İstanbul Pendik ’te Melisa Sağlam isimli genc kıza bir minibuste Ramazan ayında mini etek giydiği gerekcesiyle Ercan Kızılateş isimli bir saldırgan durduk yere saldırdı. İğrenc saldırıya verilen tepki nedeniyle saldırgan Ercan Kızılateş gozaltına alındı ancak daha sonra serbest bırakıldı! Bu korkunc ve ofke uyandıran olayın goruntulerine BirGun gazetesi ulaştı.
21 yaşındaki universite oğrencisi Asena Melisa Sağlam, İstanbul Pendik ’te bir minibuste şort giydiği gerekcesiyle durduk yere yumruklu saldırıya uğradı.
Yaşanan saldırı sonrasında gozaltına alınan ve kısa şort giydi diye genc kıza yumruk atan saldırgan Ercan Kızılateş serbest bırakıldı. Ramazanda mini etek giydiği gerekcesiyle Melisa Sağlam'a saldıran ve serbest bırakılan sapık ERCAN KIZILATEŞ'i gormeyen kalmasın! pic.twitter.com/amrRNVNcqe
— Fatih Mehmet Macoglu (@KomunistMacogLu) June 19, 2017
Kızılateş polise verdiği ifadesinde gercekleştirdiği saldırıyı tahrik oldum diye savundu. “Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor” diyen Kızılateş bu ifadelerinin ardından bir de Sağlam ’dan şikayetci olduğunu soyledi.
Pendik Devlet Hastanesi ’nden darp raporu alan 21 yaşındaki oğrenci Asena Melisa Sağlam, yumruk atmadan once de saldırganın kendisini sozleriyle taciz ettiğini ve “boyle giyinmeye utanmıyor musun?” gibi laflar soylediğini paylaştı.
“Yardım beklememe rağmen kimse gelmedi” diyen Melisa Sağlam olayın yaşandığı sırada arkasını donup saldırı anını izleyen minibus şoforunun de daha sonra “seni korumak zorunda mıyım?” dediğini soyledi.
Melisa Sağlam “Benim istediğim tek şey saldırganın ceza alması. Kadınlara yapılan saldırılara ya izin veriliyor ya da az ceza veriliyor. Buradan cesaret alıp saldırıyorlar” diyerek tum kadınların ortak goruşunu dile getirdi.
Nar Kadın Dayanışması Melisa Sağlam ’a destek icin Kartal Adliyesi onunde “Kız kardeşimiz Melisa ’nın maruz kaldığı şiddetin, davasının takipcisi olacağız. Kadın dayanışmasından aldığımız guc ile kadın duşmanlarının peşindeyiz” diye acıklamada bulundu.
Bu iğrenc olayın videosunu aşağıdan seyredebilirsiniz: İstanbul Pendik'te bir minibuste, genc kızın şort giydi diye saldırıya uğradığı anın goruntuleri ortaya cıktı. https://t.co/Vhbf4aqOR2 pic.twitter.com/2LbXZd59RX
— Hurriyet.com.tr (@Hurriyet) June 21, 2017