Nimet Baş Biyografisi Devlet Bakanı ve Turkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın milli eğitim bakanıdır. Cumhuriyet tarihinin en uzun sure gorev yapan tek kadın bakanı olarak tarihe gecti.
Nimet Baş, 2 Mart 1965 tarihinde Karaman ’ın Ayrancı ilcesinde on cocuklu bir ailenin kızı olarak doğmuştur. Nakliye işiyle uğraşan babasının adı Ferit Baş, ebe olarak gorev yapan annesinin adı Emine Hanım ’dır. Babasının daha once yaptığı iki evlilikten 5 cocuğu varken bu evliliğinden de 5 cocuğu olur. Konya Ereğli Cumhuriyet Lisesi'nden mezun oldu. 1988 yılında da istanbul Hukuk Fakultesi'ni bitirdi. 1990 yılından sonra İstanbul Barosuna kayıtlı serbest avukat olarak calışmaya başladı. İstanbul Barosu Cocuk Hakları Komisyonu'nda ve Cocuk Mahkemeleri'nde gorev aldı.
59. ve 60. Hukumetlerde Devlet Bakanlığı yaptı. 60. hukumetteki kabine değişikliği sonrası Turkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın milli eğitim bakanı olmuştur.
3 Kasım 2002 secimlerinde AK Parti'den İstanbul milletvekili secildi. 2 Haziran 2005'te Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığına geldi. 22 Temmuz 2007 secimlerinde yeniden AK Parti'den İstanbul milletvekili secildi.
Kadın ve Aileden Sorumlu De 2009 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı'na atandı. 6 Temmuz 2011 tarihine kadar bu gorevde kaldı.
12 Haziran 2011 Genel secimlerinde tekrar İstanbul milletvekili secilmiştir. AK Parti İstanbul milletvekili olarak Meclis'teki gorevini surduruyor.
Cağrı Cubukcu (d.1989) isminde 1 cocuk annesi olan Nimet Baş, universite yıllarında tanışıp 1986 yılında evlendiği eşi Birol Cubukcu ’dan 15 Temmuz 2011 tarihinde boşanmıştır.
2 Eylul 2014 tarihinde akademisyen Yrd. Doc. Dr. Sinem Vatanartıran ile birlikte eğitim sektorunde faaliyet gosterecek olan "BOS Eğitim Denetim ve Değerleme Hizmetleri A.Ş." isimli bir şirket kurdu.