Neşet Berkay AKKAN Biyografisi 8 Şubat 1993 Tarihinde İstanbul'da hayata gözlerini açan Neşet Berkay AKKAN, Yazar Hüsnü Necdet AKKAN'ın oğlu ve Sanatçı (Ressam-Şair) Güray AKKAN ’ın torunudur. Annesinin adı Seval AKKAN, ablasının adı ise Güray Melis AKKAN ’dır. Aile uzun yıllar geçimini ticaret yaparak kazanmıştır. Babası sahibi olduğu iş yerinden emekli olduktan sonra kalemini eline alıp kitabını yazmaya karar vermiştir ve belli başlı projelerde editorluk yapmıştır. Kitap fuarlarında bir zamanlar aktif olarak yer alıp, radyo programlarının duzenlemiş olduğu yarışmalar da ise odul sahibi olmuştur. Annesi uzun yıllar Almanya ’da ailesi ile yaşamış ve orada bir sure eğitim gormuştur. Ozel bir sağlık kuruluşundan emekli olmuştur. Ablası Guray Melis AKKAN aynı zamanda AKKAN SAC EKİMİ MERKEZİ ’nin sahibidir. Karadeniz kulturu ile buyuyup yetişen AKKAN, Trabzonspor taraftarı ve Trabzonspor Kulubu Kongre Uyesi ’dir. Lise yıllarında, BUYUK BİRLİK PARTİSİ – (BEYKOZ) ALPEREN OCAKLARI ’nda 1 donem Lise Teşkilat Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

Ailenin en ufağı olan Neşet Berkay AKKAN, Türkiye ’nin 81 ili ve Dunyanın belli başlı tanınan ulkelerinde cevresi olmasıyla dikkat cekiyor. Sosyal medyada guclu bir kitleye sahip olmasıylada ailenin en sosyal kişilerinden biri olan Neşet Berkay AKKAN, ayrıca Milliyet Gazetesi Blog ’da köşe yazarıdır. Kendisine ait bir Youtube Kanalı vardır, Linkedin, Facebook, Facebook Beğeni, İnstagram ve Twitter profillerinin aktif kullanıcısıdır. İnternette tanınan insanların olduğu sitelerde biyografisi mevcuttur. Koklu ve tanınan bir sulale olan AKKAN ailesinin soyu aslen Trabzon ’dur.
14 yaşında disiplin ve uniforma ile tanışan AKKAN, Beykoz Barbaros Hayreddin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ’nde lise eğitimine başlamış ve Gemi Makineleri bolumunden başarılı bir şekilde mezun olmuştur. Sivil Bahriye deki ilk yolculuğuna 18 yaşında iken Selay Denizcilik firmasına ait, İzmir (Aliağa) – Hatay (İskenderun) dahili hattında calışan, 80 metre uzunluğunda, 970 KW Ana Makine gucune sahip, 1.584 Tonluk ve 2.878 Ton taşıma kapasiteli kimyasal tanker gemisi M/T Selay da başlamış ve 2 aylık kısa acık deniz stajını Akdeniz sularında tamamlamıştır.
Bulgaristan'ın Varna Eyaletine eğitim icin gitmeye karar veren AKKAN, Technical University of Varna (Varna Teknik Universitesi)'da Universite Hazırlık Sınıfını okumuştur. Bulgarca ve İngilizce dil eğitimini başarılı bir şekil de tamamlayan AKKAN, iyi derece de İngilizce orta derece de Rusca ve Bulgarca bilmektedir. Nikola Vaptsarov Naval Academy (Bulgaristan Deniz Harp Okulu)'den almış olduğu eğitimlerde başarılı olup, Harp Okulu ’ndan sertifika almaya hak kazanmıştır.
Vatanına donmeye karar veren AKKAN, Piri Reis Universitesi - Denizcilik Meslek Yuksekokulu - Gemi Makineleri İşletme bolumunu kazanıp başarılı bir şekilde mezun olmuştur. İstanbul Universitesi – Acık ve Uzakdan Eğitim Fakultesi – İşletme Bolumunde Lisans Eğitimine devam etmektedir.
Neşet Berkay AKKAN, askerlik vazifesini, Maltepe / İstanbul Kenan Evren Kışlası - İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ’nda tamamlamıştır.
