Norayr Demirci Biyografisi Besteci, Soz Yazarı, muzisyen, aranjor Norayr Demirci, “Dert ortağım benim” adlı klasiğin bestecisi olan muzisyen, aranjor, soz yazarı ve bestecidir. Dunya listelerinde yer alan melodilerin Turkce sozlerle sahne ve plaklarımızda soylenmesini sağlayanların başta gelenidir.
Norayr Demirci, 6 Ağustos 1937 tarihinde İstanbul ’da doğmuştur. Ermeni asıllı Turk vatandaşı olan Norayr Demirci ’nin tam adı Kevork Norayr Demirciyan'dır.
Norayr Demirci ’nin muzik alanındaki ilk calışmaları, Fehmi Ege, Orhan Avşar orkestralarındaki piyanoculuğudur. Avrupa ’da kaldığı surede muzik bilgisini geliştirdi. Yurda donuşunde butun gucunu aranjman konusuna yoneltti. Dunya listelerinde yer alan melodilerin Turkce sozlerle sahne ve plaklarımızda soylenmesini sağlayanların başta gelenidir. Norayr Demirci aranjor icin gerekli olan piyanodan başka, keman, klarnet, flut, saksafon, gitar hatta balalayka ve daha bircoklarını mesleği icabı calabiliyor.
Norayr Demirci, 70'li yıllarda, tum Ajda Pekkan klasiklerinin duzenlemeleri yaptı.
Evli ve iki cocuğu olan Norayr Demirci, ABD, New York, Southold ’da yaşamaktadır.
Sozlerini yazdığı veya duzenlemesini yaptığı (veya her ikisini de yaptığı) bazı şarkılar:
Ajda Pekkan - Kimdir Bu Sevgili, Onu Bana Bırak, Son Arzu, Uzgun Yuzlu Dertli Akşam, Tatlı Dunya, Ben Bir Koylu Kızıyım, Sen Bir Yana, Dunya Bir Yana, İciyorum, Olanlar Oldu Bana, Capkın Satıcı, Dert Bende, Varsın Yansın Dunya, Kaderimin Oyunu, Kimler Geldi Kimler Gecti, Seninleyim, Palavra Palavra, Tanrı Misafiri, İcme Sakın, Sana Neler Edeceğim, Haram Olsun Bu Aşk Sana, İnanmam, Nasılsın, İyi Misin?, Hoş Gor Sen, Sana Ne, Kime Ne?, Al Beni, Aşk Budur, Gozun Aydın, Kim Ne Derse Desin, Ne Varsa Bende Var, Yere Bakan Yurek Yakan, Ağlama Yarim, Sakın Sakın Ha, Ya Sonra, Yeniden Başlasın, Hoşgor Sen, Diva,
Alaeddin Şensoy - Kalbi Kırık Serseri,
Ali Kocatepe - Boyle Yazmış Yaradan, Bu Aşk Bize Yasak,
Arif Sağ - Sazım, Misket ?,
Asu Maralman - Sabah Ola Hayrola, Tamam Mı Arkadaş ?,
Aydın Tansel - Yok Dediler İnanmadim, Belki,
Ayla Algan - Aşk Hikayesi, Gel Yanıma Yanıma, Aşka Veda,
Ayla Dikmen - Asker Mektubu, Of Aman, Aman, Onu Bunu Bilmem Kararlıyım, İlk Ve Son Aşkımsın, Goz Bebeğim,
Ayten Alpman - Memleketim, Unutsana, Iraktır Yolların, Ben Yururum Yana Yana, Hayal, Cağırdın Sana Koştum, Tek Başına, Sevince Her Şey Başka, Ben Boyleyim, Son Bir Defa, Neden Sanki Bu Dunya Dar Geliyor İnsana,
Bilgen Bengu - Dik Kalbimde Yarayı, Biliyorsun Susuyorsun,
Cetin Alp - Her Şeyi Unutalım, Sen Bir Yana Dunya Bir Yana,
Deniz Seki - Aşkların En Guzeli,
Ebru Gundeş - Kurtlar Sofrası,
Edip Akbayram - Kukredi Cimenler, Boşu Boşuna,
Elif Kaya - Elif Kaya albumu
Erol Evgin - İşte Oyle Bir Şey (Melih Kibar-Ciğdem Talu Şarkıları, 1976-1980),
Ertan Anapa - Misafirim Bu Gece, İnanmak İstiyorum Sevgine, Yine Yalnızım Bu Bahar, Git Artık, Aşkım Dillere Destan, Gidiyor Elden Genclik,
Esin Afşar – Ozlem,
Esin Engin - Buruk Acı, Allahım Affet,
Ferdi Ozbeğen - Bu Da Bizden, Seviyorum Delicesine,
Fusun Onal - Taka Taka Tak, Neden Tuttun Elimi, Bunlar Da Gecer, Birtanem, Beni Hatırlar Mısın?, Yıldonumu, Anlamıyorum,
Gokhan Abur - Al Sazım Vur Sazım, Hata Bende,
