla tanışmamızı sağlayan şey ise, dun sosyal medyaya duşen bu fotoğraf oldu…
Bu fotoğrafta, Yahya Oğretmen, yurumekte zorluk ceken oğrencisini sırtında taşıyor. Cunku, onun hastalığı yuzunden bahcede yapacakları spor aktivitesinden geri kalmasını istemiyor.
İşte 20 yıldır oğretmenlik yapan bu koca yurekli adam, bu anlamlı hareketiyle, hepimizin yureğini ısıttı…
Oysa Yahya Oğretmen, bunun abartılacak bir şey olmadığını duşunuyor:
“O gun oğrencilerle oyun oynuyorduk, bu kız oğrencimizin de yurumekte sıkıntısı var. Yardımsız kucuk kucuk yuruyebiliyor ama koşamıyor. Ben de oyunlara katılsın diye sırtıma aldım. İlk defa değil her zaman bunu yapıyoruz.”
“Onun yuzunun gulmesi benim icin en guzel hediye.”
Boyle anlatıyor duygularını bize Yahya Oğretmen.
Hasta oğrenci ise, kendisini sırtında taşıyan oğretmenine yazdığı mektupla anlatıyor duygularını… “Hayatımın en mutlu anını sizinle yaşıyorum.”
Yahya Oğretmen, oğrencisinin ona bir mektup yazdığını ve icerisinde gecen bu cumlenin onu cok duygulandırdığını soyluyor. Ne diyelim, boyle kucucuk bir davranışla, sayısız insanın kalbini ısıtmayı başaran bu insana ne kadar teşekkur etsek az. Umudumuzsun Yahya Oğretmen!