Evet biliyorum bu olaylar yaklaşık 2 hafta once yaşandı ancak hÂl gundemde olan bir konu olduğu icin bir makale yazmak istedim. Ayrıca ne demişler: Gec olsun, guc olmasın. Hadi başlayalım. Yapay zeka konusunda onde gelen isimlerden birisi olan Geoffrey Hinton, ("Yapay zekanın babası" olarak da tasvir edilir.) Teknoloji devi Google'dan ayrıldıktan beri yapay zekaların tehlikeleri hakkında konuşmalar yaptı. Kendisi chatbotların yanii sohbet robotlarının insanlardan daha zeki olabileceklerini soyluyor. Şu şekilde soyluyor: "Şu anda, bildiğim kadarıyla bizden daha zeki değiller ama yakında olacaklar." ayrıca yapay zeka konusunda klasikleşmiş bir laf olan "Kotu insanların yapay zeka ile kotu işler yapması" sozunude surekli vurgu yapıyor. Mesela "Putin'in eline yapay zeka destekli robotların gectiğini duşunun, bu daha fazla guc demektir." gibi orneklerde vermeyi unutmuyor. "Bu teknolojinin cok buyuk bir avantajı var ancak yapay zeka guvenliği ile ilgili yatırımların coğalması gerekiyor." Diyor. Kesin bir bilgi olmasa da ve pek sanmasam da bazı Turk kaynaklarda kendisinin "Google'da calıştığım icin pişmanım" dediği soyleniyor. Bu yazdıklarımı 2 hafta once BBC ile yaptığı roportajda soyledi. Şu an da aratırsanız bununla ilgili 1-2-3 gun once yapılmış haberlere denk gelebilirsiniz. Yanii konu hala taze. Hinton'a tamamen olmamakla beraber katıldığımı soylemek istiyorum. Yapay zeka guvenliği konusundaki yatırımların artması ile ilgili sozu haric.

Makalemde herhangi bir "kopyala-yapıştır" unsuru yoktur. Ayrıca tamamen kendi cevirilerimdir.
Geoffrey Hinton'un BBC ile yaptığı roportajın ozetinin yazıldığı web sayfası
Geoffrey Hinton'un BBC ile yaptığı roportajında soyledikleri icin yapılan haber