Nurana Bagieva Biyografisi Nurana Bagieva, 26 Haziran 1987 tarihinde Azerbaycan, Baku ’de doğmuştur. Nurana Bagieva kucuk yaşlardayken ailesinin Turkiye'ye yerleşmesi nedeniyle istanbul ’da buyumuştur. Anadolu Universitesi Halkla İlişkiler bolumu mezunudur.
2010- 2014 yılları arasında yay dizide Tolgahan Sayışman, Serenay Sarıkaya, Selen Soyder, Hatice Aslan, Korel Cezayirli, Gul Onat, Kenan Bal ile beraber rol aldı. 2011 yılında “Adını Feriha Koydum” adlı dizide Aynur karakterini canlandırırken Vahide Gordum, Hazal Kaya, Cağatay Ulusoy, Metin Cekmez, Deniz Uğur, Ceyda Ateş ile birlikte oynadı.
Nurana Bagieva, 2014 yılının Aralık ayında Show TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Gazzeli genc bir kızın hayatının konu edildiği “Ezra ’ adlı dizide Yusuf Cim, İsmail Filiz, Zeynep Koltuk, Serkan Şenalp, Doğukan Polat, Asuman Dabak, Ruveyda Oksuz ile beraber oynadı.
2016 yılında Goc Zamanı adlı dizide Vahide Percin, Talat Bulut, Tilbe Saran, Engin Benli, Cansu Tosun, Ali Erkazan ile birlikte oynadı.
Filmleri ve Dizileri :
2016 - Goc Zamanı (Hande) (Tv. dizisi)
2014 - Ezra (Reyna) (Tv. dizisi)
2011 - Adını Feriha Koydum (Aynur) (Tv. dizisi)
2010 - 2014 - Lale Devri (Eda) (Tv. dizisi)