Eğitim aşkının bircok engeli aşabileceğini yeniden gosteren gercek bir başarı hikayesi yine yuzumuzu gulumsetiyor. Tum zorluklara rağmen Muş ’da yaşayan 2 kız, TEOG (Temel Eğitimden Ortaoğretime Geciş Sınavı) birincisi olarak sadece Muş ’un değil bizlerin de gurur kaynağı oluyorlar.
Muş ’un Haskoy İlcesi Gokyazı Koyu ’nde 8. sınıfa giden ve boş zamanlarında cobanlık yapan Sibel Balkaya ve Zeynep Dincer, TEOG (Temel Eğitimden Ortaoğretime Geciş Sınavı) Turkiye birincisi oldu.
Koyun gururlarından Sibel Balkaya, Elsida ve Nimet Balkaya ciftinin 10 cocuğundan sadece birisi. Boş zamanlarında ailesine yardım eden Balkaya ayrıca kardeşlerine de bakıyordu.
Sibel; “Bulaşık, yıkadım, temizlik yaptım, kardeşlerime baktım ve zaman zaman da yaylada hayvanlarımızı otlattım. Gercekten insan istediği zaman her yerde her an her şeyi yapabiliyor.” diyor ve devam ediyor;
“Hayvan otlatırken kitaplarımı yanımdan ayırmadım. Sonunda her oğrencinin hayali olan TEOG birincisi oldum. Tek isteğim universite tahsilimi de en iyi şekilde bitirip doktor olmak.”
Aynı koyde yaşayan Halef ve Hayat Dincer ailesinin 7 cocuğundan en kucuğu olan Zeynep Dincer de tıpkı Balkaya gibi ailesine yardım ediyor, boş zamanlarında cobanlık yapıyor.
“Benim de hayalim doktor olmak. Koyumuzden iki TEOG birincisinin cıkması gurur verici. Cok mutluyum..”
“..birincilik kadar bu başarıyı surdurmek de cok onemli. Onumuzde uzun bir eğitim maratonu var. Umarım tum engelleri aşar ve hedefimize kavuşuruz.”diyor.
Okul muduru ise; “Bu oğrencilerin kendilerinin caba ve gayretleriyle olan bir başarıdır. Kırsal kesimde oğrencilerimiz daha zor şartlarda eğitim gormektedir.” diyor.
Umuyoruz bu iki gurur kaynağımız gerekli destekleri alarak hedeflerine ulaşırlar. ?
Kaynak: 1