Son senelerde en cok konuşlan isimlerden biri Şeyma Subaşı. Ne giyse ne yese nereye gitse adeta olay oluyor. Bu kadar merak edilen bir isim gazeteye roportaj verir de konuşulmaz mı? Roportajda verdiği detaylar ve anlattıkları Ahmet Hakan tarafından eleştirildi ve adeta sozlu bir savaş başladı. Tabi ki olay Twitter ’da da fazlaca konuşuldu.
?
1. Şeyma Subaşı ve Ahmet Hakan arasındaki atışma Şeyma Subaşı ’nın Onur Başturk ’le yaptığı roportajla başladı.
Roportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
2. Ahmet Hakan roportajdan bir gun sonraki koşe yazısında Şeyma Subaşı ’nın soylediklerini sert bir dille eleştirdi.
”BİZİM gazetede yayınlanan Şeyma Subaşı roportajına bayıldım.
*
– İki de bir “Okey ’im” demesi…
– “Namaz kılarken cok ağladım, şu an tabii bu sosyallikte kılamıyorum” diye yakınması…
– Ne iş yapıyorsun sorusuna bir turlu cevap verememesi…
– Her cumleye “ya” diye başlaması.
– “Banka hesabı” yerine “Account” demesi…
– “No way” diye unleme yapması…
Falan…
Oyle efso bir roportaj ki…
Sinir bile olamıyorsun.
Ne sinir olması!
Basbayağı eğleniyorsun işte.”
Yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
3. Şeyma Subaşı ’nın roportajda soyledikleri, kullandığı İngilizce kelimeler Ahmet Hakan ’ın eleştirdikleri arasındaydı. Şeyma Subaşı eleştiri uzerine Ahmet Hakan ’a Instagram ’dan cevap verdi.
Ahmet hakan'a cevap; Ahmet Bey bugunku yazınızda benden bahsetmişsiniz ve aklınızca beni kucuk gormuşsunuz…. Neden?? Ne yapmışım? Değer verdiğim Hurriyet gazetesinin, değer verdiğim sizin gibi bir koşe yazarının roportaj teklifini kabul etmiş, sorularına icten cevaplar vermişim….. Bu arada da bazı cevaplarımda Turkce yerine İngilizce kelimler kullanmışım, ara sıra da "ya" diyerek cumleler başlamışım! Ahmet Bey de bana sinir bile olamamış, hatta pek eğlenmiş… Ne kadar başkasını kucuk goren ve kibirli bir tavır…. Ahmet Bey, eğer bu yazınızı beni eleştirmek icin yazdıysanız, alay etmenize gerek yoktu. Sizce insanların birbirlerinin maddi imkanlarıyla, eğitimleriyle uluorta alay etmeleri, birbirlerini aşağılamaları normal mi? Daha doğrusu, iyi insanlar bunları yapar mı? Ramazan ayında icki ictiğiniz icin size saldıranlara "Size ne? Kime ne" diye cevap vermiştiniz. Ben de, iki sayfalık roportajdan bazı cumleleri secip, beni karalama cabanıza musadenizle aynı cevabı veriyorum: "Size ne???????? Kime ne?????????? Ama eminim kendinizce mantıklı sebepleriniz vardir , ben yine de size sevgilerimi yolluyorum ? Başarılar Ahmet bey??
Seyma Subasi (@seymasubasi)'in paylaştığı bir gonderi (27 Haz 2017, 01:43 PDT)

