Neslihan Yargıcı Biyografisi Moda Tasarımcısı 90 ’lı yıllarda kariyeri kadar, duzenlediği cılgın partilerle de basının gundeminde kaldı, siyahların kadını olarak anıldı.
Neslihan Yargıcı, 12 Aralık 1952 tarihinde istanbul, Beşiktaş ’da oturan bir ailenin kocaman bahceli bir konağında tek cocuğu olarak Zeynep Kamil Hastanesi'nde doğmuştur. Her Zeynep Kamil ’de doğan kız cocuk gibi bir ismi de ‘Zeynep ’ olmuştur. Tam adı Eyyube Zeynep Neslihan Yargıcı ’dır. Annesinin adı Selma Yargıcı, babasının adı Kasım Yargıcı ’dır. Aslen Merzifon kokenlidir. İlkokula Barbaros İlkokulu'na başladı. Okula başladığı yıl, İstanbul Belediye Konservatuarı keman bolumune girdi ve ilkokulu suresince 5 yıl eğitim gordu.
İlkokuldan mezun olduktan sonra Saint Benoit Fransız okulunu kazandı ve boylece Fransızca eğitimi almaya başladı. Ortaokul ve Liseyi burada okuyup mezun olduktan sonra İngilizce oğrenmek icin iki yıl Londra ’da kaldıktan sonra babası Kasım Yargıcı ’nın Milliyet Gazetesi Londra muhabiri olması nedeni ile Londra ’da kalmaya devam eder. 1973 yılında Paris ’de bir moda okuluna kayıt olarak Paris ’e gitti.
Genclik cağında iken anne babası boşandı. Moda eğitimimi Fransa'nın başşehri Paris ’de ESMOD moda okulunda 3 yıl boyunca modelist ve stilist eğitimi aldı. Okulun ardından Turkiye ’ye donduğu bir donemde aklı sinema ve tiyatrodaydı. Columbia Pictures yapımı Tony Curtis, Charles Bronson, Fikret Hakan, Salih Guney gibi unlulerin yer aldığı ve Turkiye ’de cekilen bir filmde minik bir rol aldı. Daha sonra Kadir İnanır ile bir başka filmde oynadı. Fakat Paris ve moda ağır basınca, Paris ’te yaşamaya karar verdi.

