Neslihan Atagul Biyografisi Neslihan Atagul, 20 Ağustos 1992 tarihinde istanbul ’da doğmuştur. Annesi Beyaz Rus, babası Cerkes kokenlidir. Henuz 8 yaşındayken oyuncu olmayı kafasına koymuş. 13 yaşına geldiğinde Neşe Erberk'in sahibi olduğu Erberk Ajans'ın numarasını bulup adresini almış ve annesiyle gidip kaydını yaptırmış. Bir ay sonra da bir reklam filminde oynamış.
Yeditepe Universitesi'nde tiyatro 2006 yılında Yaprak Dokumu dizisinde canlandırdığı Deniz karakteri ile oyunculuk dunyasına adım attı.
2006 yılında ilk uzun metrajlı filmi 'İlk Aşk' da Vahide Gordum, Cetin Tekindor ile birlikte oynadı. Bu filmdeki rolu ile Altın Koza Film Festivalinde Umut Veren Genc Kadın Oyuncu Odulunu aldı.
18 Kasım 2011 tarihinde atv'de yayına başlayan, Mahsun Kırmızıgul'un senaristliğini ve yonetmenliğini yaptığı ilk dizi calışması olan “Hayat Devam Ediyor” adı dizide Neslihan Atagul; Fikret Kuşkan, Menderes Samancılar, Arif Erkin Guzelbeyoğlu gibi ustalarla oynamıştır.
2012 yılında Yeşim Ustaoğlu'nun yazıp, yonettiği, başrollerinde Neslihan Atagul, Ozcan Deniz, Nihal Yalcın ve Barış Hacıhan'ın yer aldığı ve otobuslerin uğradığı bir mola yerinde calışan iki gencin oykusunu anlatan "Araf" filminde, genc oyuncu Neslihan Atagul performansıyla goz doldurdu.
Neslihan Atagul, 2013 yılında Peyami Safa ’nın aynı adlı romanından uyarlanan ve yonetmenliğini Sadullah Celen ’in yaptığı, başrolerini Kadir Doğulu, Yunus Emre Yıldırımer ile paylaştığı "Fatih-Harbiye" adlı televizyon dizisinde oynadı.
2015 yılında senaryosunu Levent Kazak'ın yazdığı, yonetmenliğini Abdullah Oğuz'un yaptığı "Senden Bana Kalan" adlı sinema filminde Ekin Koc ile başrolu paylaşırken, Zeynep Kankonde, Wilma Elles gibi oyuncular da eşlik etmiştir.
Ekim 2015 ayında Star TV'de gosterilmeye başlayan, yonetmenliğini Hilal Saral'ın yaptığı başrollerinde Burak Ozcivit ve Neslihan Atagul'un oynadığı "Kara Sevda" adlı dizide Zerrin Tekindor, Melisa Aslı Pamuk, Kaan Urgancıoğlu, Burak Sergen, Kurşat Alnıacık da oynamıştır.
8 Temmuz 2016 tarihinde Kadir Doğulu ile evlendi.
Odulleri:
2013 - 45. Sinema Yazarları Derneği Odulleri Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Odulu (Araf)
2012 - 25. Tokyo Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Odulu (Araf)
2012 - Altın Koza Film Festivali Turkan Şoray Umut Veren Genc Kadın Oyuncu Odulu (Araf)
2012 - Moskova 6. 2morrow Film Festivali Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu Odulu (Araf)
2007 - Altın Koza Film Festivali Umut Veren Genc Kadın Oyuncu Odulu (İlk Aşk)

Filmleri ve Dizileri:
2015 - Kara Sevda (Nihan) (TV Dizisi)
2015 - Senden Bana Kalan (Elif) (Sinema Filmi)
2013 - 2014 - Fatih-Harbiye (Neriman)
2011-2012 - Hayat Devam Ediyor (Şirin Bakırcı)
2012 - Araf (Zehra)
2011 - Kalbim Seni Secti (Melis)
2011 - Canım Babam (Pınar)
2006 - İlk Aşk (Genc Bahar)
2006-2010 - Yaprak Dokumu (Deniz)