Hayatta hicbir şeyin imkansız olmadığına inanmak hepimiz icin zor. Kurduğumuz hayallerin genelde imkansız olduğunu duşunur ve sadece şuan yaşadığımız hayatın bize sunduğu imkanlar cercevesinde hayal kurarız coğu zaman. İbrahim Baylan ise doğduğu yer olan Mardin ’de elektrik yokken şuan İsvec ’te Enerji Bakanı. Onun hikayesini okuduktan sonra belki de bazı şeylerin imkansız olmadığını duşunmeye başlayabiliriz…
15 Mart 1972 ’de Mardin ’in Barıştepe Koyu ’nde doğan İbrahim Baylan, Suryani bir ailenin cocuğu.
Baylan ’ın cocukluğunun gectiği Mardin ’de o donemde elektrik yoktu. Hatta İstanbul ’da bulunan modern hicbir şeye erişimleri yoktu.
1980 darbesi sonrası o zamanlar 11 yaşında olan İbrahim Baylan ve ailesi İsvec ’e goc etti.
O zamanlarda İsvec ’in refah seviyesi cok yuksekti. Dil ve yaşama alışmak zor olsa da zamanla uyum sağladı ve iyi bir eğitim aldı.
2004-2006 yılları arasında Eğitim Bakanlığı yapan Baylan, 2014-2016 yılları arasında ise Enerji Bakanlığı gorevini ustlendi.
2016 ’da İsvec Hukumeti ’nde yeni atamalar yapıldı ve İbrahim Baylan Enerji Bakanlığı ’nın yanı sıra bakanlıklar arası koordinasyondan sorumlu Koordinasyon Bakanı olarak atandı.
İsvec ’te bircok başarılı proje yuruten Baylan, elektrik uretiminin %40 ’ının evsel atıklardan sağlandığını ve yeterli olmadığı icin cop ithal edildiğini soyluyor.
Goc ettiği tarihten 30 yıl sonra ilk kez sonra Uluslararası Akıllı Şebekeler Kongresi icin İstanbul ’a geldi
Hurriyet Gazetesi ’ne verdiği roportajda birisi cıkıp da ‘30 yıl sonra bu ulkeden enerji bakanı olarak Turkiye ’ye gelip, akıllı şebekeler hakkında konuşacaksın ’ deseydi, “Tabii, tabii” derdim” diyor.
Ayrıca İbrahim Baylan, cocukluğunda elektriğin bulunmadığı Mardin ’de şu an internet ve bircok imkan bulunduğu icin cok mutlu olduğunu soyluyor.
Kaynak; 1 2 3 4