Kısa suren modellik kariyerinin ardından moda dunyasına adım attı. Moda dunyasına profesyonel olarak adım atmadan once Vakko, Zeki Triko, Vural Gokcaylı, dekendi defilelerinde podyuma cıktı ve kendi kreasyonlarına fotomodellik yaptı. 80 ’li yılların sonunda populer olan tiyatroda defile modasını başlattı. Tiyatroya olan tutkusu onu, yeni bir tarzda defile sunmaya yoneltti. Tiyatro-Miyatro Defile-Mefile Ferhan Şensoy Kucuk Sahne'de, hem oynadı, hem modellerini sundu. İlk defilesi 1983 yılında Paris ’te yaptığı deri ve guderi abiye giysilerden oluşmaktaydı. Paris ’te ilk defa, deriden uzun elbise koleksiyonu ile dikkatleri uzerine cekti. istanbul ’da yaptığı ilk defilesi Vizon Show organizasyonunda gercekleştirildi. Podyumda Ramazan davulu eşliğinde gercekleşen Vizon Show ’un teması; kara carşafın gece kıyafetine donuşmesi gibi son derece iddialıydı ve 1 sene sonra başka bir Vizon Show organizasyonunda Neslihan Yargıcı mevlevi giysilerinden esinlenerek ve kudum eşliğinde aynı zamanda Mevlevi giysilerinden esinlenerek bir ilke daha imza atmıştı.
Neslihan Yargıcı, 1988 yılında Atıf Yılmaz ’ın yonettiği “Arkadaşım Şeytan” adlı sinema filminin kostumlerini tasarladı. Haldun Dormen tarafından sahnelenen Necati Cumalı ’nın “Her Evde Hır Var” adlı oyununun ve 1995 yılında Yılmaz Erdoğan'ın ilk oyunu “Oto Gargara”nın kostumlerini hazırladı. 1987 yılında Hulya Avşar ’ın “Ziyaret” adlı filminde kullandığı giysi ve aksesuarlarda da onun imzası vardır.
Babasının Kasım 1989 ayındaki vefatından ardından, onun buharlı tren merakından esinlenerek, onun anısına Haydarpaşa Garı'nda hafızalara kazınan bir defile yaptı. Ve takip eden zaman icerisinde; İhracatcılar Birliği ile Turkiye ’yi temsilen New York, Tokyo, Johannesburg, Atina, Tel Aviv, Baku, Munih, Dubai, Dusseldorf ve Osaka'da defilelere katıldı.
90 ’lı yıllarda kariyeri kadar, duzenlediği cılgın partilerle de basının gundeminde kaldı, siyahların kadını olarak anıldı.
Genclik ve Spor Genel Mudurluğu icin sporcu kafile giysilerini hazırladı ve 1991 yılında Atina ’da gercekleşen 11. Akdeniz Olimpiyat Oyunları sposi Başkanı Tevfik Sarpkaya tarafından teşekkur belgesi verildi.
90 ’lı yıllarda patlayan Turk pop muzik sanatcılarına imaj danışmanlığı yaptı. Turkiye ’deki ilk profesyonel imaj calışmalarını başlatan isim olan Neslihan Yargıcı, Seden Gurel ’i “Beyaz Şapkalı Kız” olarak akıllara kazıdı, cocuklar icin hazırlanmış o donemde populer olan Seden Gurel ’in soylediği “Bum Bum” adlı şarkısının klibinde cocuklara imaj ve klibin gorsel yonetmenliğini yaptı.
Şarkıcı “Bendeniz” olarak bildiğimiz Deniz Celik'e “Bendeniz” ismini vermiştir ve kendisine tasarladığı farklı kıyafetlerle “Abajur Kız” olarak tanınmasını ve akıllarda yer etmesini sağlamıştır.
Sezen Aksu'nun bir donem stil ve imaj calışmalarını gercekleştiren Neslihan Yargıcı aynı zamanda birlikte hazırladıkları “Oba Show”da Harun Kolcak, Aykut Gurel, Onno Tunc, Uğur Yucel gibi doneme damgasını vuran isimlerle Turkiye ’de yeni bir konsept olan şov programını gercekleştirdiler. İzmir Mogambo ’da ve daha sonra Efendi gece kulubunde beraber sahne alarak Turkiye ’de ses getiren şovlara imza atmışlardır.
1992 yılında Sertab Erener ’in cıkış parcası Sakin Ol ’un klibinde Sezen Aksu ve Uzay Heparı ile birlikte oynadı.
Polis giysileri tasarımları, motorlu arac kullanan polislerin yani “Yunus”ların giysilerinin tasarımlarını ve Trafik Polislerinin giydiği yağmurlukların tasarımlarını yaptı. Rothmans, Malboro, Dunhill sigaraları promosyon giysileri tasarımları yaptı.
Vog Bali corapları, Pirelli, Pereja, Mintax, Eros, Tuborg, Efes Pilsen, Milliyet gazetesi promosyon cekimi, Pierre Balmain vs. gibi markaların reklam filmlerinde oynadı.
1990 ve 1992'de Hey Girl dergisi tarafından yılın modacısı secildi. Gelişim Yayınları'nda calıştı. Kadınca dergisinde yurtici, yurt dışı ceşitli roportajlar yaptı. İlk moda dergisini cıkarttı “Kadınca Moda” Vizon dergisinde uzun zaman moda editorluğu yaptı. Dergilerde hazırladığı baştan yarat fotoğraflarını televizyona taşıdı. Formatı kendine ait olan “Baştan Yarat” programı cok beğenildi ve yıllarca TV 'de izlenilen moda programlarının da temelini oluşturdu.
1993 yılında Kanal 6 ’da “Beni Baştan Yarat” isimli bir programın sunuculuğunu yaptı. Yine 1993 yılında Kanal 6 ’da “İşte Muzik İşte Eğlence” programında konuklarını ağırlamaya başladı, bir yandan da “Dukkan-Dukkan” adlı mağazaları oldukca sukse yaparak şubeleri İzmir, Mersin, Bursa, Antalya yayılmaya devam etti. 1996 yılında modayı bıraktığını acıkladı.
Yargıcı mağazalarının sahibi olan Emir Yargıcı kuzenidir.
1998-2012 yılları arasında AR-SE Moda Okulu'nun ortağı olarak eğitim verdi.
2006 yılında İstanbul ’da yapılan Best Model of The World Yarışmasında Deniz Akkaya, Guzide Duran, Şenay Akay ve Tuğce Guder ile Juri heyetinde oldu.
2011 yılında Medyapım ’ın TNT icin hazırlıklarını surdurduğu sunuculuğunu Gul Golge ’nin yapacağı “Buzda Dans” yarışmasında Neslihan Yargıcı, Onder Bekensir, Yılmaz Morgul, Ceyda Ateş, Gokhan Taşkın, Eda Ozerkan, Seren Serengil, Doğuş ve Celik Erişci gibi isimlerin yarışacakları haberinden sonra henuz ekrana gelmeden iptal edildi.
2016 yılının başında başlayacak olan 5.sezon İşte Benim Stilim Unluler yarışmasında juri koltuğunda Neslihan Yargıcı da oturdu.
Nur Yerlitaş ve Kemal Doğulu ’nun olmadığı bu yeni sezonda İşte Benim Stilim Unluler yarışmasında yine sunuculuğu Oyku Serter yaparken, juri uyeliğini Neslihan Yargıcı, İvana Sert, Hakan Akkaya ve Uğurkan Erez yaptı.
2016 yılında 1 Ocak akşamı TV 8 ekranlarında başlayan İşte Benim Stilim Unluler yarışmasına Neslihan Yargıcı'nın juri olarak katıldığı program 5 Şubat 2016 gecesi yapılan final gecesi ile son buldu. Bu yarışmanın birincisi Gizem Ozdilli olmuştur. 8 Şubat 2016 tarihinde yeni yarışmacılarla yeniden başlayan İşte Benim Stilim yarışmasında juri kadrosunda Neslihan Yargıcı'nın yerine yeniden Nur Yerlitaş getirilmiştir.
Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :
2005 - Kapıları Acmak (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)
2003 - Eyvah Eski Kocam (Figen) (TV Dizisi)
1991 - Varsayalım İsmail (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)
1970 - Paralı Askerler (Sinema Filmi)

Kostum Tasarım :
1988 - Arkadaşım Şeytan (Kostum Tasarım)(Sinema Filmi)
1987 - Ziyaret (Kostum Tasarım)(Sinema Filmi)

Video klip:
1992 - "Sakin Ol" – Sertab Erener