Nihat Ozdemir Biyografisi Limak Holding ’in yonetim kurulu başkanı. Nihat Ozdemir, 5 Nisan 1950 tarihinde aslen Bitlisli olan bir ailenin cocuğu olarak Diyarbakır ’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve liseyi Diyarbakır ’da okudu. 1967 yılında Ankara ’ya gelerek universiteye başladı. Gazi Universitesi Muhendislik Mimarlık Akademisi'nden makine yuksek muhendisi olarak mezun oldu. Mezun olduktan sonra da aynı okuldan arkadaşı Sezai Bacaksız ile beraber asistan olarak aynı okulda calışmaya başladılar. Sonra da Birlikte 1973-1975 yıllarında Ege Universitesi ’ne gidip birlikte Endustri Bolumunde master yapıp asistanlığa devam etti. O yıllarda birlikte Limak Holding ’in temelini kurmuşlardır.

Nihat Ozdemir, Limak Holding ’in Sezai Bacaksız ile kurucu ortağıdır. 1976 yılında LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kurmuş; Turkiye ’nin onde gelen resmi ve ozel kuruluşlarının Baraj, Sulama Tesisleri, Boru Hatları, Arıtma Tesisleri, Yollar ve Anahtar Teslimi Fabrika işlerini zamanından once ustun kalite ile tamamlamış ve artan bir yoğunlukla yeni işlerin yapımını ustlenmiştir. LİMAK ’ın faaliyet alanını sadece inşaat taahhudu ile sınırlamamış, yetişmiş insan gucunu, Enerji, Turizm, Cimento ve Gıda sektorlerine de taşımıştır. 90 lı yıllarda Ankara sanayi odası meclis başkanlığı gorevinde bulundu. 1995-96 yıllarında Ali Şen (spor adamı) ile birlikte Fenerbahce yonetimine girdi. 2000 yılından itibaren de Aziz Yıldırım ile birlikte calışmaya başladı.
Limak Şirketler Grubu; 1995 ’te turizm, 1997 ’de enerji, 2000 ’de cimento sektorleravalimanı işletme sektorune adım attı. Aynı yıl Limkon Konsantre Meyve Suyu Tesisleri ’ni acarak gıda sektorunde yeni bir başlangıc yaptı. Bulunduğu sektorlerde surdurulebilir buyume stratejisiyle on sıralarda yer almayı hedefledi. Enerji uretiminin yanına 2010 yılında enerji dağıtımı ve enerji ticareti alanlarını ekledi. 2011 yılında devir aldığı İskenderun Limanı ’yla liman işletmeciliği sektorune girdi.
Halen LİMAK Holding ’in Yonetim Kurulu Başkanı olan Nihat OZDEMİR aynı zamanda Fenerbahce Spor Kulubunun eski 2.Başkanıdır.
Turkiye Muteahhitler Birliği ’nin Başkanlığı ’nı da yapmış olan Nihat Ozdemir, İstanbul Sabiha Gokcen Havaalanı'nın hissedarıdır.
Nihat Ozdemir, Gulseren Ozdemir ile evlidir. Batuhan Ozdemir adında oğlu ve Ebru Ozdemir adında kızı vardır.
Limak Holding ’in Donum Noktaları :
1976 - Limak İnşaat kuruldu.
1981 - Limsan İnşaat kuruldu.
1995 - Turizm Sektorune giriş. Arcadia Hotel hizmete girdi.
1997 - Enerji sektorune giriş.
1998 - Limra Hotel hizmete girdi.
2000 - Limak Holding kuruldu.
2000 - Cimento sektorune giriş. Siiirt Kurtalan Cimento satın alındı.
2001 - Cal HES uretimine başladı.
2002 - Limak Atlantis Hotel hizmete girdi.
2003 - Pamuk HES serbest uretici olarak elektrik uretmeye başladı.
2003 - Ozelleştirme: Limak, Nurol, Ozaltın, Tutsab konsorsiyumu Tekel ’in alkollu icecekler bolumu satın aldı.