Spora hayatına her yaşında onem veren AKKAN, eğitim gorduğu okulların Hentbol ve Yuzme takımların da sporcu olarak yer alıp, uzun sure takım kaptanlığı yapmıştır. Universite yılların da, We ’ll Club Spor ve Yaşam Kompleksi ve Cevahir Otel Asya ’da Yuzme Antrenoru ve Cankurtaran olarak calışmıştır. Yetiştirdiği oğrenciler ulke genelinde ki musabakalar da ciddi dereceler alıp, eğitim gordukleri okullardan burs alma hakkına sahip olmuşlardır. Medikal Yuzme Stili ile oğrencilerinin sağlık problemlerini cozmuş ve belli başlı tanınan hastanelerde ki doktorların tavsiye ettiği Yuzme Eğitmeni olmuştur. Bircok unlu isime ve tanınan iş adamlarına da Yaşam Kocluğu yapmıştır. Başarılı bir Denizci olan AKKAN aynı zamanda iyi bir Dalgıc ’dır. Turkiye Sualtı Sporları Federasyonu ’ndan Cankurtaran ve Dalıcı (Balıkadam) Sertifikasına ayrıca Turkiye Cumhuriyeti İstanbul Valiliği İl Sağlık Mudurluğu ’nden İlkyardımcı Sertifikasına sahiptir. Yurt dışında bircok ulkede hem eğitim gormuş hem de calışmıştır.
T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan, 3000 KW Makine Zabiti / Tum Sularda (Gemilerde 4. ve 3. Muhendis/Carkcı) Gemiadamı Cuzdanına, Amator Denizci Belgesine ve Kısa Mesafe Telsiz Operatoru Yeterlilik Belgesine sahiptir.
Ayrıca İstanbul Ticaret Universitesi – Surekli Eğitim Merkezi onaylı, Kalite Muhendisliği ve Yoneticiliği Sertifikasına sahiptir.
Üye olduğu topluluklar, dernekler ve vakıflar başlıca şunlardır;
Trabzonspor Kongre Üyeliği,
Türk Balıkadamlar Spor Kulübü,
Beykoz Denizciler Derneği,
Anadolu-Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği,
Afad Gönüllüsü
Tema Vakfı Gönüllüsü ’dür.

Sivil Bahriye deki 12 ay staj vazifesinin, 4 aylık surecini Tuzla/İstanbul'da Alyans Muhendislik firmasında Tersane/Atolye personeli olarak, 8 aylık surecini de Acık Deniz Personeli olarak tamamlayan AKKAN, acık deniz stajını 23 kişilik yabancı personel icinde tek Turk personel olarak, Cin (Qingdao, Shanghai, Tianjin, Nansha, Dalian, Xiamen, Lianyuingang, Ningbo) – Tayvan (Kaohsiung) – Singapur (Singapore City) - Malezya (Klang) hattında gorev yapan 366 metre uzunluğunda, 44.12 KW Ana Makine gucune sahip, 153.00 Tonluk ve 14.500 TEU ’luk IRISL firması bunyesinde olan Konteynır gemisi, M/V GOODREACH de tamamlamıştır.
İş hayatına karada devam etmeye karar veren AKKAN, Doğuş Otomotiv - Scania Markasının (MARGEN - Kara ve Deniz Makineleri), Deniz Motorları departmanında Servis Muhendisi olarak işe başlamış, 6 ay sonra Uretim ve Servis Mudur Yardımcısı olmuştur ve 11 ay bu yeni gorevini surdurmuştur.
İş hayatına Satış Muhendisi olarak devam etmeye karar veren AKKAN, Platinum Marine Service firmasında hic ara vermeden yeni işine başlamıştır. Calışmakta olduğu firmada da 3 ay sonra Kıdemli Satış Muhendisi unvanına sahip olmuştur. 6 Ayını doldurduktan sonra calışmakta olduğu şirketinden de ayrılmıştır. Aynı zamanda AKKAN OTOMOTİV adı altında arac alım-satım işleriylede uğraşmaktadır.
28 yaşına gelen AKKAN, 04.12.2021 Cumartesi gunu Kadikoy Evlendirme Dairesi ’nde Gizem BAYAT ile evlenmiştir. 29 yaşına geldiğinde ise oğlu Necdet Atlas AKKAN dunyaya gelmiştir.
Doğma buyume KOZYATAKLI (KOZYATAĞI MAHALLESİ) olan AKKAN, evlendikten sonra MALTEPE ’de ikamet etmektedir.
Evlendikden 4 ay sonra KARADENİZ HOLDİNG bunyesine ait KARPOWERSHIP ORHAN BEY – KPS7 Gemisine Operasyon Uzmanı / Makine Zabiti olarak gorevini yapmak uzere katılan Neşet Berkay AKKAN, Yeni Kaledonya adasında calışmaya devam etmektedir.