Bir babanın evladı icin her şeyi yapabileceği tartışmasız bir konu. Bazı babalar evlatlarının hayatları icin ellerinden gelen her şeyi yapıp kendilerinden odun verebiliyorlar. Onların yanında evlatlarının kredileri sonsuzdur.
İşte o babalardan biri olan 47 yaşındaki Ayhan Yaşar, Kocaeli ’nin Kandıra ilcesinde ortaokula giden ‘Spina Bifida ’ (ayrık veya acık omurga) hastası 15 yaşındaki oğlu Sezer Yaşar ’ın eğitimini tamamlayabilmesi icin 4 yıldır cocuğunun okulunda hademelik yapıyor.
Kocaeli ’de Kandıra ilcesinde yaşayan Ayhan Yaşar, uzun yıllar inşaat işlerinde sıva ustası olarak calıştı.
Ayhan Yaşar ’ın yarım omurluk hayatı aynı rutinde devam ederken ‘Spina Bifida ’ hastası olarak dunyaya gelen ikinci cocuğu Sezer ’le hayatı bir anda değişti
Yurumekte zorluk ceken oğlunu kucağında taşıyan baba, eşinin de bel fıtığı olması nedeniyle hayatını cocuğuna adadı ve 4 yıl once işini bıraktı.
Mesleğini bırakmasının ardından maddi zorluklar yaşayan baba Ayhan Yaşar, oğlunun TEOG sınavından başarılı sonuclar almasının mutluluğunu yaşıyor.
Ayhan Yaşar oğlu Sezer ’le ilgili yaşadıkları sureci bu şekilde anlatıyor; “Sezer ’i o zaman annesi alıp bebek arabasıyla okula getiriyordu. Onun getiremediği zamanlarda ben traktorumuzle getiriyordum.”
“Sınıfı ikinci katta olduğu icin eşimin cıkarması gerekiyordu. Sonra eşim zorlanmaya başladı, bel fıtığı rahatsızlığı da vardı. Cocuğumun eğitimine devam edebilmesi icin okula hademe olarak calışmak icin muracaat ettim.”
“Bir yıl hademe olarak calıştıktan sonra zar zor bir araba aldık. 4 yıldır sozleşmeli hademe olarak calışıyorum.”
Babasının fedakarlığını anlatan Sezer ise “Babamın, okulumda calışması benim okumam icin daha yararlı cunku bir guven hissediyorum, mesela kutuphaneye gitmem gerekiyor, babam beni kucağına alıp goturebiliyor.” diyor.
Okumak isteyen Sezer; “Şu anki hedefim İzmit ’te ya da şehir dışında okumak, Kandıra gibi kucuk bir yerde okumak icin bu puanları kazanmadım.”
Umuyoruz Sezer ve Yaşar ailesi gerekli desteği alırlar ve istedikleri guzel yerlere ulaşırlar?
Kaynak: 1