Gectiğimiz hafta NASA actığı bir iş ilanında dunyayı uzaylılardan ve diğer bilinmeyen varlıklardan koruyacak “Gezegen Koruyucuları” aradığını duyurdu. Gezegen koruyucuların gorevleri, insanların gezegenleri, uyduları ve diğer uzay objelerini kirletmelerini onlemek. Ayrıca uzaydan gelen mikropların dunyada yayılmasını da engellemeleri gerekiyor. Sayısız iş ilanları arasında bir tanesi vardı ki okuyan herkesin yuzunde gulumsemeye sebep oldu.
“İzleyebildiğim butun uzay ve uzaylı filmlerini izledim, video oyunlarında cok iyiyim ve yaşım cok genc bir uzaylı gibi duşunmeyi oğrenebilirim.”
Genc Jack Davis ’in yazdığı mektup reddit arayacılığıyla viral haline geldi ve NASA ’ya ulaştı.
NASA, gezegen bilimi muduru Dr. James L. Green ’nin Jack ’e cevap verdiğini Twitter ’dan duyurdu
“4. Sınıf oğrencisi Jack bize ” Galaksinin koruyucusu ” olmak icin bize iş başvurusunda bulundu biz de cevap verdik”
İşte Jack ’in yazdığı mektup
“Sevgili NASA,
Benim adım Jack ve Gezegen Savunma Polisi olmak icin başvurmak istiyorum. Dokuz yaşında olabilirim ama bu iş icin uygun olduğumu duşunuyorum. Bunun sebeplerinden bir tanesi kız kardeşim bana her zaman uzaylı olduğumu soyler aynı zamanda izleyebildiğim butun uzay ve uzaylı filmlerini izledim ve Agents of Shield dizisini de izledim umarım Man in Black (Siyah Giyen Adamlar) filmini de izleyebilirim. Video oyunlarında cok iyiyim ve yaşım cok genc bir uzaylı gibi duşunmeyi oğrenebilirim.
Sevgilerle
Jack Davis
Galaksinin Koruyucusu
4.Sınıf ”
NASA ’nın verdiği cevap ise şoyle;
“Sevgili Jack
Duydum ki sen bir ‘Galaksinin Koruyucuları ’ndan birisisin ve NASA ’nın Gezegen Koruycu Polisi olmak istiyorsun. Bu harika!
Gezegen koruyucu polislerin gorevi havalı ve onemlidir. Bizim Aydan ve Marstan getirdiğimiz ornekleri mikroplardan korumakla alakalı. Aynı zamanda diğer gezegenleri ve uyduları gezegenimizden giden mikroplara karşı korumak da dahil cunku tum galaksiyi keşfetmekle sorumluyuz.
Her zaman bize yardım edebilecek, genc, geleceği aydınlık bilimcileri arıyoruz, umarım derslerine cok calışır ve okulda başarılı olursun. Seni bir gun NASA ’da gormek isteriz.
Sevgilerle
Dr. James L. Green
Gezegensel Bilim Bolumu Muduru ”
NASA ’nın bu cesaretlendiren cevabını takdir ediyoruz ve umarız genc Jack Davis ’i Galaksinin Koruyucusu olarak gorebiliriz
Kaynak; 1, 2