Nil Karaibrahimgil Biyografisi Şarkıcı, soz yazarı, muzisyen ve reklamcı. Reklam yazarı olarak başladığı kariyerine şarkıcı olarak devam eden Karaibrahimgil, ironik ve eğlenceli sozler yazdığı şarkılarıyla Turk pop muziğine yeni bir soluk kazandırmıştır. Bilinen muzikal formlardan uzak bir anlayışla yazdığı şarkılarıyla farklılık yaratmış, cıkardığı 3 albumle buyuk başarı kazanmıştır.
1976 ’da Ankara ’da dunyaya geldi. Babası Suavi Karaibrahimgil, Muzikomani isimli şarkısıyla un yapmış bir muzisyendi ve 1982 ’de Gurbetci, 1992 ’de Biz Sizi Ararız albumlerini cıkarmıştı. Sanatcı bir aileden gelmesi dolayısıyla muzikle ic ice bir cocukluk geciren Karaibrahimgil ’in amcası Selami Karaibrahimgil de muzisyendi. Modern Folk Uclusu ’nun elemanlarındandı ve Turkiye turizm ateşesiydi. Annesi Berrin Tuzuntac'ın ise kendine ait bir moda şirketi vardı. Nil Karaibrahimgil oldukca kucuk yıllarda bir gun pop star olacağının hayallerini kurmaya başlamıştı.
Nil ’in cocukluk yılları Ankara ’da gecti. Ailesiyle birlikte istanbul ’a geldiğinde on yaşında olan Nil, 12 yaşında ilk bestesini yapmıştı: “I see clouds rain is coming...” Ortaokulda piyano calmaya başlayan Karaibrahimgil, bir sure sonra gitar calmayı da oğrenecekti.
Boğazici Universitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bolumunde univ Nil, reklamcılığa duyduğu ilgi yuzunden okul dışındaki zamanlarında Sertab Erener ’in ağabeyi Serdar Erener ’in ajansı Reklamevi ’nde part time metin yazarı olarak calışmaya başladı. 1998 ’de henuz oğrenciyken başladığı reklamcılık seruvenine 2000 yılında universiteden mezun olduktan sonra da devam eden Karaibrahimgil, yaptığı iki kampanyayla sektorun en onemli odullerinden biri olarak kabul edilen Kristal Elma ’nın sahibi oldu. O donemde Turkiye ’nin en buyuk GSM operatorlerinden birinin reklamlarını yazan ve filminde de oynamaya başlayan Karaibrahimgil, “Ozgur Kız” mottosu ve imajıyla tanınmaya başladı. Seri olarak devam eden reklam filmlerinde unlu şarkıcı Tarkan ’la da kamera onune gecen Karaibrahimgil yaptığı Ben Ozgurum jingle ’ıyla dikkatleri cekmişti.
Huner margarin ve first duo sinema reklamlarıyla Kristal Elma Odulu'nu aldı. Ayrıca "Shoei" ilanıyla da başarı odulu aldı. Turkcell Hazır Kart “Ben Ozgurum”, Bellona “Bellonayla Bellonayla”, Algida “Aşkımla Erir misin”, “Trendy&Friendly “Trendy&Friendly” jingle ’larını yaptı.
Artık tum Turkiye ’nin tanıdığı bir reklam yıldızı olan Karaibrahimgil, en buyuk hayali icin kollarını sıvamaya hazırdı. Zira yıllarca album yapmak istemişti ve 2002 ’de Ozan Colakoğlu ile bir araya gelerek ilk studyo albumunu Sony muzik etiketiyle piyasaya cıkardı: Nil Dunyası. Album Umur Turagay ’ın klip yonetmenliğini yaptığı cıkış parcası XL dışında Kek, Erkekler Yuzunden ve Evlenmek Gerek gibi şlginc sozleri, farklı ve yeni soundlar iceren muziğiyle Turk pop muziğini alternatif bir anlayışla tanıştırdı.
Reklamcılıkla muzikal calışmalarını bir arada yuruten şarkıcı, bir yıl aradan sonra dinleyiciyle buluşan ikinci albumu Nil FM ’i cıkardı. Butun Kızlar Toplandık, Gitme Yoksa… , Akbaba, Bronzlaşmak ve Ben Aptal mıyım gibi hitlerin cıktığı album, Nil ’in muzikal acıdan daha fazla olgunlaştığının gostergesi niteliğindeydi. Albumunde ceşitli markalar icin yazdığı reklam jingle ’larına da yer veren şarkıcı ozellikle “Cocuk da Yaparım Kariyer de” ile dikkat cekti.
Nil Karaibrahimgil, 2006 yılında 3. studyo albumu Tek Taşımı Kendim Aldım ’ı yayınladı. Hayatı karikaturuze ettiği şarkıları, eğlenceli sounduyla bilinen stilinin biraz daha dışına cıkarak muzikalite anlamında da geliştiğini gosteren şarkıcı, yine başarılı bir seyir izlemeye devam etti. Pırlanta isimli şarkısını unlu yonetmen Ferzan Ozpetek, Saturno Contro filminde kullandı ve Karaibrahimgil, Organize İşler icin yaptığı film muziklerine Omer Faruk Sorak ’ın yonetmenliğini yaptığı Sınav filmi icin yazdığı Yaş 18 ’i de ekledi.
25 Şubat 2007 tarihinde daha once Nelly Furtado, Tom Jones gibi dunyaca tanınmış muzisyenlerin sahne aldığı Londra ’nın unlu muzik klubu Carling Academy Islington ’da konser veren şarkıcı unlu muzisyen Natasha Atlas ’la duet de yapmıştır.
21 Ocak 2010 tarihinde Sertab Erener'in kardeşi Serdar Erener ile Nil Nehri kıyısında yapılan duğunle evlendi. Aziz Arif (d. 3 Mayıs 2014) adında bir oğlu vardır.
Albumleri :
2002 - Nil Dunyası
2004 - Nil FM
2006 - Tek Taşımı Kendim Aldım
2006 - Sınav OST (Yaş 18, Havuz Problemi, Ruzgar) (Konuk şarkıcı)
2009 - Nil Kıyısında
2011 - Hakkında Her Şeyi Duymak İstiyorum (Single)
2012 - Ben Buraya Cıplak Geldim
2014 - Kanatlarım Var Ruhumda (Single)
2014 - Hadi İnşallah (Single)
Kitapları :
2011 - Nil'in Kelebekleri
2015 - Kelebeğin Hayat Sırları
Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :
2011 - Yalan Dunya 1. Sezon (Konuk Oyuncu)(TV Dizisi)
2008 - A.R.O.G (Mimi) (Sinema Filmi)
2007 - Avrupa Yakası 4. Sezon (Bolum oyuncusu) (TV Dizisi)
Muzik : 2014 - Hadi İnşallah (Sinema Filmi)
2011 - 2012 - Yalan Dunya 2. Sezon (TV Dizisi)
2006 - Kızlar Yurdu(TV Dizisi)
Muzik ekibi :
2011 - Pazarları Hic Sevmem (Şarkılar) (Sinema Filmi)
2000 - Komser Şekspir (Şarkılar) (Sinema Filmi)