
Hayatımızın hangi doneminde olursak olalım, azim ve hırsla pes etmeden ilerlediğimizde bircok şeyi başarabildiğimizi Kadir Dalkıran bizlere yeniden hatırlatıyor.
Henuz 18 yaşında olan Kadir, Karma Dovuş Sanatları (MMA) Federasyonu tarafından 22-26 Mart ’ta Antalya ’da duzenlenen ve 30 ulkeden yaklaşık bin sporcunun katıldığı organizasyonun finalinde Rus rakibini yenerek altın kemerin sahibi oldu. Bu başarısının altında ise azim dolu bir hikaye yatıyordu.
Kadir Dalkıran dort kardeşi, annesi ve babasıyla Yalova ’da bir gecekonduda yaşıyor.
Dalkıran, zorlu yaşam koşulları altında yıllardır sokaklarda karton toplayarak ailesinin gecimine yardımcı olmaya calışıyor.
4 yıl boyunca karton toplayarak ailesine yardımcı olmaya calışan Kadir, boş zamanlarında musabakalara hazırlanmak icin yoğun cabalar sarf ediyordu.
Sonunda emeğinin karşılığını alan Kadir, 18 yaşındayken MMA dunya şampiyonu oldu.
Antalya ’nın Kemer ilcesinde 22-26 Mart 2017 ’de duzenlenen turnuvada Rus rakibi Boris Ignatiev Lilo ’yu 65 kiloda yenerek altın kemerin sahibi oldu.
Kadir tum hayatının bir tabela ile değiştiğini soyluyor; “Bir gun karton topladığım sırada bir spor salonunun uzerindeki ‘dovuş sporları ’ tabelasını gordum. Salondan iceri girdim…”
“Oradaki atmosfer beni cok etkiledi. Oradakilerin birbiriyle mucadeleleri, teknik hareketleri ilgimi cekti. Oradakilere kulup antrenoruyle goruşmek istediğimi soyledim. İbrahim hocayı gosterdiler. Hocayla goruştukten sonra bir elemeden sonra kulube alabileceklerini soylediler. Yapılan elemelerden sonra da kulube girdim. Halen gun boyu kartonda akşamları spordayım. Sabah saat 09.00 ’da karton toplamaya başlıyorum. Akşam 18.00 ’e kadar devam ediyorum. Sonra işlerimi hızlıca bitirip spor salonuna geliyorum. Standart antrenman periyotları var, 2 saat olarak. Ben tek başıma olduğumda 3-4 saat calışıyorum. Bu sporu yapacağıma inandığım icin cok calışıyorum. Ailem başta cok yorulduğum gerekcesiyle spora gitmeme kızıyordu. Zaman gectikten sonra alıştılar.”
Defalarca kaybettiğini soyleyen Kadir kendisini başarısızlıkların yıldırmadığını vurguluyor.
Yaşıtlarının karton topladığını ve coğunun kotu alışkanlıkları olduğunu soyleyen Kadir ’in bir diğer amacı da kendisi gibi zor durumda olan akranlarına ornek olmak.
“Benim bu başarım onlara bir mesaj veriyor. Onlara ornek olup hayatlarına bir etki bırakmak istiyorum. Ornek olmak icin calışıyorum”
Kaynak: 1, 2