Daha İzlanda Cumhurbaşkanı Gudni Th. Johannesson ’un, “Bana kalsa ananaslı pizzayı yasaklarım” cıkışını sindiremermiştik ki daha acayip bir oneri İsvec ’ten geldi. İsvec ’in Overtorneå Belediyesi ’nin meclis uyesi Per-Erik Muskos “Personele calışma saatleri icinde seks yapma olanağı” tanınmasını isteyen meclis onergesi sundu. Muskos, bu oneriyi vermesindeki amacını “seksin sağlıklı yaşam icin bir yontem” olmasına bağladı.
Biz ulke olarak boyle gundemlere cok uzağız, daha farklı şeylerle uğraştığımız malum. Ama bu demek değil ki boyle oneriler bizim icimizde yok. Elbette var, ama sıra gelmiyor. O zaman biz de icimizde kalmasın diyerek bize gore acayip ama elin yabancısına gore son derece normal olan bir takım onerilerimizi sıralamak istedik. Belki İsvec ’ten, Norvec ’ten, Kanada ’dan bizi okuyan olur da feyz alır diye.
1. Haftada 5 gun sevişen ve seviştiğini ispatlayan ciftlere elektrik, su, doğalgaz, vb. hizmetlerde %25 ’e varan indirimler sağlansın.
2. Evden uzaktayken canı sevişmek isteyen ancak mekan bulamayan ciftler icin şehrin belli noktalarına icinde yatak, duş, tuvalet, vs. olan “seviş-cık” kabinleri konulsun.
3. Sevgilisinden ayrılan, eşiyle kavga eden, kaynanasıyla takışan calışanlara on gune kadar ucretli izin verilsin, hatta devlet bu kişileri tatile gondersin.
4. Belediyeler topladıkları vergiler fazla verdiğinde artan parayı o şehirde yaşayan kişiler arasında paylaştırsın.
5. Calışanlara “sıkıldım ben, bugun erken cıkıyorum” hakkı tanınsın, kişi ayda en fazla 10 kere bu hakkını kullanabilsin.
6. Devlet yıl icerisinde belli zamanlarda, herhangi bir geliri olmayan 18-25 yaş arasındaki kişilere tatmin edici bir “gencsin yanında bulunsun” maaşı yatırsın.
7. Devlet universiteden mezun olan gencleri, hukumetin hazırlamış olduğu bir listeden sececekleri beş ulkeye ucretsiz tatile yollasın.
8. Seks bir insan hakkıdır, yaşadıkları stresten dolayı sevişemeyen ciftlerin sorunlarını ortadan kaldırmak icin acil durum ekipleri kurulsun.
9. Ulkede hukumet yuzunden yaşanan olumsuzluklar sebebiyle vatandaşlar gerilirse, uzulurse, strese girerse, vs. devlet ozur olarak o ay herkese asgari ucreti iki katı kadar odeme yapsın.
10. Uzun mesafe ilişkisi yaşayan ciftlere devlet telefon goruşmelerini ucretsiz yapsın ve her ay iki gidiş donuş ucak bileti hediye etsin.
11. Tek bir kişinin bile rahatsız olduğu bir durumun cozumu icin gerekli tum adımlar hic geciktirilmeden atılsın.
12. Sosyal medyaya ilk defa giren kişilere devlet organik takipci desteğinde bulunsun, kimse kendini yalnız hissetmesin.
13. Sevgilisinden ayrıldıktan sonra onu unutamayan, depresyona giren kimselere devlet el uzatsın, gerekirse ona uygun bir sevgili bulsun.