Niyazi Kahveci Biyografisi Prof. Dr. Niyazi Kahveci, 2012 yılında Yıldız Teknik Universitesi Oğretim Uyesi iken Adıyaman Universitesi Rektor Yardımcılığı'na atandı. Niyazi Kahveci, 1956 yılında Trabzon, Koprubaşı, Beşkoy Yılmazlar Mahallesinde doğmuştur. Babası da uzun yıllar din gorevlisi olarak hizmet vermiştir. Oda kucuk yaşlardan itibaren din eğitimi almıştır. Adnan Kahveci amcaoğlu ’dur. İstanbul Beşiktaş ’ta buyudu. İlk ve orta oğretimini Beşiktaş Buyuk Esma Sultan İlkokulu ve Fatih İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Marmara Universitesi İlahiyat Fakultesi'nde lisans eğitimini tamamlayan Kahveci, Haseki Eğitim Merkezi ’nde ihtisasını yaptı. İngiltere Manchester Universitesi Sosyal Bilimler Fakultesi'nde Sosyal Bilimler eğitimi alan Kahveci, master ile doktorasını da aynı fakultede yaptı.

Burokratik gorevlerde de bulunan Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Turkiye Cumhuriyeti Londra Buyukelciliği'nde 1. derece diplomatik gorevde bulundu. Niyazi Kahveci'nin, cok sayıda Turkce ve İngilizce makaleleri ve kitapları vardır. Kur-an ’ı Kerim ’i Arapca ’dan İngilizceye cevirmiştir.
Kırşehir Ahi Evran Universitesi ’nde de akademik ve idari gorevlerde bulunan Prof. Dr. Niyazi Kahveci, 2012 yılında Yıldız Teknik Universitesi Oğretim Uyesi iken Adıyaman Universitesi Rektor Yardımcılığı'na atandı.
Meslek hayatı boyunca verdiği dersler: İnsan ve Toplum Bilimleri, Milletlerarası İlişkiler, Felsefe, Sağlık Sosyolojisi, Ekonomi, Eğitim Felsefesi, Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi, Sosyoloji, SiyÂset Bilimi, SiyÂsî Duşunceler TÂrihi, Milletlerarası Politikada Din, Toplumsal Yapılar ve TÂrihî Donuşumler, Din Sosyolojisi, Ahlak Sosyolojisi, Genclik Sosyolojisi, Bilgi Sosyolojisi.
Bugune kadar Milli ve Milletlerarası, Turkce, İngilizce tebliği ve ilmi makaleleri kitap halinde yayınlanmıştır. Bunlardan bazıları; İslam Siyaset Duşuncesi, Cağımız ve Turkiye & Duşun ve Bilim Alanları, İniş Sırası ile Kur ’an-ı Kerim Tercumesi, Tevrat ’ta Sosyal Duşunce, Tevrat ’ta Siyasal Duşunce, İniş Sırası ve Sebepleri ile Kur ’an-ı Kerim Tercumesi, İslam Siyaset Duşuncesi, İnsan Hakları ve İslam, Demokrasi ve İslam, Al-Qur ’an Al-Karim Kur ’an-ı Kerim ’in İngilizce Meali, Mutezile ile Şi ’a Arasında Siyasal Tartışma ve English Translation of al-Qur ’an al Karim in Chronological Order..
Herkesin sattığı ve herkesin satın aldığı ama hic kimsenin kullanmadığı tek şey var gunumuzde; o da dindir.” Prof. Dr. Niyazi Kahveci.
2008 yılında Anavatan Partisine girdi ve 29 Mart 2009 tarihinde yapılan secimlerinde Diyarbakır Buyukşehir Belediye başkanlığı icin Anavatan partisinden aday oldu.
Prof. Dr. Niyazi Kahveci, 2012 yılında Yıldız Teknik Universitesi Oğretim Uyesi iken Adıyaman Universitesi Rektor Yardımcılığı'na atandı.
Kitapları :
2018 - Cağımız ve Turkiye
2017 - İniş Sırası ve Sebepleri ile Kur ’an-ı Kerim Tercumesi
2012 - English Translation of al- Qur ’Ân al-Karîm in Chronological Order
2012 - İslam Siyaset Duşuncesi
2012 - Tevrat ’ta Siyasal Duşunce
2011 - Tevrat ’ta Sosyal Duşunce
2006 - Mutezile ile Şi ’a Arasında Siyasal Tartışma
1995 - İnsan Hakları ve İslam
1994 - Demokrasi ve İslam
1993 - The Basic of Islam