Guzel ulkemizde yine bir meslek grubu yine bir sahte diploma vakası ile karşınızdayız… Bu kez ulkemizde kutsal sayılan meslek gruplarından biri olan oğretmenlikte akıl almaz bir sahtecilik vakası yaşandı.
Milli Eğitim Bakanlığı ’nın FETO ile mucadele kapsamında yuzbinlerce oğretmenin diploması uzerinde yaptığı detaylı incelemeler sonucunda R.S. adlı bir oğretmenin 19 yıldır sahte diplomayla oğretmenlik yaptığı ortaya cıktı.Hem de 2015 ’de başbakanlık tarafından ‘Yılın Oğretmeni ’ odulune layık bile gorulmuş…
FETO ile mucadelede devletin bircok kurumunda incelemeler devam ediyor. Bunlardan en detaylısı da Milli Eğitim Bakanlığı ’nda yapılan incelemeler.
O incelemelerin sonunda 4 cocuklu R.S. adlı bir oğretmenin diplomasının sahte olduğu ortaya cıkıyor. Nasıl ortaya cıktığı konusuna gelirsek;
İlce Milli Eğitim Mudurluğu R.S. ’den diplomasını istiyor o da kendi başına Ankara Universitesi İletişim Fakultesi ’ne ait bir gecici mezuniyet belgesi duzenleyerek bunu İlce Milli Eğitim Mudurluğune veriyor.
Belgenin sahteliği kanıtlanınca da savcılığa gidiliyor.
R.S. 19 yıllık ‘sahte ’ oğretmen. Savcılık tarafından 3 yıldan 7 yıla cezası istenirken Trabzon ’da gorev yaptığı 11 yıllık surede aldığı yaklaşık 350 bin TL maaşın da faiziyle geri alınacağı belirtiliyor.
R.S sahte diploma surecini 19 yıl once sahte diplomayı Ankara ’nın Sincan ilcesinden İrfan adında birinden aldığını aktarıyor. Bunun dışında diplomayı nasıl temin ettiğine dair bir bilgi hatırlamadığını soyluyor.
“20 yılı doldurunca emekliliğe hak kazanacaktım. Cok pişmanım. Devleti zarara uğratmadım. Ama cok calıştım. Rapor kullanmadım. Sicilim başarılarla doludur. Benim 19 senelik emeklerim ne olacak?”
R.S. ile ilgili bir başka ilginc detay da başbakanlık tarafından 2015 ’de ‘yılın oğretmeni ’ secilmesiydi.
2015 ’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın elinden yılın oğretmeni odulunu alan R.S. şimdi adına cıkacak cezayı bekliyor.
Kaynak: 1