Cocuk tacizi ve tecavuzunun gunden gune arttığı ulkemizde her gun bir başka acı olaya uyandığımız gerceği su goturmuyor. Ozellikle zanlı kişilerin iyi hal ve bircok nedenden dolayı tahliye edilmeleri kotu bir unsur olarak hayatımızın başka bir safhasında yer ediyor. Uzaktan bizler bu kadar kotu hissederken ailesinin ya da mağdur olan cocukların ne halde olduklarını siz duşunun. 9 yaşındaki Yağmur da o mağdurlardan biriydi. Minik kalbi maalesef tacizcisiyle aynı salonda kalmaya dayanamadı ve kalp krizinden yaşamını yitirdi.
Olay 29 Temmuz İzmir Bornova ’da meydana gelmişti. 9 yaşında ilkokul oğrencisi Yağmur komşularında oynarken arkadaşı onu bir sureliğine yalnız bırakmıştı.
Daha sonra arkadaşının 56 yaşındaki dedesi Yağmur ’u odaya oyuncak bahanesiyle goturerek taciz etmişti.
Taciz olayından sonra 56 yaşındaki adama dava acılmış, Yağmur ise taciz olayından sonra psikolojik travmalar gecirdiği icin okula gidememişti.
İzmir 7 ’nci Ağır Ceza Mahkemesi ’nde ‘cocuğa cinsel istismarda bulunmak ’tan tacizciye dava acıldı. Fakat duruşmada tekrar o adamı goreceğini oğrenen kucuk kızın minik kalbi dayanamamış, fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.
9 yaşındaki Yağmur ’un kalbi bu olaylara dayanamadı ve yaşamını yitirdi.
Mahkeme heyeti 1 ’e 2 oy cokluğuya sanığın kacma ve delilleri karartma şuphesinin olmaması nedeniyle tahliyesine, Yağmur ’un ise kesin olum nedeninin araştırılmasına karar verdi.
“Olaydan sonra altını ıslatmaya başladı. Surekli ağzını silip tukuruyordu. Bir gun bana eliyle başını gostererek ‘Anne bunların hepsini aklımdan silsem bile kalbimden nasıl sileceğim ’dedi.”
Tahliye kararından sonra Yağmur ’un annesi Hurriyet gazetesinden Cansu Şimşek ’e roportaj verirken bunları soyluyordu.
Annesi minik Yağmur ’un fenalaştığı anları da adım adım anlattı
“Mahkemeye iki gun kalmıştı. Morali yukselsin diye sevdiği yemekleri yapıyorduk. Beraber markete gittik. Cikolata istedi aldık. Donuşte başının donduğunu soyledi. Kan şekeri duştu sandım ama dişlerinin kilitlendiğini gordum. Doktor olan bir komşumuz geldi, yardımcı olmaya calıştı.”
Yağmur ’un babası da Başka Yağmur ’lar zarar gormesin diye adalet istiyoruz” dedi.
1. Aslında sadece Yağmur ’un babası değil bircoğumuz adalet istiyoruz. tacizcisiyle mahkemede karşılaşmaya dayanamayıp, duruşmadan 2 gun once kalp krizi gecirip olen 9 yaşındaki #yağmuricinadalet
— kutup zencisi (@kutupzencisi) March 27, 2017
2. Sosyal medyada kullanıcılar #yagmuricinadalet hastagiyle hem olaya dikkat cekilmesini hem de Yağmur icin adaletin sağlanmasını istiyor. Ah be daha 9 yaşında DOKUZ 'biz senin davanı gormezden gelirsek kalbimiz kurusun' #yagmuricinadalet https://t.co/CYkxK2YHiL
— Ayşe Hatun (@cokkorkuyom) March 27, 2017
3. Rakamlara bakıldığında son 10 yılda ulkemizde cocuk istismarı yuzde 700 ’luk bir artış gostermiş. kotusunuz kalpsizsiniz iğrencsiniz #yagmuricinadalet pic.twitter.com/KzyeP6BzdQ
— haklısın Buşra (@yinemihakliyim) March 27, 2017
4. Turkiye ’de cocuk istismarıyla ilgili dava sayısı, son 10 yılda yaklaşık 3 kat arttı. Turkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine gore, son 10 yılda 482 bin 908 kız cocuğu evlendirildi. #yagmuricinadalet İSTİYORUZ! pic.twitter.com/9vz2Li3LxT
— Katatonia Reis ϜϓſϞ (@elifcimbosver) March 27, 2017
6. Kısaca kız cocukları ya istismarcılarıyla evlendiriliyor bazılarının da istismarcıları delil yetersizliğinden elini kolunu sallayarak sokaklarda dolaşabiliyor. #yagmuricinadalet istiyoruz ! pic.twitter.com/Iz8yn6pRRB
— Sansar Salvo (@sansar34) March 28, 2017
7. Daha fazla cocuk mağdur olmasın gencliğini kaybetmesin diye Yağmur ve nicesi icin adalet istiyoruz. #yagmuricinadalet Cocuklara bu durumu yaşatan,yaşanmasına goz yuman herkes acılar icinde kıvransın,cayır cayır yansın istiyorum. pic.twitter.com/Gy7UcsbRaw
— Arda Bektaş (@Arda_bektas1) March 27, 2017
8. Hic şiir okumamış gibi kotusunuz
Bir kopeği hic okşamamış
Hic bayram şekeri dağıtmamış
Hic iciniz yanmamış gibi kotusunuz!#yagmuricinadalet
— Ozan Bingol (@ozanbingoll) March 27, 2017
9. "anne bunları kalbimden nasıl sileceğim?" insanlığımdan utandım, yazıklar olsun.. #Yagmuricinadalet pic.twitter.com/Oxt6QJ8CyA
— Tuna Yuksel (@tunayuxel) March 27, 2017
10. 9 yaşındaki bir cocuğa bunları nasıl yaşattınız #yağmuricinadalet pic.twitter.com/Zs4aqVak5Q
— Sıla Gencoğlu (@siIaderki) March 27, 2017
11. Ya varya Allah belanızı versin ya #yagmuricinadalet pic.twitter.com/KaMp4GIGo7
— Coşkun'un Yeri ☺ (@coskununyeri) March 27, 2017
12. Tecavuz; bir organa girmek değil, bir benliğe girip bir oykuyu darmadağın etmektir. Tecavuz cinayettir! #yağmuricinadalet
— selin yılmaz (@DomoneMunzuri) March 27, 2017
13. 9 yaşındaki kızı istismar eden sapık, 7 yaşındaki kızın soyledikleri dikkÂte alınarak serbest bırakıldı. Adalet?#yagmuricinadalet pic.twitter.com/Tqmehm6YCs
— Turkcu Beğ (@turkcubeg) March 27, 2017
14. #yağmuricinadalet istemek bile bir utanc. Bu sapıklar ve bunları serbest bırakanlar, savunmasız cocuklardan elinizi cekin!!
— Eda Ece (@edaeceu) March 27, 2017
15. yapılması zorunlu olan yollar,hastaneler bile lutuf gibi sunuldu onumuze. bir tek adalet kaldı lutuf gibi dahi sunulmayan #yağmuricinadalet
— Tuğce (@mutlulukasigi) March 27, 2017
16. #yagmuricinadalet pic.twitter.com/EONMX7VYWC
— berrak (@berrakue) March 27, 2017
17. İcinde bir parca insanlık kalanlardan #yagmuricinadalet istiyoruz pic.twitter.com/yw1b02GWIm
— zuleyha turhan (@ZleyhaTurhan) March 27, 2017
Change.Org imza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz. Kaynak: 1,2,3, 4, 5