Gonul Akkor - İşte Kısmet Bu Kadarmış, Gonul Vaz Gecer Mi Sevdiğinden,
Gonul Yazar - Aşk Hikayesi, Bu Ne, Aşk Hikayesi (Love Story), Sevenlerin Kaderi, Donemezki Bana, Mektubumu Buldun Mu, Sevenlerin Kaderi (God Father), Laf Aramızda, Reyhan, Donme Bana,
Gulden Karabocek - Hasta Gonlum, Gonul Dağı,
Guneri Tecer - Hatıra, Sarmaşık Gulleri,
Hulya Avşar - Dost Musun, Duşman Mısın,
Işıl Yucesoy - Sen Seni, Bir Var Bir Yok, İcmeden Sarhoş, Acılmamış Mektup,
İbrahim Tatlıses - Haydi Soyle,
İlhan İrem - Son Selam, Sensiz De Yaşanıyor, Sen Bilirsin, Ayrılık Akşamı, Işık Ve Sevgiyle 30 Yıl,
İskender Paydaş - Cem Yılmaz, Farah Zeynep Abdullah, Seda BakanArif V 216 Film Şarkıları,
İsmet Nedim Saatci - Arım Balım Peteğim, Adını Anmayacağım,
Juanito - Kumsaldaki İzler,
Kamuran Akkor - Olur Mu Dersin, Bilemem Bilemem, Bir Teselli Ver, Tovbeler Olsun, Kader Cıkmazı, Duşmanlarım Catlasın, Kabahat Seni Sevende, Ben Kalbini Bilmez Miyim, Mavi Boncuk, Aşkımız Bittimi?, Dilo Dilo Yaylalar, Falcı, İkimiz Bir Fidanız , Doğru Mu Doğru Mu, Kabahat Seni Sevende, Ben Kalbini Bilmezmiyim,
Kayahan - Bir Mektubun Var, Yosun Gozlu Sevgilim,
Lale Belkıs - Demedim Mi, Gibi Gibi, Gel.. Gel.., Aşkını Soyle,
Meral Zeren - Kalbinden Atma Beni,
Murat Goğebakan - Tek Sucum Seni Sevmekmiş,
Muslum Gurses – Sandık,
Nazan Şoray - Merhaba Dedim, Pişman Olsan Da,
Neco - Seni Bana Katsam, Kıyamet Gunu,
Nesrin Sipahi - Gel Şarkı Soyle, Git İstersen, Arım Balım Peteğim, Siyah Gozler, Neredesin Anneciğim, Sevmek Bir Yalanmış, Yağmur Seninle Guzel, Sen Kiminsin?, Kalbi Kırık Serseri, Soyle Sen Aşktan Ne Anlarsın, Yar Sacların Lule Lule, Hasret ?,
Neşe Karabocek - Kulakların Cınlasın, Oyun Bitti ?,
Nil Burak - Bir Eski Şarkı, Birisine, Birisine, Canıma Değsin, Ya Mustafa, Benim Adım Şarkıcı,
Nilufer - Ne Olacak Şimdi, Pişman Olacaksın,
Nukhet Duru - Bir Nefes Gibi,
Ruchan Camay - Tanrım İnsaf Et, Lili Liloy,
Salim Dundar - Bir Dost Bulamadım Gun Akşam Oldu, Kalbimi Kim Calıyor,
Selami Şahin - Sen Sevmedin, Reyhan,
Selcuk Ural - Sensiz Yaşanmazmış, İnanmıyorum Seni,
Semiha Yankı - Kurtarma Beni, Tatlı Cadı, Seninle Bir Dakika, Mutlu Olmak İstiyorsan, Yaz Deftere, Sizden Biriyim, Yanıyorum, Kara Sevda,
Semiramis Pekkan - Eskisi Gibi Değilim, Dert Ortağım, - Ararım Sorarım, Bir Gun Elime Duşersin, Sen Hayatsın Ben Omur, Yo O Ya Ben, Neydi Neydi Ne, Nerde İsen, Gulelim Sevelim, O Karanlık Gecelerde, Duşmanlarım Catlasın, İndim Yarin Bahcesine, Bu Ne Bicim Hayat, İcelim Kendimizden Gecelim, Senden Vazgecemem, Sen Ne Dersin De Olmaz,
Sevda Karaca - Verdiğin Soz Bumuydu, Ayrılan Yollar,
Seyyal Taner - Son Verdim Kalbimin İşine, Elveda, Kalbimi Af Ettim, Sarmaş Dolaş, Gulme Komşuna, Seni Cok Ozledim,
Sibel Can - Meşk,
Şehrazat (muzisyen) - Dun Gece, İki Golge,
Tanju Okan - Annem, Şansım Varsa ?, O Gun Gelse, Hayat Bu Nermin, Darla Dırlada, Yalancı, Başlık Parası, Gelme Olum,
Yasemin Kumral - Ne Sen Beni Unut Nede Ben Seni, El Aldı Gitti, Gitarcı, Ben Adamı İşte Boyle Yaparım,
Yeliz Eker - Gonlum Seninle, Oldu Olacak,
Yeşim Salkım - Duşmanlarım Catlasın,
Yıldırım Gurses - Sonbahar RuzgÂrları, Eski Sevda, - Alın Yazım, Ayrılık Ruzgarı,
Zeki Muren - Bekleyiş, İki Damla Goz Yaşı,