4. Ahmet Hakan Şeyma Subaşı ’nın Instagram ’dan yaptığı acıklamaya yine koşe yazısından cevap verdi.
”VERDİĞİN roportajla birazcık eğlendik, azıcık kafa bulduk diye…
Pek bozulmuşsun Şeyma…
Bana verdiğin cevapta “Ben buyum… Sana ne? Kime ne?” falan demişsin.
*
Eğer ben durup dururken senin…
Acıklı mesleksizliğine… Ruh ikizin Acun ’la evlenme bicimine… Her cumlenin başına “Ya” koymana… “No way” deyişine… “Namaz kılamıyorum cunku cok sosyalim” şeklindeki hayli komik izah bicimine… CuretkÂr cahilliğine…
Laf edip eğlenmiş olsaydım.
Yerden goğe kadar haklı olacaktın Şeyma.
*
Ama gel gor ki…
Ortada kocaman bir roportaj var Şeyma.
Konuşmuşsun, acılmışsın, anlatmışsın, cevaplamışsın, “Ey ahali, aha da ben buyum” demişsin, yani lisan-ı hal ile kamuoyuna “Buyurun, beni değerlendirin” demişsin.
E ben de değerlendirdim.
*
Ne yapacaktım yani o roportaj metnine?
Sartre ’ın Nobel ’i ret konuşması muamelesi falan mı cekecektim?
Tabii ki alay edecektim, tabii ki kucumseyecektim, tabii ki kafa bulacaktım.
Cok affedersin ama o roportajla kafa bulmak değil, kafa bulmamak haksızlık olurdu.
*
Son olarak…
Al sana yaşam koclarından yuzlerce dolar bayılarak bile elde edemeyeceğin turden muhim tavsiye:
*
Bundan boyle…
Verdiğin herhangi bir roportajdan dolayı kucumsenir alay edilirsen…
Şunlardan birini yap:
– Ya “El Âlem ne derse desin, hadi hadi hadiii” şarkısını soyle.
– Ya “Meyve veren tree taşlanır” de.
– Ya da “Suskunluğum asaletimdendir” diyerek sessizce kaybol.
*
Oldu mu Şeyma? Okey misin?”
5. Ve tabi ki Şeyma Subaşı ’nın Cevabı gecikmedi…
Ahmet Bey bugunku yazısının da ucte birini bana ayırmış. Ya Ahmet Bey..(pardon yine ya dedim ?) koskoca gazetenin en guzel yerini size vermişler, benden başka yazacak malzeme bulamadınız mı?? Benden buyuksunuz ama ben de size bir kac tavsiye vermek istiyorum. 1) Birini aşağılamaya calışan bir yazı yazıp, cevap alınca hemen "ben ne dedim, eğlendim" diye konuyu saptırmayın. 2) Madem eğlenmek icin alay ediyorsunuz, cevap gelince de sadece gulun gecin. Aynı bana tavsiye ettiğiniz gibi siz yapın işte.. 3) Bana satırlarca tavsiyede bulunacağınıza "suskunluğum asaletimdendir" deyip gecin. ??
Seyma Subasi (@seymasubasi)'in paylaştığı bir gonderi (29 Haz 2017, 01:57 PDT)

6. Artık sular duruldu derken Ahmet Hakan herkesi şaşırtarak bugunku koşe yazısında bahsettiği Adalet Yuruyuşu ’ne gelen tepkileri anlayamaması uzerine yazarken konuya Şeyma Subaşı ’nı da dahil etti
“ADALET Yuruyuşu”ne bakıyoruz:
*
– Kavga yok.
– Kamu mallarına zarar verme yok.
– Taş yok.
– Sopa yok.
– Yakma yok.
– Yıkma yok.
– Vurma yok.
– Kırma yok.
– Germe yok.
– Ofke yok.
*
Yani sonucta…
Sivil, barışcıl ve zararsız bir eylem…
*
Fakat gel gor ki…
İktidar sahipleri…
Acayip rahatsızlar, super keyifsizler, sonsuz kızgınlar.
*
Neden acaba?
Neden? Neden? Neden?
*
Ben anlamıyorum bunun nedenini.
Anlayamıyorum.
Anlayabilenler, bu işi bana Şeyma ’nın anlayacağı bir şekilde anlatabilir mi?”

Ahmet Hakan ’ın koşe yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
7. Her seferinde artık cevap vermezler birbirlerine derken Şeyma Subaşı bu eleştirinin altında kalmadı ve bu defa Instagram hikayesinden cevap verdi. Bu defa cevabı ağırdı.
8. Bu kadar atışmadan sonra sosyal medyadan tepkiler gecikmedi. İşte Twitter ’da konuyla ilgili konuşulanlar Ahmet hakan şeyma subaşi atismasi cok tatli ama şeyma hep gol atiyor
— hep cok haklıyım (@Nickemel) July 3, 2017
9. Şeyma Subaşı cıkıp Ahmet Hakan'ı falan eleştiriyor cidden cok ilginc bi ulke burası
— Seda Sav (@savseda) July 3, 2017
10. https://twitter.com/osmnycee/status/881802201001320449
11. allah aşkına ahmet hakan şeyma subaşı kavgasına bakın bdlskfiskdşsls ahmet hakan şeymaya cahil mesleksiz demiş okadar haklı kii hdkshdksks
— ?Meyşa (@seymij) July 3, 2017
12. https://twitter.com/hikmetpoyraz3/status/881793049701093376
13. https://twitter.com/lkimKaya/status/881782392339517440
14. Bu ulkenin başına gelen en sacma şey Şeyma Subaşı'nın kendisi bile değil Ahmet Hakan'la aralarındaki polemik.
— Zeynep Ozbaran (@ozbaranzeynep) July 3, 2017
15. Ahahahahah aldın mı cevabını Ahmet? Valla ben de uzun zamandır ilk defa Ahmet Hakan okudum. Şeyma haklı. pic.twitter.com/l8mJD34H0H
— Sanem Bahcekapılı (@talkingmia) July 3, 2017