Okan Cabalar Biyografisi Okan Cabalar, 11 Ağustos 1980 tarihinde İzmir ’de oğretmen bir anne babanın cocuğu olarak doğmuştur. Dokuz Eylul Universitesinden iki yıllık satış yonetimi bolumunu okuyarak mezun oldu. Barmenlik, balıkcılık, satış danışmanlığı gibi işlerde calıştı.
Tiyatro hayatına İzmir'de amator tiyatro calışmalarıyla başladı. Işıl Kasapoğlu ’nun İzmir ’deki “Bir Varmış Hic Yokmuş” adlı oyununun secmelerine girdi, kazandı. Daha sonra . İzmir Sanat Tiyatrosu, Aysa Produksiyon Cocuk Tiyatrosu ve Aysa Produksiyon Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptı. Ardından produksiyon tiyatrosuna girdi. Gişecilikten tutun da afiş asmaya kadar bircok iş yaptı. Sonra oranın sahibi onu Sumru Yavrucuk ’la tanıştırdı. Onun asistanı oldu. Sonra aklına bar tiyatrosu yapmak geldi. istanbul ’a gelme kararı aldı. Bir oyun yazdı. Dort kişilik bir ekip, 15 gun icinde oyunu cıkardı ve oynadı. 2011 yılında “5'er Beşer” adlı tv dizisinde oynarken Gulse Birsel tarafından beğenilip yeni teklifler aldı.
Ata Demirer ’in baş rolunu oynadığı Eyyvah Eyvah ve Eyyvah Eyvah 2 filmlerinde rol aldı. 2010 yılında BKM bunyesinde televizyonda yayınlanan Şen Yuva dizisinde oynadığı Tankut Sıkıcan karakteri ile geniş bir hayran kitlesine ulaştı ve yine 2011 yılında televizyonda yayınlanan 5 er Beşer projesindeki oyunculuğu ve yarattığı tiplemeler ile dikkat cekti.
Okan Cabalar, 2012 - 2014 yılları arasında “Yalan Dunya” dizisinde Gulse Birsel ’in Cabalar icin ozel olarak yazdığı bir karakter olan Bunyamin ’i canlandırdı. Dizide Altan Erkekli, Olgun Şimşek, Gulse Birsel, Hasibe Eren, Rutkay Aziz, Gonca Vuslateri, Gupse Ozay, Sarp Apak, İrem Sak, Fusun Demirel, Bartu Kucukcağlayan ile beraber oynadı.
Odulleri :
2013 - Antalya Televizyon Odulleri - Komedi Dizisi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Yalan Dunya

Filmleri ve Dizileri :
2017 - Sen Kiminle Dans Ediyorsun?(Sinema Filmi)
2016 - Geldim Gordum Guldum Show (Tv Programı)
2015 - Eğlendirme Dairesi (TV Dizisi)
2012 - İnsanlar Alemi (Hakkı) (TV Dizisi)
2012 - 2014 - Yalan Dunya (Bunyamin) (TV Dizisi)
2011 - Eyyvah Eyvah 2 (Sinema Filmi)
2011 - 5'er Beşer (Hakkı) (TV Dizisi)
2010 - Şen Yuva (Tankut) (TV Dizisi)
2010 - Eyyvah Eyvah (Berber Murat) (Sinema Filmi)
2009 - Bahar Dalları (Ali) (TV Dizisi)