2004 - Mey İcki A.Ş. kuruldu.
2005 - Seyrantepe HES yatırımı başladı.
2006 - Gaziantep Cimento Fabrikası satın alındı.
2006 - Ergani Cimento Fabrikası satın alındı.
2006 - Mey İcki A.Ş. ’deki hisselerin tamamı TPG ’ye satıldı.
2006 - Havacılık Sektorune giriş. Limak Havacılık kuruldu.
2006 - Limak Ambassadore Otel hizmete girdi.
2006 - Limak Lara Otel hizmete girdi.
2007 - Şanlıurfa Cimento Fabrikası satın alındı.
2008 - İstanbul Sabiha Gokcen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. kuruldu.
2008 - Seyrantepe HES uretime başladı.
2008 - Bitlis Cimento Tesisi hizmete girdi.
2008 - Limak-GMR-Malaysia Airports konsorsiyumu İstanbul Sabiha Gokcen Uluslararası Havaalanı ’nı devraldı. 2008 - Limkon Konsantre Meyve Suyu Tesisleri hizmete girdi.
2009 - İstanbul Sabiha Gokcen Uluslararası Havalimanı yeni dış hatlar terminali hizmete girdi.
2009 - Mardin Cimento Fabrikası uretime başladı.
2009 - Uzuncayır Barajı ve HES uretime başladı.
2010 - UEDAŞ ve CEDAŞ ile Elektrik Dağıtım Sektorune giriş.
2010 - Yalova Termal Butik Otel hizmete girdi.
2011 - Limak Eurasia Hotel hizmete girdi.
2011 - Limak-GMR OGG, Kahire Uluslararası Havalimanı Terminal 2 projesi ihalesini kazandı.
2011 - Set Cimento Limak Cimento Grubuna katıldı.
2011 - Alkumru Barajı ve HES devreye girdi.
2011 - Limak, Priştina Havalimanı ’nı devraldı.
2011 - İskenderun Limanı Limak ’a devredildi.
2012 - Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi ozelleştirme ihalesini Limak-Calık ortaklığı kazandı.
2012 - Akdeniz Elektrik Dağıtım ozelleştirme ihalesini Limak-Cengiz-Kolin konsorsiyumu kazandı.
2012 - Boğazici Elektrik Dağıtım ozelleştirme ihalesini Limak-Cengiz-Kolin konsorsiyumu kazandı.
2013 - Ege Cimento, Limak Cimento Grubu ’na katıldı.
2013 - Boğazici EDAŞ Limak-Cengiz-Kolin konsorsiyumu tarafından devralındı.
2013 - Akdeniz EDAŞ Limak-Cengiz-Kolin konsorsiyumu tarafından devralındı.
2013 - Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi Limak-Calık ortaklığı tarafından devralındı.
2013 - İstanbul Yeni Havalimanı ihalesini Limak ’ın dahil olduğu OGG kazandı ve Uygulama Sozleşmesi imzalandı.
2013 - Hamitabat Doğal Gaz Kombine Cevrim Santrali ozelleştirme ihalesi kazanılarak, Limak tarafından devralındı.
2013 - Priştina Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası hizmete girdi.
2013 - Kirazlık Regulatoru ve HES işletmeye alındı.
2013 - Tatar Barajı ve HES işletmeye alındı.
2013 - Ankara Hızlı Tren Garı projesi başladı.
2014 - Limak Cimento, Fildişi Sahili ’nde yeni tesis kurmak uzere Afrikbat ile yatırım anlaşması imzaladı. Mozambik ’te yatırım calışmalarını başlattı.
2014 - Kemerkoy ve Yenikoy termik santralleri Limak-IC İctaş Ortaklığı tarafından devralındı.
2014 - Hamitabat Doğal Gaz Kombine Cevrim Santrali ’nin yuzde 25 ’i icin InfraMed ile ortaklık anlaşması imzalandı