Her iyiliğin karşılığını bulduğunu somut orneklerle goruyoruz. Sosyal medyanın gucu sağ olsun, medyanın yetemediği bircok bilgiye anlık olarak onun sayesinde ulaşabiliyoruz. Bu vesileyle perde arkasında kalmış, gizli kahramanlar gun yuzune cıkabiliyor ve bizlere de onlardan bahsedebilme şansı doğuyor. Salı gunu Manchester ’da yaşanan patlamada yaralara umut olan bir kahramanın yardım cabaları sosyal medyanın ve İngiltere ’nin ileri gelenlerinin dikkatlerinden kacmadı.
Gectiğimiz Salı Manchester ’da gercekleşen patlamada bir kahraman edasıyla yaralılara yardım eden evsizin adı Stephen Jones.
Stephen patlama olduğunu duyar duymaz cevreden korkup uzaklaşmak yerine aksine olay yerinin icine daldı.
Kahraman ve cesur Stephen patlamadaki gurultunun havai fişek olduğunu sandı.
“Once bir patlama oldu, bunun bir tur havai fişek olduğunu duşundum ve sonra buyuk bir patlama oldu. Sadece ruzgÂrı hissettim ve sonra herkes cığlık atmaya başladı. Ben ve arkadaşım kalktık ve koşmaya başladık, neler olduğunu fark ettiğimizde, tum kadınlar ve cocuklar kanlar icinde bağırıyorlardı.”
Kahraman bomba patladıktan sonra cocukların vucutlarına saplanmış civileri nasıl soktuğunu kısaca anlattı.
Olayın bir teror saldırısı olduğunu anladığı anda soluğu hızlı bir şekilde alandaki yaralı ve olu insanların yanında aldı.
Bu koca yurekli adamın boylesine onemli ve kritik bir anda gosterdiği caba başkaları tarafından da fark edildi.
Elbette yardım cabaları karşılığını buldu.
İngiliz Premier Ligi kulubunun West Ham United ’ın ortak başkanı David Sullivan Stephen ’ın bu başarı ve yardım severliği karşılığında kendisine bir iş teklifi ve 6 ay kira odemeden oturabileceği bir ev fırsatı sundu.
“İyilik kendi karşılığını bulur, doner sahibine geri gelir.”
Kahramanca eylemleri karşılığında internet uzerinden bir kadının yardım bağışı kampanyası başlatması sonucu bu evsiz adam icin 18.690 pound(yaklaşık 87 bin Turk Lirası) kadar para toplandı.
Jones ’un takdir goren cabası, Manchester ’da giderek artan evsiz vatandaşlar sorunu uzerinde bir ışık sactı. Yeni secilen Manchester Belediye Başkanı Andy Burnham maaşının % 15 ’ini evsiz bir hayır kurumuna bağışta bulunacağına soz verdi.
Dunyada olan tum kotu şeylerin karşısında umudu besleten yardım sever ve cesur Stephen ’ın bu girişimi dunyada iyi insanların var olduğunun en guclu gostergesi.
Kaynak; 1, 2, 3,