Hayvanların soğuğa karşı olan direnişleri devam ederken coğu bu kadar soğuk havaya dayanamayıp bizlerden yardım bekliyorlar. Uludağ ’da sokak kopeklerini besleyen Şahin Gencal, her gun beslediği uc yavru kopuşu maalesef donmuş şekilde buldu.Bu acı olayın uzerine kopeklerin birbirine sarılmış şekilde bulunması ne kadar yardıma muhtac olduklarının da bir başka gostergesi 🙁
Şahin Gencal 18 yıldır Uludağ ’da evsiz hayvanlara bakıp tum ihtiyaclarını elinden geldiğince karşılamaya calışıyor.
Her gun kopekleri genelde tavuk etiyle beslemeye gayret eden Gencal bunu 18 yıldır yapıyor. Hayvansever abimiz yaz kış demeden kopekleri her gun beslemeye calışıyor. Fakat yaptığı tek şey de onları beslemek değil.
Gencal kopeklerin sağlık sorunlarıyla da ilgileniyor. Onları tedavi ettiriyor yeri geldiğinde de kendisi tedavilerini gercekleştiriyor. Yeni doğmuş bu uc yavru kopeği bu kez kendisine gorev edinen Gencal, yaşamaları icin onları sık sık kontrole geliyordu. Fakat korktuğu son maalesef geldi. Gencal iki yavru kopeği birbirine sarılmış şekilde donarak buldu 🙁 Soğuğa dayanamayan kopuşler ısınmak icin son care birbirlerine sarılmayı secmişler Onları bu şekilde bulan Gencal goz yaşlarına hakim olamamış
Gozyaşlarını tutamayan Gencal; “Bu yavruları doğumlarından itibaren takip ediyordum. En son yemek vermeye Uludağ ’a cıktığımda keyifleri yoktu, hasta gibiydiler. Bir haftadır aklım onlardaydı. Şimdi gordum ki genclik hastalığından birbirlerine sarılarak olmuşler, uc yavru kardeşin bir birine sarılarak olmesi beni cok duygulandırdı”
Onun bu hayvansever tutumunu takdir ediyoruz ve bizlerin de bu acı olaylardan ders almasını umut ediyoruz.
Fakat bu olay Gencal ’i elbette yıldırmamış. Bu yuzden yavru kopeklerin daha iyi bakım alabilmesi icin desteğe ihtiyac duyuyor.
Havalar soğudu, bu tur acı olayların yaşanmaması umuduyla sokak hayvanlarına gerekli duyarlılıkları gostermeliyiz.